Widok

Dobry sprawdzony dietety

Jak w temacie, czy któraś z Was może polecić sprawdzonego dietetyka, który podchodzi poważnie do pacjenta, a nie tylko waży i daje skserowane jadłospisy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dietetyk
Słuchaj po ciąży zrobiłam się grubasem byłam w natur haus itp nic nie pomogło
Endokrynolog przepisał mi tabletki na odchudzanie odstawiłam tylko napoje słodkie i słodycze. Waga startowa 111kg dziś 85kg mam nadzieję że zejdę to 60-65kg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Trzymam kciuki, ale nie o to pytałam

Ciekawe, że ten endokrynolog nie dostał jeszcze nagrody Nobla - bo dotąd nikt nie wymyślił skutecznych tabletek na trwałe odchudzenie.
A może miałaś po prostu jakieś problemy z hormonami, specjalista od hormonów czyli endokrynolog Ci je wyregulował i dlatego schudłaś, a nie od jakichś tabletek na odchudzanie.
Ja też jestem ciekawa co to za tabletki

A może coś naturalnego najpierw, co pomaga wałczyć nie tylko z nadwagą, ale regulować przede wszystkim cukier, który w wielu przypadkach właśnie za nią odpowiada?
Doskonałym i w dodatku naturalnym środkiem do wspomagania organizmu jest ten preparat: https://evita.sklep.pl/pl/gymnema-sylvestre-400-mg-100-kapsulek.html pochodzenia roślinnego.
To, tzw. "niszczyciel cukru" / gurmar, który pomaga utrzymywać właściwy poziom glukozy we krwi. Do tego oczywiście aktywność fizyczna i powinnaś dać sobie radę z problemem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak w temacie ;)

ja chodziłam do mój dietetyk. w ciągu 3 miesięcy straciłam 8kg, wiem że to niewiele, ale nie ruszałam się przez ten czas -nie uprawiałam sportu. Czy poleciłabym ta poradnię? i tak i nie. Tak - bo dieta działała, moja prowadząca była dość miłą osobą ale nie o to chodzi. wkurzało mnie, żegdy np w ciagu tygodnia nie zrzuciłam nawet paru gram (wg wagi) to pani nie ingerowała w jadlospis tylko np tłumaczyła to miesiączką albo innymi "wydarzeniami". To też słuszne, ale czasem można zmienić coś w diecie, żeby od razu "poszło".Koleżanka korzystała z pomocy jakiejś dietetyczki z Gdańska, musze poszukac namiarów, i ta babeczka tak dopasowywała jej jadłospis i produkty, że dziewczyna faktycznie w krótkim czasie sporo zgubiła. Bez ćwiczeń.
Zdecydowanie nie polecam diety pudełkowej - lepiej samemu wybierać składniki, budować świadomość, poza tym dzięki temu że poczatkowo ważysz i mierzysz każdy element posiłku to później wiesz ile czego faktycznie powinnaś zjeść żeby zachować odpwiednie porcje(już bez rozpiski).

Postaw może lepiej na catering dietetyczny. W 3mieście spoko jest Wygodna Dieta. Z tego co mi wiadomo to mają certyfikat HACCP, a dania konsultowane są z dietetykami. Może akurat przypadnie Ci to do gustu ;)

Ja mogę polecić panią Klaudię brzywcy. Jest to dietetyk medyczny. Jest bardzo młoda, wiec ma nsjświeższą wiedzę. Nie tylko daje indywidualne jadłospisy, ale tez tłumaczy wszystko, uwzględnia nietolerancję pokarmowe, hashimoto i inne. Co najśmieszniejsze nigdy mnie nie zważyła i nie zmierzyła, sama miałam oceniać czy mi pasuje czy nie. Oczywiście były widełki, żeby nie schudnąć i za mało i za dużo w ciągu określonego czasu. P. Klaudia stawia na wyrabianie dobrych nawyków żywieniowych, nie trzeba do niej chodxic reguralnie, np. Co tydzień, czy dwa. Produkty nie są wymyślne, wszystko można kupić w lidlu, żadne cuda.

A pezedewszystkim polecam dużo czytać o psychologii odchudzania. Cały problem mamy w głowie. (Najczęściej). Ja od lutego schudłam 12 kg, ale dyzo musiałam sobie w głowie poukładać. Polecam tez różne aplikacje na tel. Ja mam MyFitnessPal, na androida jest o wiele więcej i lepsze. Można nie tylko liczyć kalorie ale i porównywać zdjęcia, jest wykres spadku wagi, gratuluje efektów, może to śmieszne, ale mi dyzo pomaga ;)

Fajne diety można znaleźć na https://www.womenshealth.pl/ sama skorzystałam kilka razy :)

Jesteście ciekawi co to za tabletki xenical i to są tabletki kupowane w aptece nie przez internet i internista nie może ich wypisać

Inne tematy z forum Kobieta

czemu faceci zdradzaja? (138 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Sex po 40 (48 odpowiedzi)

Mam problem od pewnego czasu kochając się z moim mężem zauważyłam że w trakcie mu "opada " nie...

jaki krem na noc +30 ?? (213 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...

do góry