Widok

Dodatkowa opłata za media

!!PILNE!!
Witam, postawie sprawę jasno. W umówię na mieszkanie mam napisana kwotę 1500 (wszystko w cenie), nie ma żadnych innych podpunktów, które mówią o jakiejkolwiek innej należności do zapłaty w razie gdyby. Pan, który wynajmuje mi mieszkanie przysłał mi kilka dni temu smsa, ze do zapłaty mam jeszcze dodatkowo 1600 zł dopłaty za wodę i gaz za cały rok użytkowania z wyjątkiem 1 miesiąca najmu. Umowa kończy się za 5 dni i dopiero teraz zostałem poinformowany o tym. Ciężko będzie mi znaleźć 1600 zł tak od ręki i chciałem zapytać czy Pan od mieszkania może tak po prostu rzucić taka kwote po takim czasie od wynajmu, kiedy w umówię nie ma nic o tym napisane? Z góry dziękuje za odpowiedz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak po prostu nie może dorzucić dowolnej kwoty.do zapłaty. Nie wypowiadam się jednak definitywnie, bo nie znam innych uzgodnień, choćby np. umów ustnych, które również są obowiązujące. Albo wynajmujący cwaniakuje, albo Ty przez rok nabiłeś wynajmującemu kosztów, ponadstandadowym zużyciem mediów. Wystarczyło, że ciekła przez rok spłóczka w WC, którą powinieneś utrzymywać w należytym stanie, i wodomierz kręcił cyferki bezustannie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dom z płaskim dachem (8 odpowiedzi)

Witam, marzymy z mężem o domu z płaskim dachem - gdzie w Trójmieście można kupić działkę na...

Gdzie chcielibyście zamieszkać? Czyli przeprowadzka z pomorza. (9 odpowiedzi)

Temat trochę kontrowersyjny bo wszyscy wiedzą, że pomorze jest najlepsze :) Ale gdybyście mieli...

Przeprowadzka do Gdyni (96 odpowiedzi)

Witajcie Forumowicze, zwracam się z pytaniem do tych, którzy mają ochotę pogadać sobie na ten...

do góry