Widok

Dobry pediatra w Gdyni

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WItam i melduję się po powrocie ze szpitala do domku. Mamy problem z wyborem dorego pediatry dla naszego maluszka. Znacie kogoś godnego polecenia, kto przyjmuje w ramach NFZ??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr Anna Sass przyjmuje w przychodni Gdynia Pogórze

image
ja polecam dr Teresę Lasek Jarosiewicz z przychodni oksywie na ul.Podchorążych,przyjmuje tez prywatnie;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam pytanie o przychodnie na pogorzu.
dzwonialm do nich aby spytac jak majasie u nich pediatrzy. Pani powiedziala, ze obecnie dr Sass jest na urlopie i nie wiadomo czy wroci. Bylo to ok 2 miesiace temu.
Czyzby wrocila?

Maja tam teraz maly deficyt lekarzy dzieciecych i ponoc zapisy do dzieci zdrowych sa na - 'za tydzien'. kolejka taka.

Czy to prawda?
A gdzieś bliżej Witomina???

Ja polecam dr Reszczyńską. Przyjmuje na Dąbrowie - przychodnia Dąbrowa-Dąbrówka.

image

Ja tez chodze do Reszczyńskiej, ale mam duże wątpliwości
Wszystko dobrze - jak dobrze, a refluks to sama u dziecka wykryłam i zdiagnozowałam i sama proszę zawsze o jakies skierowania, bo pani doktor sama nie popatrzy i nic nie powie
Ja chodzę do niej i moja siostra, która chodzi tam już 2 lata i zawsze było super.

image

my chodzimy do dr Kollek z ZOZ Wzgorze na legionow

Uważam,,ze to najlepszy pediatra.Długi staż pracy w szpitalu.Ona czuje dziecko.zawsze ma czas na wysłuchanie malucha.Jest konkretna,rzeczowa i z kazdym problemem z dzieckiem zawsze idę właśnie do niej po poradę.
duże wątpliwości to mało powiedziane. Całkowicie błedna diagnoza trzykrotnie postawiona. Wypisałam się od niej i NIGDY więcej.
Na Karwinach, dr Wesołowski. Super facet, super lekarz. Jeszcze jako dziecko do niego chodziłam. Nie daje antybiotyku bez potrzeby i generalnie jedyny lekarz do którego mam pełne zaufanie. Dla mnie niestety obecnie za daleko :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ZGADZAM SIE Z OSADEM CO DO DOKTOR RESZCZYNSKIEJ.JA BYM JEJ NIKOMU NIE POLECILA.LECZYLAM U NIEJ PRYWATNIE MOJEGO SYNA I CIAGLE BYLY PRAKTYCZNIE WYPISYWANE TYLKO DROGIE LEKI,KTORE I TAK POMAGALY TYLO DORAZNIE .ZMIENILAM PEDIATRE ,KTORY Z MIEJSCA SKIEROWAL NAS DO LARYNGOLOGA .JA POLECAM DOKTOR STAWICKA SZULC-WSPANIALY PEDIATRA PRZYJMIJE NA FIKAKOWIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

DR STAWICKA

DR STAWICKA doświadczona ma wielu pacjentów konkretna z dobrym podejsciem do dzieci i rodziców pomocna Leczy dzieci jak SWOJE.Polecamy Wielki Kack KAMIENNA 26.Aby się umówić trzeba chyba wcześniej zadzwonić 502327374
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr Kania na Abrahama, szczerze polecam
a u dr Korzeckiej byłyście? chodzę do niej od 2 lat i nie narzekam
Ja byłam - ale ona taka jakaś "odjechana" była. Bardziej skupiona na zabawie i podlizywaniu sie dziecku niż chorobie. Dziwna...
a u dr. sobierajskiej? ja ja na korzecka zamieniłam
polecam dr Denca-Radke- przych Orlowo.
Jesli ktos nie lubi antybiotykami szpikowac dziecka, to goraco polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr Pinkowska, na Wzgórzu
image
image
dr.pinkowska 100%
doktor Pinkowska to jeden z najlepszych lekarzy, bardzo dokladna, cierpliwa. Chodzilam do niej jako chorowite dziecko i teraz bardzo zaluje, ze nie moge chodzic ze swoja coreczka, bo mieszkamy w Warszawie:(
my chodzimy do dr Korzeckiej i jestem bardzo zadowolona, co prawda, odpukać, na razie za bardzo problemów nie mieliśmy i Michał nigdy nie chorował, ale zawsze jak chciałam jakieś skierowanie czy miałam jakieś pytanie to dostałam wyczerpującą odpowiedź
dr Pinkowska miła jest ale moje dzieci trafiły przez nią już 3 razy do szpitala! 2 tygodnie temu bez dodatkowych badań chciała leczyć moją 1,5 roczną córeczkę na zapalenie ucha, kiedy ta nie miała żadnych objawów laryngologicznych tylko gorączkę 39 stop. 4 dzień. Odesłała nas z Nurofenem, po dwóch dniach jak nie działało dalej upierała się, że to ucho. Wymusiłam na niej skierowanie na podstawowe badania i.... musieliśmy już zrobić je w szpitalu, małą przebadali od razu od stóp do głów = wynik ostre zakażenie dróg moczowych z zagrożeniem sepsą!!!! Podobnie 2 lata wcześniej ze starszą córką - przy ostrym kaszlu i gorączce ustaliła zapalenie krtani, a po 2 dniach wylądowaliśmy na obustronne zapalenie płuc - w szpitalu ustalono od razu na osłuchu, bez rtg!!!! Niechętna na wizyty domowe. Nawet jak zgłaszałam, że córka ma wysoką gorączkę to kazała przyjść do przychodni. Nie odbiera telefonów, a jak już to ciągle jest po za Trójmiastem. Radzę przemyśleć.
Ja nie moge zlego slowa powiedziec na Dr Pinkowska. Przedwczoraj do niej poszlam bo moja mala od 2 dni mala wysoka goraczke. Od razu dala skierowanie na badania krwi i moczu oraz do laryngologa. Okazalo sie zapalenie ucha do tego cos z moczem mamy nie tak wiec od razu zlecila ponowne badanie. Ogolnie w naszym przypadku od razu daje skierowania do specjalistow. Bylismy juz u kardiologa, chirurga (ktory wykryl wczesnie u nas krecz szyi i asymetrie) 2 razy u laryngologa. Wedlug mnie bardzo dokladna pani doktor bardzo mila i rzeczowa. Do tej pory bardzo moge serdecznie polecic dr Pinkowska.

JA polecam dr Zielińska z Orłowa, sama chodziłam do niej jako dziecko, a teraz chodzę z małym. Dr Denca-Radke rzeczywiście przepisuje leki homeopatyczne, ale ja jako dziecko jej nie lubiłam, teraz też raz musiłam pójśc z synem do niej i jest dość oschła, bardziej pasuje na internistę niż pediatrę, choć diagnoza i wskazania były trafne.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Genralnie odradzam zarowno dr Zielińską, małej non stop podawała antybiotyki i w koncu zmieniliśmy lekarza i mała nie chporuje, jak i dr Deńca. Odradzam przychodnie dziecięcą w Orłowie.
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3