Widok

Dobra gofrownica

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czytam o gofrach i czas zmienic sprzęcior do ich robienia:

poleccie coś dobrego.

Zeby też cena nie była jakaś powalająca;(

Ale też nie chcę badziewia , coś na dłużej.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez chce, ja też :))))
ja mam taki kombajn Philipsa Cucina:opiekaczsandwich+grill+gofrownica.
gofry wychodzą prostokątne.
rewelacja z przepisu w instrukcji. jak chcecie, to póżniej wam spiszę.

a susze je po upieczeniu na kratce z piekarnika. Dziewczyny bez przesady ze stojakiem za 150 PLN.
ja mam zwyklą gofrownicę chyba z tesco czy z innego marketu
niestety shit i schodzi juz z niej to czym byla powleczona, ale gofry robila dobre...
moja tajemnica chrupiących gofrów jest ubicie osobno białka i dodanie do właściwego ciasta na koniec, delikatnie wmieszając łyżką :)

hmmm.... ale sobie smaka na gofry zrobilam :P

ja mam gofrownicę z lidla za 49 zł bodajże. Przeżyła już kilka imprez gofrowych i moje codzienne gofrowanie po 2-3 gofry ;)
Też ma te serduszka, ale ja wolę właśnie takie :)
A suszę gofry na kratce z piekarnika :)
image[/url]image[/url]
no z dezala wyszly, ale przepis nie takiz jak budy:( teraz szukam tej mieszanki na gofry, ale nie ma w selgrosie i macro, chyba allegro mi zostalo, ale czy ktos je stosowal, czy warto?
Ewciak - dobra ta gofrownica? chciałam kupić coś tańszego, ale mój Mariusz zastanawia się nad Dezalem ;) faktycznie chrupiące zamiast kapci? suszyłaś je po upieczeniu?

z jakiego przepisu robiłaś?
agusiu wczoraj wieczorem zrobilam, robilam pierwszy raz to tez trudno powiedziec jakie wyszly, napewno lepsze niz mam gofrownice o mniejszej mocy mpm ktora jest bez porownania, ja kupilam dezala z gruba kratka, jak na pierwszy raz wyszly, kapcie to nie wyszly bo nawet grubosc gofra to juz znaczna roznica od tych mniejszych, szybko sie robi, mam porownanie do tej co ja mam, nie suszylam ich bo juz byly chrupiace, a z przepisu robilam takie jak sa na stronie dezala na allegro, tylko troche inaczej zrobilam takze tez nie wiem jakie wyjda następnym razem, ja dodalam maslo ( rozpuszczone,) i wode gazowana, takze ja zrobilam po swojemu, teraz chcialabym kupic ta mieszanke do gofrow ale tylko cchyba na allegro jest
Mi nie wychodzą gofry!!! Kupiłam gofrownice z myślą, że będę ciągle je robić, a tymczasem wychodzą jakieś gumowe i nie dobre :-( I gofrownica zaległa w szafie. Nie wiem czy to ja coś źle robię czy to wina gofrownicy???
image
a jaka masz gofrownice?
Taka też kupiona z Tesco ,,hauser'', ale teraz spojrzałam, że ona ma 700W i to pewnie jest ta przyczyna (tak jak wyżej dziewczyny napisały o mocy), że gofry wychodzą niesmaczne.
image
tak im wyzsza moc tym lepsze i im drozsze :) ja placilam 220 za dezala ale chyba warta inwestycja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój synek byłby zachwycony:
http://allegro.pl/gofrownica-4-gofry-ariete-197-disney-wawa-wys-24h-i1605498107.html
No właśnie, chyba będę musiała kupić inną...kurcze, ale sobie smaka narobiłam :-)
image
wczoraj tyle się naczytaliśmy z Mariuszem opinii itp. o gofrownicach Dezal - że obojgu nam śniły się gofry ;)

myślałam, że to jakaś firma "krzak", "nołnejm" itp. :P

okazało się, ze to stara polska firma :) miałyśmy żelazko z tej firmy, które działało dobre 20 lat ;) o takie http://www.dezal.com.pl/katalog/275.html
firma wcześniej nazywała się Dezamet :)

właściwie już się zdecydowaliśmy na ich gofrownicę :P ale chyba dopiero po wypłacie :P model 301.4 - tu znaleźliśmy najtaniej http://www.electro.pl/produkt-DEZAL_Gofrownica_DEZAL_301_4-52526,128.html

poczytajcie też komentarze na tej stronie i na http://cokupic.pl/produkt/Dezal-3014

my mamy gofrownico-sandwich Ariette z serii z Myszką Miki - ale ma moc tylko 700W i gofry wychodzą jak kapcie :/ ale sandwiche są ok :)
to był prezent za punkty z Lotosu ;)
dziewczyny gofry po upieczeniu nalezy położyć na kratkę żeby nie skapciały.. nie na talerzyk bo sie zaparują się... ważne żeby tez nie wyjmować bladych gofrów tylko porzadnie je zrumienić t też wpływa na ich chrupkość....
ja mam mojego dezala i wczoraj własnie robiłam gofry, szybko się robi i chrupiące, a przepis mam mega prosty taki:
2 jajka
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szklanki oleju
szczypta soli

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, mleko, mąka, proszek do pieczenia, olej i sól zmiksować. Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem. Gofry piec a rumiano . Smacznego
image
image
Mama ile gofrów wychodzi z tego przepisu?
no ja kupilam dezala z grubą kratka , gofr jest grubszy, a co do przepisu naczytalam sie duzo, i dalam masla zamaist oleju, i i zamiast mleka dalam woda gazowana, ale muse jeszcze sprobowac twojego przepiu, tylko dalam na pol kilo maki 2 lyczeczki proszku i czulismy proszek takie cierpkie:( i tez nie wiem czy soda nie bedzie lepsza, a ja mysle o tej mieszance i ni moge znalesc opini czy faktycznie z tego korzystaja budy, na dobra sprawe tak sobie pomyslam ze nie maja czasu na robienie ciasta na ubijanie bialek,
kilka razy natknęłam się na opinie, że gofry z kefiru są dobre :P tutaj przepis http://www.smaczny.pl/forum/topic/3062-gofry-inaczej/page__p__9647__hl__gofry__fromsearch__1#entry9647
ja mam w domu od dziciństwa tą dezela, która zapodała Anucha na początku

zawsze chrupiące były

mniammm wciągnęłabym teraz
Agusia boziu nigdy nie liczyłam, ale jakby tak pomysleć to mniej więcej 16-18 szt
proszku wogule nie czuję w tym, a nie lubię za bardzo grzebać się z ciastem bo przy dwójce to czas goni, ten przepisik szybki i smaczny więc korzystam :)
image
image