Widok
ja mam pytanie o przychodnie na pogorzu.
dzwonialm do nich aby spytac jak majasie u nich pediatrzy. Pani powiedziala, ze obecnie dr Sass jest na urlopie i nie wiadomo czy wroci. Bylo to ok 2 miesiace temu.
Czyzby wrocila?
Maja tam teraz maly deficyt lekarzy dzieciecych i ponoc zapisy do dzieci zdrowych sa na - 'za tydzien'. kolejka taka.
Czy to prawda?
dzwonialm do nich aby spytac jak majasie u nich pediatrzy. Pani powiedziala, ze obecnie dr Sass jest na urlopie i nie wiadomo czy wroci. Bylo to ok 2 miesiace temu.
Czyzby wrocila?
Maja tam teraz maly deficyt lekarzy dzieciecych i ponoc zapisy do dzieci zdrowych sa na - 'za tydzien'. kolejka taka.
Czy to prawda?
ZGADZAM SIE Z OSADEM CO DO DOKTOR RESZCZYNSKIEJ.JA BYM JEJ NIKOMU NIE POLECILA.LECZYLAM U NIEJ PRYWATNIE MOJEGO SYNA I CIAGLE BYLY PRAKTYCZNIE WYPISYWANE TYLKO DROGIE LEKI,KTORE I TAK POMAGALY TYLO DORAZNIE .ZMIENILAM PEDIATRE ,KTORY Z MIEJSCA SKIEROWAL NAS DO LARYNGOLOGA .JA POLECAM DOKTOR STAWICKA SZULC-WSPANIALY PEDIATRA PRZYJMIJE NA FIKAKOWIE
dr Pinkowska miła jest ale moje dzieci trafiły przez nią już 3 razy do szpitala! 2 tygodnie temu bez dodatkowych badań chciała leczyć moją 1,5 roczną córeczkę na zapalenie ucha, kiedy ta nie miała żadnych objawów laryngologicznych tylko gorączkę 39 stop. 4 dzień. Odesłała nas z Nurofenem, po dwóch dniach jak nie działało dalej upierała się, że to ucho. Wymusiłam na niej skierowanie na podstawowe badania i.... musieliśmy już zrobić je w szpitalu, małą przebadali od razu od stóp do głów = wynik ostre zakażenie dróg moczowych z zagrożeniem sepsą!!!! Podobnie 2 lata wcześniej ze starszą córką - przy ostrym kaszlu i gorączce ustaliła zapalenie krtani, a po 2 dniach wylądowaliśmy na obustronne zapalenie płuc - w szpitalu ustalono od razu na osłuchu, bez rtg!!!! Niechętna na wizyty domowe. Nawet jak zgłaszałam, że córka ma wysoką gorączkę to kazała przyjść do przychodni. Nie odbiera telefonów, a jak już to ciągle jest po za Trójmiastem. Radzę przemyśleć.
Ja nie moge zlego slowa powiedziec na Dr Pinkowska. Przedwczoraj do niej poszlam bo moja mala od 2 dni mala wysoka goraczke. Od razu dala skierowanie na badania krwi i moczu oraz do laryngologa. Okazalo sie zapalenie ucha do tego cos z moczem mamy nie tak wiec od razu zlecila ponowne badanie. Ogolnie w naszym przypadku od razu daje skierowania do specjalistow. Bylismy juz u kardiologa, chirurga (ktory wykryl wczesnie u nas krecz szyi i asymetrie) 2 razy u laryngologa. Wedlug mnie bardzo dokladna pani doktor bardzo mila i rzeczowa. Do tej pory bardzo moge serdecznie polecic dr Pinkowska.
JA polecam dr Zielińska z Orłowa, sama chodziłam do niej jako dziecko, a teraz chodzę z małym. Dr Denca-Radke rzeczywiście przepisuje leki homeopatyczne, ale ja jako dziecko jej nie lubiłam, teraz też raz musiłam pójśc z synem do niej i jest dość oschła, bardziej pasuje na internistę niż pediatrę, choć diagnoza i wskazania były trafne.