Widok
A czy ktos podpisał te umowy ? Ja przyznam sie szczerze ze nie podpisałam. Dostalam dwa listy. Jeden na nieżyjąca juz babcie, ktora kiedys mieszkała pod tym adresem (list zaadresowany na moje imie i nazwisko a umowa na nazwisko babci, do tego w jednym egz) Taki maja tam burdel ze nawet listów nie potrafią adresować porządnie ?!
Potem przyszedł drugi list juz zaadresowany do mnie i w dwoch egz. Wydawało mi sie ze to jakis przekręt i nie podpisałam...
Potem przyszedł drugi list juz zaadresowany do mnie i w dwoch egz. Wydawało mi sie ze to jakis przekręt i nie podpisałam...
Żona dzwoniła dziś do gpk szemud . Rozmawiając z panem kierownikiem powiedział że teraz oni zajmują się woda I sciekami że gmina już tego nie prowadzi w sumie od ok 2017 roku. Że umowa powinna być podpisana już dawno ale dopiero teraz się za to wzięli. Pytając o datę wsteczne powiedział że nie muszę podpisywać A oni w każdej chwili mogą przerwać dostawę wody. Co o tym myślicie?
tu jest odpowiedź kiedy mozna odciąć wodę
https://www.zadluzenia.com/odlaczenie-wody-zaleglosci/
https://www.zadluzenia.com/odlaczenie-wody-zaleglosci/
Nic nie mogą zakręcić woda jest dobrem społecznym gmina wody nie produkuje tylko ma obowiązek dostarczania pobiera pieniądze .Nie mogą żądać w umowie dostępu do mojej własności , chyba że ktoś bezwiednie podpisał i wysłał , też ma prawo odstąpienia od takiej umowy. Proszę z wrócić uwagę że za licznik już wszyscy zapłacili, i jest własnością właściciela posesji, dlaczego mam przekazać go jakiejś spółce.A jeszcze dostęp do niego i pomieszczczeń to jest wymuszenie . Trzeba żądać zawsze podstawy prawnej, bo tutaj jest bezprawie. Licznik na ulicy i problem z głowy a włażenie z buciorami bo ja do licznika to chyba coś nie tak.
Na stronie gminy widnieje że zmienił się konserwator dwóch hydroforni teraz przejmuje firma Saur Neptun S.A z Gdańska.Jest to pretekst do podpisania nowej umowy z odbiorcami (nas nie interesuje kto to konserwuje !!!!) Umowa jest po to żeby dobrać się do tych co nie płacą za wodę ,bo nie można jej odciąć.Gdy ją podpiszcie kręcicie bat na siebie bo w umowie jest że poddajecie się egzekucji komorniczej i w tym momencie mają podstawę do odcięcia wam wody.
Tak jestem za tylko dlaczego z ludzi póbują wała zrobić . Tak jak z tym zespołem ktoś napisał pani z ośrodka kierownik chciała dzieciom zafundować rap o nazwie Rymcarze to prawda Zbiorowisko pedałów i narkomanów mieli opowiadać o narkotykach i tym wszystkim związanym z lgbt jak doznał objawienia lider tego zespołu .Po prostu miało być szkolenie
Istotne kto jest konserwatorem, dzierżawcą sieci wodno-kan. Warto wiedzieć ile płaci czynszu dzierżawnego gminie (właścicielowi sieci) i na co jest on przeznaczany. Może warto wiedzieć dlaczego spółka zmieniła siedzibę (czy to własność czy wynajem?) jaki to ma wpływ na ceny wody i kto jest szczęśliwym beneficjentem wynajmu lub zakupu nowej siedziby ?