Widok
Przeprowadzka do Gdyni
Witajcie Forumowicze, zwracam się z pytaniem do tych, którzy mają ochotę pogadać sobie na ten temat: które miejsca w Gdyni są sympatyczne do zamieszkania, a które odradzacie. Planuję kupić mieszkanie i zastanawiam się gdzie, stąd ten wątek. ( w grę wchodzi jeszcze Wejcherowo i Rumia). Super jesli w najblizszej okolicy jest podstawowka i jakis klub sportowy dla malego mezczyzny.
Jakie macie doświadczenia? Gdzie świetnie się Wam żyje a skąd najlepiej wiać?
Jakie macie doświadczenia? Gdzie świetnie się Wam żyje a skąd najlepiej wiać?
Polecam Gdynia Stocznia na ulicy Morska 95 obok szkoły Morskiej. Oprócz tego znajdują się liczne małe sklepiki i Biedronka i wszędzie blisko do Gdyni Głównej na piechotkę lub komunikacją. Chcesz kupić mieszkanie a właśnie się składa że mam na sprzedaż mieszkanie na ulicy Morskiej do własnej aranżacji jak coś szczegóły na prv :)
www.it-service.aq.pl Serwis Komputerowy
W Gdyni niestety nie ma dzielnicy którą definitywnie można by odradzić. Każda dzielnica ma swoje plusy i minusy.
Najlepiej ze względu na dojazdy do pracy/szkoły itp. szukać mieszkania wzdłuż lini SKM (http://www.skm.pkp.pl
Szkół podstawowych jest bardzo dużo. Kluby sportowe zdaje się, że się skupiają na obszarze Redłowa, Wzg. Maksymiliana, Śródmieścia.
Skąd przybywasz?
Ja osobiście nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś indziej niż w Gdyni, a mieszkam tutaj dopiero od 2009r. :)
Najlepiej ze względu na dojazdy do pracy/szkoły itp. szukać mieszkania wzdłuż lini SKM (http://www.skm.pkp.pl
Szkół podstawowych jest bardzo dużo. Kluby sportowe zdaje się, że się skupiają na obszarze Redłowa, Wzg. Maksymiliana, Śródmieścia.
Skąd przybywasz?
Ja osobiście nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś indziej niż w Gdyni, a mieszkam tutaj dopiero od 2009r. :)
Gdyby zdecydowała się Pani na przeprowadzkę do Gdyni to chętnie pomogę przy przewozie rzeczy:)
http://www.arkadiusz-przeprowadzki.pl
Przeprowadzki Gdynia Gdańsk
http://www.arkadiusz-przeprowadzki.pl
Przeprowadzki Gdynia Gdańsk
Obecnie z narzeczonym kupiliśmy mieszkanko na Sokółce (Gdynia Zachód, Chwarzno) Dzielnica sie rozwija a ceny przystępne. Buduje HOSSA- dobry deweloper. Do centrum 10min autem lub komunikacją miejską. Mieszkania są nowe, a więc nowe standardy i ładna architektura - szczerze polecam! Otoczenie Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego daje możliwość pięlnych spacerów, a i do morza jakies 10 min autem.
do kaski--- Chwarzno proszę dodać 7 dni w tygodniu notoryczne korki rano w kierunku centrum i 5 dni w tygodniu notoryczne korki z centrum do CHWARZNA wracając po pracy totalna pomyłka,Witomino stokroć lepsze,zaś autobus tak samo w korkach w obie strony do tego w numerze 147 zawsze obecny świńsko- bydlecy smrodek zatykajacy do bulu szczególnie latem w upały wszechobecny dzień w dzień , nie rozumiem dlaczego w innych nr. autobusów tak nie śmierdzi chlewem -NIEPOJĘTE
tom - nie wiesz o czym piszesz. widać że nigdy nie mieszkałeś w Gdyni. Ja to miasto znam od urodzenia i nie znam bardziej przyjaznego. Znam wiele osób, które po przeprowadzce do Gdyni nie wyobraża sobie mieszkania gdzie indziej.
W Gdyni smogu nie ma (mylisz z Gdańskiem).
A jeśli chodzi o temat główny to jedne z najpiękniej położonych dzielnic wg mnie to Dąbrowa (wokół Trójmiejski Park Krajobrazowy). Jest tam kilka nowych inwestycji a i na rynku wtórnym też jest sporo ofert lokali kliku do kilkunastoletnich.
POLECAM :)
P.S. Jak wjeżdżasz do Gdyni to spotyka cię napis "Uśmiechnij się, jesteś w Gdyni"
W Gdyni smogu nie ma (mylisz z Gdańskiem).
A jeśli chodzi o temat główny to jedne z najpiękniej położonych dzielnic wg mnie to Dąbrowa (wokół Trójmiejski Park Krajobrazowy). Jest tam kilka nowych inwestycji a i na rynku wtórnym też jest sporo ofert lokali kliku do kilkunastoletnich.
POLECAM :)
P.S. Jak wjeżdżasz do Gdyni to spotyka cię napis "Uśmiechnij się, jesteś w Gdyni"
nie wiem co palisz, ale ja też to chcę ;-)
w Gdyni mieszkam od 36 lat - ciągle na Witominie.
Nie zamieniłbym tej dzielnicy na żadną inną. Rewelacyjnie skomunikowana z centrum i innymi dzielnicami. W moim mieszkaniu zrobiłem gruntowny i generalny remont polegający na wymianie WSZYSTKIEGO - rur, kabli, podłóg - wszystkiego ;-)
Jeśli musi to być Gdynia - zdecydowanie polecam Witomino.
w Gdyni mieszkam od 36 lat - ciągle na Witominie.
Nie zamieniłbym tej dzielnicy na żadną inną. Rewelacyjnie skomunikowana z centrum i innymi dzielnicami. W moim mieszkaniu zrobiłem gruntowny i generalny remont polegający na wymianie WSZYSTKIEGO - rur, kabli, podłóg - wszystkiego ;-)
Jeśli musi to być Gdynia - zdecydowanie polecam Witomino.
A czemu nikt nie napisze o innych dzielnicach jak Chylonia? Tam są jeszcze tańsze mieszkania, są szkoły od podstawówek do liceów, sklepy(biedronki, lidle, netto, polo-market, stokrotki itp), targowiska, komunikacja autobusowa i skm, oraz trójmiejski park krajobrazowy, do centrum samochodem 15minut, tam też jest fajnie, Albo Pustki Cisowskie tuż przy lesie?
wyprowadziłam się z Witomina parę lat temu na Chwarzno- zachciało mi się na Sokółkę i po 3 latach wróciłam, bo dopóki nie będzie lepszej infrastruktury, chrzanię korki i brak sklepów :) A moje ukochane Witomino - super dojazd do centrum, do SKM, do obwodnicy, wszystko pod nosem - w Witawie załatwisz wszystko + Lidl, Biedronka, etc. + tzw. ryneczek ze świeżymi warzywami, mięsem. Basen 5 min od domu, dobre połączenie komunikacją miejską, las wokoło.
A ja polecam Ci Demptowo. Mieszkam tu od trzech lat i nigdzie bym sie z tąd nie wyprowadził , wcześniej przez ponad dwadzieścia mieszkałem na Karwinach. Obie dzielnice są fajne z tym że Karwiny rano i po południu mocno sie korkują. Demptowo to spokojna dzielnica otoczona lasem. Jest tu sporo domków jednorodzinnych i na jednej z ulic powstało w ostatnim czasie kilka bloków mieszkaniowych. Bardzo blisko centrum i obwodnicy trójmiasta - odgrodzonej barierami dżwiękochłonnymi. Pomimo bezpośredniego sąsiedztwa z Chylonią jest tu b. spokojnie i moim zdaniem bezpiecznie.