Widok

Przeprowadzka do Gdyni

Witajcie Forumowicze, zwracam się z pytaniem do tych, którzy mają ochotę pogadać sobie na ten temat: które miejsca w Gdyni są sympatyczne do zamieszkania, a które odradzacie. Planuję kupić mieszkanie i zastanawiam się gdzie, stąd ten wątek. ( w grę wchodzi jeszcze Wejcherowo i Rumia). Super jesli w najblizszej okolicy jest podstawowka i jakis klub sportowy dla malego mezczyzny.

Jakie macie doświadczenia? Gdzie świetnie się Wam żyje a skąd najlepiej wiać?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam Gdynia Stocznia na ulicy Morska 95 obok szkoły Morskiej. Oprócz tego znajdują się liczne małe sklepiki i Biedronka i wszędzie blisko do Gdyni Głównej na piechotkę lub komunikacją. Chcesz kupić mieszkanie a właśnie się składa że mam na sprzedaż mieszkanie na ulicy Morskiej do własnej aranżacji jak coś szczegóły na prv :)
www.it-service.aq.pl Serwis Komputerowy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 53
tylko witomino, dzielnica otoczona lasem (trojmiejski park krajobrazowy) duzo sklepow, szkoly, itd itd.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 27
W Gdyni niestety nie ma dzielnicy którą definitywnie można by odradzić. Każda dzielnica ma swoje plusy i minusy.
Najlepiej ze względu na dojazdy do pracy/szkoły itp. szukać mieszkania wzdłuż lini SKM (http://www.skm.pkp.pl
Szkół podstawowych jest bardzo dużo. Kluby sportowe zdaje się, że się skupiają na obszarze Redłowa, Wzg. Maksymiliana, Śródmieścia.

Skąd przybywasz?
Ja osobiście nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś indziej niż w Gdyni, a mieszkam tutaj dopiero od 2009r. :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4
witomino ale nie bloki z lat 70-80 tych bo azbest tam jest i ludzie na raka umieraja....
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8
Podstawowa kwestia to kwestia pieniędzy.
Mniej więcej po cenie mieszkań sama się zorientujesz które dzielnice są lepsze. Bo choć to się ciągle zmienia, to pewne tendencje widać na pierwszy rzut oka.
http://www.rebel.pl/product.php/1,303/17773/Alchemicus.html
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oby nie Wejherowo.Szkoda czasu zmarnowanego na dojazdy do Trójmiasta.
Gdynia to Redłowo(drogo),Witomina(Ciekawie i średnio drogo),Odradzam Chylonię(przestępczość).
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7
Gdyby zdecydowała się Pani na przeprowadzkę do Gdyni to chętnie pomogę przy przewozie rzeczy:)

http://www.arkadiusz-przeprowadzki.pl

Przeprowadzki Gdynia Gdańsk
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15
nie ma azbestu pajacu tylko lepik, jesli ktos go jeszcze ma to niech sie truje. ja ostatni pokoj parkietu z lepikiem bede zrywac lada dzien.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15
Obecnie z narzeczonym kupiliśmy mieszkanko na Sokółce (Gdynia Zachód, Chwarzno) Dzielnica sie rozwija a ceny przystępne. Buduje HOSSA- dobry deweloper. Do centrum 10min autem lub komunikacją miejską. Mieszkania są nowe, a więc nowe standardy i ładna architektura - szczerze polecam! Otoczenie Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego daje możliwość pięlnych spacerów, a i do morza jakies 10 min autem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 43
do kaski--- Chwarzno proszę dodać 7 dni w tygodniu notoryczne korki rano w kierunku centrum i 5 dni w tygodniu notoryczne korki z centrum do CHWARZNA wracając po pracy totalna pomyłka,Witomino stokroć lepsze,zaś autobus tak samo w korkach w obie strony do tego w numerze 147 zawsze obecny świńsko- bydlecy smrodek zatykajacy do bulu szczególnie latem w upały wszechobecny dzień w dzień , nie rozumiem dlaczego w innych nr. autobusów tak nie śmierdzi chlewem -NIEPOJĘTE
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4
Umyj się, to nie będzie tak śmierdziało.....niepojęte, ze to dla Ciebie takie niepojętne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Polecam Dabrowę lub Karwiny(te nowsza czesc)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie polecam chwarzna---korki !!!!!!!!!!!!!!! masakra !!!!
mieszkam w centrum i jestem zadowolona ale osobiście bym wolała Dąbrowa, Mały Kack , Wielki Kack ..Orłowo , Redłowo...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie rób tego broń boże tam ludzie są dzicy patrzą na ciebie tak jak by chcieli odgryść ci rękę podobnie jak w łodzii, trzeba uważać dziwne miasto straszny smog pełno ludzi pełzających bez celu po ulicach.
Z tego co wiem z pewnych źrudeł to większość mieszkańców niekojarzy żeczywistości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 33
tom - nie wiesz o czym piszesz. widać że nigdy nie mieszkałeś w Gdyni. Ja to miasto znam od urodzenia i nie znam bardziej przyjaznego. Znam wiele osób, które po przeprowadzce do Gdyni nie wyobraża sobie mieszkania gdzie indziej.
W Gdyni smogu nie ma (mylisz z Gdańskiem).

A jeśli chodzi o temat główny to jedne z najpiękniej położonych dzielnic wg mnie to Dąbrowa (wokół Trójmiejski Park Krajobrazowy). Jest tam kilka nowych inwestycji a i na rynku wtórnym też jest sporo ofert lokali kliku do kilkunastoletnich.
POLECAM :)

P.S. Jak wjeżdżasz do Gdyni to spotyka cię napis "Uśmiechnij się, jesteś w Gdyni"
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie wiem co palisz, ale ja też to chcę ;-)

w Gdyni mieszkam od 36 lat - ciągle na Witominie.

Nie zamieniłbym tej dzielnicy na żadną inną. Rewelacyjnie skomunikowana z centrum i innymi dzielnicami. W moim mieszkaniu zrobiłem gruntowny i generalny remont polegający na wymianie WSZYSTKIEGO - rur, kabli, podłóg - wszystkiego ;-)

Jeśli musi to być Gdynia - zdecydowanie polecam Witomino.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
A czemu nikt nie napisze o innych dzielnicach jak Chylonia? Tam są jeszcze tańsze mieszkania, są szkoły od podstawówek do liceów, sklepy(biedronki, lidle, netto, polo-market, stokrotki itp), targowiska, komunikacja autobusowa i skm, oraz trójmiejski park krajobrazowy, do centrum samochodem 15minut, tam też jest fajnie, Albo Pustki Cisowskie tuż przy lesie?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
wyprowadziłam się z Witomina parę lat temu na Chwarzno- zachciało mi się na Sokółkę i po 3 latach wróciłam, bo dopóki nie będzie lepszej infrastruktury, chrzanię korki i brak sklepów :) A moje ukochane Witomino - super dojazd do centrum, do SKM, do obwodnicy, wszystko pod nosem - w Witawie załatwisz wszystko + Lidl, Biedronka, etc. + tzw. ryneczek ze świeżymi warzywami, mięsem. Basen 5 min od domu, dobre połączenie komunikacją miejską, las wokoło.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja polecam Ci Demptowo. Mieszkam tu od trzech lat i nigdzie bym sie z tąd nie wyprowadził , wcześniej przez ponad dwadzieścia mieszkałem na Karwinach. Obie dzielnice są fajne z tym że Karwiny rano i po południu mocno sie korkują. Demptowo to spokojna dzielnica otoczona lasem. Jest tu sporo domków jednorodzinnych i na jednej z ulic powstało w ostatnim czasie kilka bloków mieszkaniowych. Bardzo blisko centrum i obwodnicy trójmiasta - odgrodzonej barierami dżwiękochłonnymi. Pomimo bezpośredniego sąsiedztwa z Chylonią jest tu b. spokojnie i moim zdaniem bezpiecznie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry