Widok
Dobre liceum z kilkoma udziwnieniami
Największą zaletą tej szkoły jest to, że zapewnia ona świetne przygotowanie do matury. W razie wątpliwości nauczyciele chętnie pomagają na zajęciach dodatkowych, a nawet poświęcają swój wolny czas na indywidualne rozmowy (przynajmniej ja miałem szczęście na takich trafić). Klasy trzecie z pewnością mają w tej szkole dobrze. Niestety, przez pierwsze dwa lata najważniejszym przedmiotem na każdym profilu jest chemia (ogromne wymagania), trzeba się również przykładać do geografii. Jak już pisałem, nauczyciele przeważnie są w porządku i można się z nimi dogadać, choć zdarzają się wyjątki od tej reguły. Poważną wadą jest wiele absurdów tej szkoły. Szatnia jest obowiązkowa, a z trzech okienek niemal zawsze czynne jest jedno. Przez jakiś czas obowiązywały dyżury uczniowskie. Zamiast korzystać z głównych drzwi, musisz chodzić naokoło. Z każdego przedmiotu można poprawiać tylko jedną ocenę w semestrze. Ogólnie mówiąc: nauki jest mnóstwo, a każda chwila wolnego czasu jest bezcenna. Jeżeli zależy Ci tylko na wysokim poziomie nauczania i na porządnie zdanej maturze, to śmiało idź do tej szkoły. Jeśli oprócz tego zależy Ci na zdrowej atmosferze, zastanów się dwa razy przed złożeniem tu papierów.
Moja ocena
IX Liceum Ogólnokształcące
kategoria: Szkoły średnie
poziom nauczania: 6
wyposażenie: 4
zajęcia dodatkowe: 5
bezpieczeństwo: 6
ocena ogólna: 5
5.2
* maksymalna ocena 6