Widok
Domowe sposoby na czyszczenie kurtek zamszowych?
Dziewczyny czy macie za soba jakies doswiadczenia z czyszczeniem kurtek zamszowych w domowym zaciszu?
Kupilam w lumpku super kurtke na wiosne ;) za 15zl :] jak zobaczylam ile w pralni kosztuje czyszczenie takiej kurtki - to zwatpilam ;)
Wole sprobowac wyczyscic w domu - najwyzej strace te 15zl ;)
Macie jakies swoje sprawdzone sposoby?
Kiedys moja Mama miala super marynarke - laczenie zamszu i dzianiny. Pralysmy w pralce i zsmsz byl sztywniejszy po wyschnieciu - przez jakis czas.
Kupilam w lumpku super kurtke na wiosne ;) za 15zl :] jak zobaczylam ile w pralni kosztuje czyszczenie takiej kurtki - to zwatpilam ;)
Wole sprobowac wyczyscic w domu - najwyzej strace te 15zl ;)
Macie jakies swoje sprawdzone sposoby?
Kiedys moja Mama miala super marynarke - laczenie zamszu i dzianiny. Pralysmy w pralce i zsmsz byl sztywniejszy po wyschnieciu - przez jakis czas.
Miałam kiedyś kurtkę zamszową, z samej Ameryki ja przywiozłam, chociaż miała metkę , że prać w pralce, program delikatny, w zimnej wodzie, to i tak nie wierzyłam w cuda i szorowałam ją taką szczoteczką silikonową kupioną razem z jakimiś zamszowymi butami... Efekt był całkiem dobry. Jak już kurtka była mocno zniszczona, to przed samym wyrzuceniem jej do śmietnika postanowiłam sprawdzić, czy nie kłamali na metce :D Uprała się idealnie, była mięciutka, aż żal było ją wyrzucać :D
I jeszcze jest sposób kultowy, za skórką od chleba ;) Nie próbowałam.
I jeszcze jest sposób kultowy, za skórką od chleba ;) Nie próbowałam.
Agusia jak zdecydujesz sie i wypierzesz daj znac - ciekawa jestem efektów..
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl