Widok
Ja muszę polecić http://galopujacypancernik.pl/solidne-domy-ze-swierku/ jestem bardzo zadowolony.
Niestety nie mogę polecić Mmdomów. Budowa się ciągnie od kilku miesięcy(a miało być szybko, i wcale nie tanio ;) ). Ciężki kontakt telefoniczny(prawie za każdym razem gdy dzwonimy to dostajemy smsa - oddzwonię i na tym się kończy). A gdy już się dodzwonimy to i tak tylko przeciągają terminy.
Ogólnie - szukajcie innej firmy!!!!!!!!!! Z dala od mmdomów!!!!!!!!!!!
Ogólnie - szukajcie innej firmy!!!!!!!!!! Z dala od mmdomów!!!!!!!!!!!
Potwierdzam, zaliczka przesłana - brak jakiegokolwiek kontaktu, nie odpowiadają na telefony i maile. Naprawdę żenada. Z tego co ustaliłam wszyscy dostają te sama wspaniałe warunki, szybki start budowy, termin itp. Czar pryska po podpisaniu umowy. Zapowiadało się dobrze... szkoda, że nie utrzymali pierwszego wrażenia....
Potwierdzam wszystkie opinie negatywne. Nie wierzycie to sprawdzcie sami . Tylko potem nie narzekajcie. Wcześniej podpisz ie dobrą umowę i zbierajcie kasę na adwokatów. Są tacy cwani, że jeśli zorientują się, że mają do czynienia z kimś inteligentniejszym i sprytniejszym od nich, kogo nie da się naciągnąć, to nie odezwą się i nie zawrą umowy.
Chyba Pan żartuje albo pisze jako ich firma komentarz, po pierwsza ta firma nigdy nie potrafiła budować domów szkieletowych i o dziwo o tak długo przetrwała na rynki, tylko, dlatego, ze cenę miła niska, ale ich budowy to przykład jak nie budować domów szkieletowych, tragedia, nie wiedza kompletna. Znajomy jeździł do nich z materiałem na budowy, nie szanowali niczego, potrafili wywalać całe paczki wełny , dzięki czemu sobie cały dom obłożył wełna od nich o reszcie nie wspominając.. na facdoboku tez pełno osób, które piszą, ze maja domy nie skończone od roku, dwóch. Dziwne, ze jakoś budowali szybko i sprawnie w ostrzycach, a inni czekają po dwa lata na nie skończone domy. Tez miałem z nimi budować, ale na szczęście zainteresowałem się tematem na czas i jest wiele pożądnych firm .. n construcion krygier domy bo domy twój szkieletowy firmy, które maja pojęcie i robią w terminie .. a nie płacisz zaliczkę i cisza
Może to komentarz ich pracownika Mietka? Przecież oni mają długi w hurtowniach, a na Kaszubach i w okolicy stoją nie wykończone domy tzw. smerfy. Zawinięte niebieską membraną z ich logiem, która tak w ogóle czeka na opłacenie i odbiór w BAT. Proszę się zastanowić Panie "Piotrze", o jakich długach Pan pisze? o długach mm domy - marcina brzeskiego i michała osipów, którzy po prostu oszukali ludzi, zdeptali ich marzenia o własnym domu? Czy może o długach ludzi oszukanych, którzy wzięli kredyty na dom? durny i zapewne komentarz napisany przez marcina/michała/mietka.
MM Domy to wspaniała firma,
powiedziałbym im to osobiście, ale nie odbierają ode mnie telefonu.
Kilku miesięczne opóźnienie? To nieznaczący ułamek czasu naszej galaktyki.
Zachęcam do odwiedzin budów investorów, z pewnością ciepło się o nich wypowiedzą.
Pozdrawiam Was Panowie M, M i M w kaszkiecie pozdrowieniem Benedykta "czule"...
a nawiązując do wcześniejszego czyjegoś zapytania:
szkielety stawiają swoimi ekipami - chyba jeszcze je mają bo z tego co wiem co lepsi to już od nich odeszli - co do reszty bazują na podwykonawcach, a jak ci mówią mm nie płacą na czas jeśli w ogóle wiec nikt sie nie kwapi żeby u nich robić. Ale podwykonawcy - dekarz, od elewacji czy hydraulik z Sierakowic nie pozostawiają na nich suchej nitki. Sami podwykonawcy są ok.
powiedziałbym im to osobiście, ale nie odbierają ode mnie telefonu.
Kilku miesięczne opóźnienie? To nieznaczący ułamek czasu naszej galaktyki.
Zachęcam do odwiedzin budów investorów, z pewnością ciepło się o nich wypowiedzą.
Pozdrawiam Was Panowie M, M i M w kaszkiecie pozdrowieniem Benedykta "czule"...
a nawiązując do wcześniejszego czyjegoś zapytania:
szkielety stawiają swoimi ekipami - chyba jeszcze je mają bo z tego co wiem co lepsi to już od nich odeszli - co do reszty bazują na podwykonawcach, a jak ci mówią mm nie płacą na czas jeśli w ogóle wiec nikt sie nie kwapi żeby u nich robić. Ale podwykonawcy - dekarz, od elewacji czy hydraulik z Sierakowic nie pozostawiają na nich suchej nitki. Sami podwykonawcy są ok.
MMDomy
Nie wiem czy wiecie ale pan M w kaszkiecie już nie pracuje u nich. Chyba nie trzeba pisać dlaczego. I tak długo wytrzymał. Poznałam pana M tuż przed rozpoczęciem budowy. I to była jedyna osoba która chociażby odbierała telefony. Co prawda nie zawiele miał tam do powiedzenia ale szacun. Brał na barki sytuację. Osobiście mu wspolczulam tak popapranej pozycji. Do dzisiaj utrzymujemy kontakty biznesowe i uważam ze pan M w kaszkiecie jest naprawdę ok. Szkoda że część pokrzywdzonych ludzi wszystkich ocenia na jedno kopyto.
Nie wiem czy wiecie ale pan M w kaszkiecie już nie pracuje u nich. Chyba nie trzeba pisać dlaczego. I tak długo wytrzymał. Poznałam pana M tuż przed rozpoczęciem budowy. I to była jedyna osoba która chociażby odbierała telefony. Co prawda nie zawiele miał tam do powiedzenia ale szacun. Brał na barki sytuację. Osobiście mu wspolczulam tak popapranej pozycji. Do dzisiaj utrzymujemy kontakty biznesowe i uważam ze pan M w kaszkiecie jest naprawdę ok. Szkoda że część pokrzywdzonych ludzi wszystkich ocenia na jedno kopyto.
Zaległości mają wszędzie, tylu ludziom, pracownikom, podwykonawcą, można tak wyliczać jeszcze długo. Pracownicy już prawie wszyscy odeszli, bo zalegają z wypłatami. Tragedia. M.Brzeski zaszył się w domu, a żonka z afro na głowie mówi, mąż na spotkaniu. Tragedia. Nawet nie ma odwagi wyjść do ludzi i porozmawiać.
Zgadzam się! Brak kontaktu, zaliczkę wzięli a domu jak nie było tak nie ma, ponad rok opóźnienia i nic nie wskazuje na to że zamierzają coś z tym zrobić. Firma porażka niepoważni ludzie, współpraca z takimi ludźmi to koszmar, o niczym nie informują i człowiek nie wie na czym stoi. Przez ich opóźnienie jesteśmy narażeni na wiele dodatkowych kosztów!!! Właściciele to tchórze i naciągacze!
Słaba konkurencja? Nie wiem jak ta konkurencja musiała by być zdesperowana, żeby komuś innemu robić ,, źle . Najlepiej własne zaniedbania zrzucić na konkurencje :) co do brania zaliczek, firma działa tyle lat na rynku i nie wziela pod uwagę skoków materiałów? Materiały akurat co roku idą w górę, wiec słabe tłumaczenie. Ja sam chciałem budować dom i dokładnie zapoznałem się z każda firma, która takie usługi wykonuje - jednak wiele komentarzy było od osób prawdziwych a nie od konkurencji :)
Zastanawiam się nad postawieniem domu z prefabrykatów. Czy keramzyt jest bardziej energooszczędny niż dom z porotherm lub ytong ? Czy ważna jest izolacja ze styropianu ? Bo co tak naprawdę daje keramzyt oprócz tego,że jest szybszy w budowaniu ?
Czy ktoś moze budował dom z firmą https://greenhomes.pl/oferta/ ?
Jak oceniacie realizację?
Czy ktoś moze budował dom z firmą https://greenhomes.pl/oferta/ ?
Jak oceniacie realizację?
Specjalistami w bezpiecznej i szybkiej budowie domów szkieletowych jest firma https://elementhouse.pl/