Widok

Dołączę do wyprawy jednodniowej

Witam,
mam 22 lata (M), jestem amatorem turystyki rowerowej. Posiadam rower MTB 26' na oponach 1,75. Prędkość 21-23 km/h. Z chęcią dołączę do jakiejś grupy na jednodniowy wypad rozpoczynający się w Trójmieście lub na Żuławach Wiślanych.
Proszę o odpowiedzi w tym wątku :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Grupę Rowerową Trójmiasto - często robią wycieczki większe i mniejsze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
1,75 to za cienkie jak na Grupę Rowerową Trójmiasto opony. Prędkość 21-23 km/h też jest problematyczna, no i 22 lata to za mało.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prędkość za mała czy za duża?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
21-23 km/h to za mała tolerancja prędkości i trudno się utrzymać w zwartej grupie, oraz łatwo wylecieć przed prowadzącego, albo pozostać za zamykającym, a to wiadomo, że nie jest tolerowane
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prędkość mogę dostosować do grupy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Człowiecze !!Wsiadaj i jedź. A z tą prędkością to jest tak jak z gotowaniem . Raz szybciej a raz wolniej . Czyli średnio :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie masz dostosowywać prędkości do grupy, ale dostosować się do wzoru v = (60-wiek)/G, gdzie G - grubość opony w calach. Jedziesz za szybko o 0.3 - 1.3 km /h. Nikt Cię będzie chciał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry