Widok

Dobry behawiorysta - Trójmiasto

Witam

poszukuję dobrego behawiorysty . Mam 2-3 letniego psa ze schroniska po przejściach.

Poproszę o namiary i opinie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anna Garbacka 506-998-263 szkoli psy od 10 lat.Szkole ma w Chwaszczynie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To są szkolenia w grupie czy indywidualne?
To chyba proste, ze sa takie i takie.Co ja wrozka, ze mam wiedziec jaki pies ma problem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
ale burak z ciebie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Matko, ale prymityw z pana.
A jaki problem z pieskiem?
Jeśli jest agresja lękowa (lub inna), jakieś lęki separacyjne, niepewność czy cokolwiek innego Cię niepokoi, masz problem z psem... z pewnością mogę polecić kursy posłuszeństwa (1 i 2gi stopień), zajęcia z węchu, czy tory przeszkód (dla każdego coś dobrego). Wybierając szkołę wybierasz jak przedszkole dla dziecka, musi Ci wszystko tam grać.

Udaj się do dobrego behawiorysty - tylko pamiętaj, że każdy chce być dobry w tym o robi, ale nie we wszystkim może mieć rację. (Ja byłam u pięciu i każdy mówił, co innego na temat psa. Nie wszystko pomogło, ale kilka rzeczy stosuję).

Zdecydowanie nie bądź w stanie zdenerwowania, poirytowania itp (zgaduję, że to wiesz trudniej zrobić).

Ja też mam psa ze schroniska, już 2 lata i na 100% nie był resocjalizowany z ludźmi i zwierzętami. Pracy kupa, cierpliwości i spokoju też a na koniec radość.
CZAS CZAS CZAS i cierpliwość. Dopiero po 2 latach mój pies zaczyna ufać, że zostanie i go nie oddamy.

Powodzenia! :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Behawiorystka Agnieszka Kępka. Prowadzi razem z Hanną Wilczyńską-Toczko w Radio Gdańsk co wtorek program "Psie Porady" Jest też założycielką szkoły dla psów Hauuu-Ward w Gdańsku. Są dostępne na stronie Radio Gdańsk archiwalne programy. Polecam.
Udziela porad z zakresu terapii zaburzeń zachowań psów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zauważę jednak, że nie każdy kto nazywa się behawiorystą ma do tego kwalifikacje. Warto sprawdzić, czy taka osoba ukończyła odpowiedni kurs i ma wiedzę oraz uprawnienia. Moja siostra żeby podjąć pracę musiała ukończyć kurs na behawiorystę w Centrum Doskonalenia Zawodowego i to jej dało solidne podstawy do pracy.

Inne tematy z forum Zwierzaki

Sucha karma (46 odpowiedzi)

Hej. Mam pytanie czy znacie markę Mills Farm? Karmię moją sunię suchą karmą, do tej pory...

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

do góry