Drugi rok chodzę już do tego gimnazjum i muszę powiedzieć że generalnie jest ok. Nie da się ukryć wielu wad tej szkoły, jak to że już wczesną jesienią w środku jest bardzo zimno, budynek jest mały i faktycznie trzeba się przyzwyczaić do tłoku na korytarzu. Jeżeli chodzi o zajęcia w podziemiach, to mi osobiście się to nie zdarzyło ale widziałam parę takich sytuacji. Prawdą jest natomiast unoszący się nieprzyjemny zapach w damskiej łazience, toaleta jest nagminnie zapchana. Minusem jest też wf który odbywa się albo w sali w 8 albo w balonie tenisowym na Morenie, w obu miejscach jest bardzo zimno. Całość nadrabia atmosfera szkoły, która jest naprawdę dobra zwłaszcza jeśli się trafi na ok klasę. Pomijając to, że nauczyciele zmieniają się w tępie 3 na półrocze, to poziom nauczania jest dość wysoki. Najlepsze przedmioty to zdecydowanie angielski, niemiecki też jest w porządku. Nauczyciele historii, geografii i polskiego są naprawdę solidni, zastrzeżenia można mieć natomiast do biologii, matematyki i chemii, ale to też zależy na kogo się trafi bo jedna pani jest super a druga taka średnia. Przede wszystkim mogę polecić Lingwistę osobom, które chcą się uczyć języków, bo jest naprawdę ok.