Widok

Domek do 240 000

Cześć wszystkim. Z racji nowego roku postanowiliśmy nie wydawać pieniążków już na wynajem mieszkania , a kupna jakiegoś. Co prawda do dzisiaj rozglądałem się wyłącznie za mieszkaniem w Gdańsku ale domki w Baninie powiem szczerze, że spełniły by nasze marzenia. Zwracam się do Was z pytaniem - czy da się kupić domek do 240 000 i ewentualnie którego dewelopera możecie polecić ? Co prawda czytałem już opinie i nie zależy mi na samym piętrze , a na stronach nie ma za wiele informacji nawet cenowych. Ogólnie też zastanawiałem się na miejscem gdzie mógłbym trzymać motocykl bo jest to też dość istotna kwestia , ale ewentualne rady i porady jak najbardziej się przydadzą - chociażby w jakich miejscach nie brać , w której części - gdzie podlewa grunt czy coś . Każda informacja będzie dla mnie znacząca. Dzięki i mam nadzieję , że kiedyś będziemy sąsiadami :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie, ale inne są koszty eksploatacji domku wolnostojącego 100 m, a w zabudowie np szeregowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
koszty eksploatacji wynikają z powierzchni inaczej płacisz od 90m2 a inaczej od 290m2. I nie chodzi tylko o ogrzewanie, Prąd do oświetlenia czy woda do sprzątania też kosztuje....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam. Dodam tylko, że ważne są również koszty eksploatacji dużo większe np. Od domu w zabudowie szeregowej!
320 tys za 290 m2 no bajki to może pisz koleś, ale na innych stronach, do tego przeznaczonych. Stawiałem dom na swojej działce, ojciec ma firmę budowlaną,więc też bez vatu i po kosztach za ok. 450 tys. za powierzchnię 170 m2. Więc zanim zaczniecie ludzie się budować, idźcie do fachowca, zróbcie kosztorys, bo po takich wpisach, zostaniecie ze stanem surowym i pytaniem czy brać kolejny kredyt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, ja zbudowałem dom za jakieś 320 tyś. Stawiałem go 2,5 roku. Powierzchnia całkowita domu wynosi ok 290m z garażem i podpiwniczeniem części budynku. Elewacja z wełny piec ekogroszek podłogówka ok 100m2 na dole plus grzejniki u góry grzejniki.Większość prac wykonałem samemu co na pewno obniżyło koszty całej inwestycji.Materiały większość wyszukiwana w internecie bo ceny w okolicy nie kiedy zwalają z nóg a na pewno jakość dorównywała a myślę że niekiedy i była lepsza. Lecz kuchnia jak i 2 łazienki zostały wykonane przez fach manów wiadomo to trzeba jednak potrafić bo nie sztuką jest coś spiep...ć. Mam kolegę co niedawno się wprowadził za 200tyś lecz tylko na dół posiada ok 120m2 na dzień dzisiejszy plus niewykończona góra. Więc myślę że jak się ma trochę smykałki i chęci to za 240 jest w stanie postawić taki 120 m2 domek. Tylko nie liczę działki którą już posiadam jakiś czas. Licząc za działkę 150tyś(900m2) wychodzi w sumie 470 tyś przeliczając to na zł/m2 wychodzi troche ponad 1600zł/m2 więc jest taniej niż od deweloperów w okolicy gdzie podczas zakupu mieszkania czy domu trzeba jeszcze je wykończyć. Więc czasami warto troche się przemęczyć i wiedzieć co się ma i myślę troche taniej. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zainteresuj sie inwestycja Eko- budu na ul. Saturna. Chmara nie ma domków 90 m2- podają oni metraż netto bez ścian wew.!!! Po podłodze masz 75 m2. Fundamenty robią na betonie b-15..... Na Saturna z Eko budu masz 92 m2 po podłodze, bez schodów, użytkowa 86 m2. Cena to 270-280 tys z miejscem postojowych. Ale masz przynajmniej wykusz z jednej strony i domki chociaż "udają domki" ale cudów też się nie spodziewaj, jeżeli mówimy o jakości. No i ul. Saturna jest 700 m od szkoły i jest po stonie centrum Banina, gdzie przeważają domki jednorodzinne. Domki są w mdm( dolny pokój 11m2 robią w papierach jako gospodarcze i masz
z wikipedii pod hasłem dom: Budynki jednorodzinne budowane są na terenach wiejskich i miejskich jako wolno stojące oraz w zabudowie bliźniaczej (dwa domy posiadające jedną ścianę wspólną), szeregowej (szereg budynków o wspólnych ścianach bocznych)
za 240 tys to się ładną działkę kupuje ale nie dom.
No chyba ,że mieszkanie w szeregu. Z tego co widze to nowoczesne osiedla
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokładnie. Sama robię teraz wykończenie domku i przyznam że przerosło nas to finansowo, nie spodziewałam się, że można wydać na wykończenia 100tys nie mając jeszcze nawet kuchni z wyposażeniem.
10tys spokojnie idzie na rzeczy których w domu nie widać, jakieś kable, złaczki, rurki, nie wspomnę o wykończeniu łazienek, płytkach, podłogach, drzwiach. Na 9 par drzwi trzeba wydać ok. 10tys, a gdzie reszta ??
nie domy a bloki szeregowe jesli już.
Dom to jest wolnostojący.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mogłabyś dać jakiś namiar na tego Pana? Widzę, że stary wpis, nadal jesteś zadowolona z usługi, nic się nie dzieje z meblami, schodami?
Byliśmy na osiedlu gdzie właśnie Pan Chmara stawia te "domko-szeregowce" niby 219 tyś , ogródek niby jest - grilla da się zrobić. Już nawet pochodzliliśmy po pokojach - tzn ścianach bo narazie w zasadzie tyle jest . Może to i nie głupie żeby wziąć taki , ale jest jedno ale, przez które nie mogę podjąć jeszcze decyzji - problem z przechowaniem motocykla - gdyby chociaż była jakaś komórka lub cokolwiek a tu niestety . Niestety w Gdańsku też szukam mieszkań do 260 aby miało garaż lub parking podziemny i również nie mogę nic znaleźć :( także niestety narazie czekam.
do karol
fakt , lepsze te szeregi niz np. falowce, tu masz rację.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
@~bb
nie znam definicji słowa dom.
Po prostu w ofercie dewelopera jest tak opisane.
Jednak szereg również jest ciekawą alternatywą dla mieszkania w "tradycyjnym" bloku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
64 m to mieszkanie a nie dom
W zabudowie szeregowego blokowiska
obaj deweloperzy posiadają mini domki/szeregi.
Dostosowali swoje oferty do MdM.
- chmara dom szeregowy 90m2,
- 7 niebo dom 64m2 :)
i oba w cenie 199 tyś.
Nie są to super domy ale zawsze to jakaś alternatywa do kawalerki w gdańsku.
Lepiej kupić dom szeregowy w zabudowie bliźniaczej 90m2 od chmary za 219 tys w dodatku z ogrodem niż mieszkanie. Wynalazkiem to są te mieszkania gdzie masz sąsiada pod sobą lub nad sobą.
chmara.pl dom szeregowy w zabudowie bliźniaczej (parter +poddasze) .
z tym ze ci deweloperzy w cenie 240 tys. to mają mieszkania , a nie domy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak już ktoś napisał, takie wynalazki posiadają w swojej ofercie:
- chmara.pl
- siodme-niebo.pl
Polecam osobiście wybrać się na osiedla tych deweloperów.
Są to szeregi w Twoich widełkach cenowych. Jednak nie wiem czy wielkość działki spełni Twoje oczekiwania.
Wskazani deweloperzy nie są bez wad (o czym poczytasz w innych wątkach).

Inne tematy z forum Banino

przedszkole (21 odpowiedzi)

Miszewo nowo otwarte przedszkole w Miszewie zaprasza chętnych na dni otwarte w środę od godz 14...

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

fotowoltaika (187 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry