Widok

Dom dobry

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Dom dobry.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film na miare Złotych lwów

Absolutnie potrzebny film dotykający każdej komórki ciała i umysłu.
Kreacje aktorskie poziom światowy. Pani Agata i Pan Tomasz pokazali grę , gdzie nie ma nic do dodania ani do ujęcia. Wszystko w punkt. Szczególne uznanie dla montażu.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 3

Solidne 7/10

Tytuł przekombinowany, powinien być:

Dom Zły 2
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21

Przejmujące kino.

Film o relacji toksycznej i jej wpływie na kolejne pokolenia. Jest to również film o niskiej samoocenie, wstydzie, bezradności wobec zła , które jest wszędzie. Kolejne sceny filmu ogląda się z wielkim przejęciem a ujęcia naturalistyczne w tym pomagają. Obrazy na długo zostaną we widzach. Mocne kino.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bolący...

Film świetny, ale boli okrutnie...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo czekałam na ten film!

Ja mam mieszane uczucia. Dobrze, że znowu jest ważny temat, o ktorym warto rozmawiać! Jednak ta szarpana narracja trochę męczy i nie pozwala wejść głębiej w emocje bohaterów, czego mi osobiście zabrakło (bardziej poruszyły mnie wcześniejsze filmy Smarzowskiego). Dziwna jest też postać małej Zosi, która do końca nazywa brutalnego ojca kochanym tatusiem i prosi mamę, aby wróciły do tego przemocowego domu (dzieci przecież odczuwają, jak coś złego się dzieje). Na plus oceniam to jakby podwójne zakończenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po obejrzeniu filmu czułam się jakby walec drogowy mnie rozjechał.Zakończenie ciekawe- dwie możliwości wyboru życiowej drogi. Każdy student psychologii powinien obejrzeć ten film.dla mnie to szkic osoby psychopatycznej,nie chodzi tylko o przemoc w postaci bicia,chodzi o te drobne kroki prowadzące do przejęcia pełnej władzy i zniewolenia drugiej osoby. Mocne kino,siedzi w głowie długo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przesadzony

Za dużo przemocy , po godzinie oglądania staje to się już przytłaczające i nudne .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Zmienia perspektywę

Koniecznie nie jesteś samotną wyspą

10/10

to mocny, przejmujący dramat Wojciecha Smarzowskiego, który w charakterystyczny dla reżysera sposób obnaża mroczne mechanizmy przemocy domowej. Film pokazuje, jak pozornie idealny związek może stać się pułapką, a dobry dom miejscem strachu i manipulacji. Surowy styl, realistyczne aktorstwo i narastające napięcie sprawiają, że seans jest emocjonalnie wymagający, ale bardzo ważny. To kino, które boli, ale zostaje w głowie na długo. To trzeba zobaczyć. Polecam serdevznie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Typowy Smarzowski 6.5/10

Ok. Film porusza ważną kwestię przemocy domowej w najbrutalniejszym wydaniu.
Jednak idąc do kina i nie czytając innych opini niemal w punk trafiłem w konwencję filmu. Dlatego jak w tytule taki trochę już oklepany typowy film Smarzowskiego. Jest ok, ale.... d... nie urywa. Przrysowane brutalne piekło domowe wplecione w polskie konwenanse.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ci Państwo recenzenci powinni zająć się oceną kulinariów. W tym filmie najmniej bolą ciosy. Zresztą są przedstawione w tak różnych retrospekcjach, filtrach, żeby przemoc zmiękczyć choć i tak boli. Ale nie ona tu boli najbardziej. Ale jak zwykle ksiądz który do kobiety duszonej gwalcinej mówi - dasz radę przecież się kochacie. Policjant widząc film z oprawcą- pyta a gdzie część w której pani sprowokowała oprawcę? Caritas który miał pomóc. No i te towarzystwo aparatczykow - przedstawiciele gminy, przekręty, wóda, prostactwo. I toksyczna matka. Panie Smarzowski - szacun! Ps. I zdjęcie papierza w tle.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Osoba papieska

Pisze się papież Papierz to był taki skoczek narciarski
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedy dzieci rozumiają

Dzieci niekiedy odczuwają i pojmują, co się stało, gdy mijają lata. Z tym bywa różnie, często do pewnego wieku akceptują aż za wiele, a to, że dzieje się zło, że były manipulowanie, mogą zrozumieć, gdy osiągną pewien stopień rozwoju. Z tym naprawdę bywa bardzo różnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dom dobry

Opinie do filmu: Dom dobry.

Przeczytaj o filmie.
do góry