Widok

Dobór wycieraczek

Czas przygotować auto na wiosnę. Wraz z wymianą opon chciałabym zmienić również wycieraczki. Niestety w gąszczu dostępnych wycieraczek na rynku nie wiem jakie są dobre. Może podpowiecie na co zwrócić uwagę przy ich wyborze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaleca się by wycieraczki wymieniać co roku. Guma po zimie (mrozy i sól) bardzo mocno niszczeje. Chyba że właśnie takie "nieużywanie" ich jak opisałeś pozwala na 5 lat działania. Powłoka hydrofobowa jest jednak o wiele droższą inwestycją niż wymiana wycieraczek. Oczywiście typowo marketowe wycieraczki to nawet roku nie przetrwają ale inne, normalne nie mają z tym problemu. Ja ostatni sezon przejechałem na Visee i dały spokojnie radę. A cena na pewno niższa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Używam wycieraczek Bosch Aerotwin już 3 lata w aucie TAXI. Szyba regularnie smarowana preparatem "Niewidzialna wycieraczka", więc wycieraczek używam sporadycznie. Szacunkowy czas życia takich piór to około 5 lat między wymianami (do czasu aż będą same smugi na szybie).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie najważniejsze jest,aby wycieraczki dobrze zbierały wodę z szyby, nie robiły smug i zabrudzeń .Mój brat podpowiedział mi,żebym też zwracała uwagę z jakiego materiału zostały wykonane,a nie sugerowała się głównie niską ceną;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Mój pierwszy samochód (209 odpowiedzi)

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy...

do góry