Widok
Domowe pieczenie ciast i tortow na wesela i inne okazje
Proponuje tanie i domowe pieczenie smacznych ciast oraz tortow (pietrowych takze). Posiadam wieloletnia praktyke i wyksztalcenie w tym kierunku.
Ceny za ciasta to wlasne produkty + robocizna 10-12zl za blache w zaleznosci od bardziej pracochlonnego ciasta. Blachy sa standardowej wielkosci, takie jakie macie w domu.
Robocizna za tort to 20zl od pietra. Torty (smietankowy, waniliowy, kakaowy, czekoladowy, kawowy, orzechowy, makowy, orzechowy, cytrynowy, cappucino itp) pietrowe przystrojone sa wlasnej roboty rozami (darmowe, kolory: zolte, pomaranczowe, czerwone, zielone, niebieskie, rozowe i jak sobie wymarzycie) lub wedle uznania zakupionym przystrojem. Torty moga byc w ksztalcie labedzia, jeza, koszyka, ksiazki, serca, dwoch zlaczonych serc oraz inne. Do tego tort kasetowy z bakaliami oraz tort marczello z wisniami i alkoholem (25 zl robocizna).
Sprobujcie sporzadzic sobie wstepna liste ciast, a z listy produktow, ktora otrzymacie wyliczycie sobie ile zaoszczedzicie na domowym pieczeniu. Produkty pozostale po pieczeniu sa zawsze zwracane. Poza tym ciasta sa bez konserwantow, wiec doskonale sa takze dla dzieci. Przywoz produktow, transport ciast oraz stelaz do tortu pietrowego we wlasnym zakresie.
Zainteresowanych zdjeciami wyrobow (na razie niewiele, ale powiekszam kolekcje) oraz z pytaniami i z ustaleniem wolnych terminow prosze pisac na maila bmazur@poczta.onet.pl oraz mozliwy kontakt telefoniczny, numer 664-45-85. Zapraszam serdecznie. Bernadka
Rodzaje ciast sa bardzo zroznicowane, ale postaram sie co nieco wypisac.
Ciasta biszkoptowe i piaskowe:
- zebra (ciasto jasne i ciemne na oranzadzie w przekroju wygladajace jak paski zebry)
- murzynek (ciasto kakaowe polane polewa czekoladowa i posypane wiorkami kokosowymi lub orzechami kruszonymi)
- rolady z galaretka (galaretka zawijana w ciescie biszkoptowym)
- babka piaskowa, kakaowa, marmurkowa, makowa itp.
- keks (jasne ciasto z bakaliami)
- piernik
- piernik z bakaliami
Serniki:
- sernik na zimno (na serkach waniliowych, z wierzchu galaretka przybrana owocami)
- sernik z kruszonka (sernik, na dnie kruszonka kakaowa, oraz na wierzchu)
- sernik wiedeński (masa serowa bez spodu, z wierzchu polewa czekoladowa z posypka)
- sernik z brzoskwiniami (masa serowa na kruchym ciescie, z wierzchu brzoskwinie i kruszonka)
- sernik na murzynku (na murzynkowym ciescie masa z serkow homogenizowanych)
- sernik z kokosem (na kruchym ciescie masa serowa z serkow homogenizowanych, na wierzchu zapieczone wiorki kokosowe)
- sernik z budyniem (na kruchym ciascie budyn czekoladowy i masa serowa z serkow homogenizowanych, polana polewa czekoladowa
z posypka)
- cielak (ciasto kakaowe z masa twarogowa)
- strucla z serem (ciasto drozdzowe zwijane z masa twarogowa, polewa i posypka)
Makowce:
- makowiec japonski (masa makowa z mielonymi orzechami i tartymi jablkami, na wierzchu biala polewa i posypka)
- makowiec (na ciescie masa makowa z bakaliami, polewa)
- serniko-makowiec (na kruchym ciescie masa makowa i twarogowa, polewa)
- strucla z makiem (ciasto drozdzowe zwijane z masa makowa, polewa i posypka)
Ciasta z owocami:
- pleśniak (ciasto z agrestem lub innymi owocami z piana, posypane jasna kruszonka)
- jablecznik (jablka na kruchym ciescie, polane piana, na wierzchu kruszonka)
- jablecznik z budyniem (jablka na kruchym ciescie zalane budyniem i posypane kokosem)
Ciasta przekladane masa lub kremem:
- miodownik (na ciescie z miodem masa budyniowa i polewa)
- ambasador (na biszkopcie z masa budyniowa waniliowa i czekoladowa (z orzechami i rodzynkami) na wierzchu galaretka
przybrana owocami))
- lodowiec (przekladany biszkoptami maczanymi w galaretce z masa budyniowa waniliowa i czekoladowa, na wierzchu galaretka
przybrana owocami)
- metrowiec (przekladany jasnym i ciemnym ciastem z masa smietankowa lub innego smaku)
- kokosanka (biszkopt przekladany masa budyniowa, z wierzchu prazone wiorki kokosowe)
- "cycki" (na ciescie z makiem i kokosem masa budyniowa, na wierzchu biszkopty maczane w alkocholu)
- w-z (ciemne ciasto z jasnym kremem, polewa)
- karpatka (ciasto karpatka z masa budyniowa, polewa)
- ciasto ananasowe (na biszkopcie masa ananasowa, na wierzchu zapieczone wiorki kokosowe)
- ciasto wawelskie (na kruchym ciescie powidla sliwkowe z orzechami laskowymi i rodzynkami oraz masa budyniowa)
- fale dunaju (ciasto jasne i ciemne z owocami i masa budyniowa, polewa)
- bananowiec (na biszkopcie masa bananowa zalana galaretka z bananami)
- snickers (na biszkopcie masa budyniowa, orzechy arachidowe,"krowka", herbatniki, polewa)
- wisniak (ciasto z kremem wisniowym i pestkowanymi wisniami)
- ciasto orzechowe (kruche ciasto przelozone kremem budyniowym i masa orzechowa)
Oraz:
- labedzie do rosolu
- rogaliki z twarogiem lub marmolada
- eklerki
- paczki z twarogiem
- faworki z twarogiem
i inne ...
Ceny za ciasta to wlasne produkty + robocizna 10-12zl za blache w zaleznosci od bardziej pracochlonnego ciasta. Blachy sa standardowej wielkosci, takie jakie macie w domu.
Robocizna za tort to 20zl od pietra. Torty (smietankowy, waniliowy, kakaowy, czekoladowy, kawowy, orzechowy, makowy, orzechowy, cytrynowy, cappucino itp) pietrowe przystrojone sa wlasnej roboty rozami (darmowe, kolory: zolte, pomaranczowe, czerwone, zielone, niebieskie, rozowe i jak sobie wymarzycie) lub wedle uznania zakupionym przystrojem. Torty moga byc w ksztalcie labedzia, jeza, koszyka, ksiazki, serca, dwoch zlaczonych serc oraz inne. Do tego tort kasetowy z bakaliami oraz tort marczello z wisniami i alkoholem (25 zl robocizna).
Sprobujcie sporzadzic sobie wstepna liste ciast, a z listy produktow, ktora otrzymacie wyliczycie sobie ile zaoszczedzicie na domowym pieczeniu. Produkty pozostale po pieczeniu sa zawsze zwracane. Poza tym ciasta sa bez konserwantow, wiec doskonale sa takze dla dzieci. Przywoz produktow, transport ciast oraz stelaz do tortu pietrowego we wlasnym zakresie.
Zainteresowanych zdjeciami wyrobow (na razie niewiele, ale powiekszam kolekcje) oraz z pytaniami i z ustaleniem wolnych terminow prosze pisac na maila bmazur@poczta.onet.pl oraz mozliwy kontakt telefoniczny, numer 664-45-85. Zapraszam serdecznie. Bernadka
Rodzaje ciast sa bardzo zroznicowane, ale postaram sie co nieco wypisac.
Ciasta biszkoptowe i piaskowe:
- zebra (ciasto jasne i ciemne na oranzadzie w przekroju wygladajace jak paski zebry)
- murzynek (ciasto kakaowe polane polewa czekoladowa i posypane wiorkami kokosowymi lub orzechami kruszonymi)
- rolady z galaretka (galaretka zawijana w ciescie biszkoptowym)
- babka piaskowa, kakaowa, marmurkowa, makowa itp.
- keks (jasne ciasto z bakaliami)
- piernik
- piernik z bakaliami
Serniki:
- sernik na zimno (na serkach waniliowych, z wierzchu galaretka przybrana owocami)
- sernik z kruszonka (sernik, na dnie kruszonka kakaowa, oraz na wierzchu)
- sernik wiedeński (masa serowa bez spodu, z wierzchu polewa czekoladowa z posypka)
- sernik z brzoskwiniami (masa serowa na kruchym ciescie, z wierzchu brzoskwinie i kruszonka)
- sernik na murzynku (na murzynkowym ciescie masa z serkow homogenizowanych)
- sernik z kokosem (na kruchym ciescie masa serowa z serkow homogenizowanych, na wierzchu zapieczone wiorki kokosowe)
- sernik z budyniem (na kruchym ciascie budyn czekoladowy i masa serowa z serkow homogenizowanych, polana polewa czekoladowa
z posypka)
- cielak (ciasto kakaowe z masa twarogowa)
- strucla z serem (ciasto drozdzowe zwijane z masa twarogowa, polewa i posypka)
Makowce:
- makowiec japonski (masa makowa z mielonymi orzechami i tartymi jablkami, na wierzchu biala polewa i posypka)
- makowiec (na ciescie masa makowa z bakaliami, polewa)
- serniko-makowiec (na kruchym ciescie masa makowa i twarogowa, polewa)
- strucla z makiem (ciasto drozdzowe zwijane z masa makowa, polewa i posypka)
Ciasta z owocami:
- pleśniak (ciasto z agrestem lub innymi owocami z piana, posypane jasna kruszonka)
- jablecznik (jablka na kruchym ciescie, polane piana, na wierzchu kruszonka)
- jablecznik z budyniem (jablka na kruchym ciescie zalane budyniem i posypane kokosem)
Ciasta przekladane masa lub kremem:
- miodownik (na ciescie z miodem masa budyniowa i polewa)
- ambasador (na biszkopcie z masa budyniowa waniliowa i czekoladowa (z orzechami i rodzynkami) na wierzchu galaretka
przybrana owocami))
- lodowiec (przekladany biszkoptami maczanymi w galaretce z masa budyniowa waniliowa i czekoladowa, na wierzchu galaretka
przybrana owocami)
- metrowiec (przekladany jasnym i ciemnym ciastem z masa smietankowa lub innego smaku)
- kokosanka (biszkopt przekladany masa budyniowa, z wierzchu prazone wiorki kokosowe)
- "cycki" (na ciescie z makiem i kokosem masa budyniowa, na wierzchu biszkopty maczane w alkocholu)
- w-z (ciemne ciasto z jasnym kremem, polewa)
- karpatka (ciasto karpatka z masa budyniowa, polewa)
- ciasto ananasowe (na biszkopcie masa ananasowa, na wierzchu zapieczone wiorki kokosowe)
- ciasto wawelskie (na kruchym ciescie powidla sliwkowe z orzechami laskowymi i rodzynkami oraz masa budyniowa)
- fale dunaju (ciasto jasne i ciemne z owocami i masa budyniowa, polewa)
- bananowiec (na biszkopcie masa bananowa zalana galaretka z bananami)
- snickers (na biszkopcie masa budyniowa, orzechy arachidowe,"krowka", herbatniki, polewa)
- wisniak (ciasto z kremem wisniowym i pestkowanymi wisniami)
- ciasto orzechowe (kruche ciasto przelozone kremem budyniowym i masa orzechowa)
Oraz:
- labedzie do rosolu
- rogaliki z twarogiem lub marmolada
- eklerki
- paczki z twarogiem
- faworki z twarogiem
i inne ...