Widok
he he.. nie mów co dajesz.. ;) u mojej we wszystkich przypadkach to działa od zawsze.. Mówię po skonsumowaniu czegoś.. "A wiesz co piłaś..? - nie.. Syrop z cebuli i czosnku.. :D - bleeee.. A mówiłaś, że pyszny.. :D " i cisza.. :D no i pije lepiej niż "aptekowe" ..
Jak dasz więcej cukru to nie będzie taki zły.. może lepiej na początek z cukrem zrób, a miód do mleka ciepłego.. ;)
Jak dasz więcej cukru to nie będzie taki zły.. może lepiej na początek z cukrem zrób, a miód do mleka ciepłego.. ;)
U nas inhalacje z samej soli nie pomagaly.Jak dostal berodual i pulmicort to dopiero przechodzi po tym i dziecko tak sie nie meczy,a mial straszny suchy kaszel,ze nawet jak zasnol,to go meczyl.U nas bardziej pomogl alergolog niz pediatra.Kazala nam przez caly sezon podawc pulmicort jak kaszel bedzie nawracal.
Od niedzieli znowu kaszel suchy,wiec znowu inhalacje i miedzy dniem wczorajszym ,a dzisiejszym juz widze znaczna roznice.U nas to sie sprawdza.Dostaje jeszcze na oskrzela montelukast sandoz.
Od niedzieli znowu kaszel suchy,wiec znowu inhalacje i miedzy dniem wczorajszym ,a dzisiejszym juz widze znaczna roznice.U nas to sie sprawdza.Dostaje jeszcze na oskrzela montelukast sandoz.
Jak ma suchy to mniejszy strach.. Ale męczy uporczywie.. :) moja ma mokry.. Też nie jestem za antybiotykami.. Rzadko kiedy bierzemy, wyłącznie wtedy, kiedy naprawdę już "trzeba" .. I na szczęście mamy super lekarkę, która nie "wali" antybiotyku bez potrzeby..
Na suchy spróbuj syrop z cebuli i czosnku.. Dodaj cukier.. Możesz też dodać sok z cytryny i zamiast cukru miód.. Mojej np to nie smakowało, woli cebula, czosnek (najlepiej bez, ale nie wyczuwa ;) ) i cukier.. Ale może Twojemu podejdzie.. :)
Na suchy spróbuj syrop z cebuli i czosnku.. Dodaj cukier.. Możesz też dodać sok z cytryny i zamiast cukru miód.. Mojej np to nie smakowało, woli cebula, czosnek (najlepiej bez, ale nie wyczuwa ;) ) i cukier.. Ale może Twojemu podejdzie.. :)
Byliśmy u lekarza oczywiście przepisał antybiotyk nie sprawdzając nawet ze dziecko miesiąc temu brało juz antybiotyk - ja w lekarzy nie wierze wogole ;/ drugi przepisał syrop i maści do smarowania klatki,robię tez inhalacje ale tylko z soli fizjologicznej ale nic nie działa - kaszel jest właśnie suchy i głownie wieczorami sie nasila ;/ do lekarza bede tylko sprawdzać czy nic sie nie rzuciło na płuca ale wyprobuje mleko z miodem,albo wodę z miodem i z cytryna
Ja bym Ci radziła iść do lekarza z małym.. :) o ile nie będzie przechodzić.. Ja zwlekałam od czwartku do wczoraj.. I mała niestety ma już szmer w oskrzelu.. Jeszcze chwilę bym poczekała i skończyłoby się na zapaleniu oskrzeli.. Dostała antybiotyk na 3 dni, niestety koniecznie (unikamy)..
Lekarka mówiła, że dziennie po ok 100 osób ostatnio przewija się przez przychodnię.. Właśnie z kaszlem.. Coś siedzi w powietrzu.. :/ jedni zapalenie oskrzeli, inni nie (bez antybiotyku) .. Ponoć może przejść na 2 dni, jak ręką odjął i wrócić.. W gorszej postaci.. :/
Moja może 2, 3 raz w życiu kaszle (8 lat) .. ale kaszel miała paskudny.. :( teraz troszkę jest poprawy.. mam nadzieję, że do Świąt przejdzie, bo wyjeżdżamy.. Antybiotyk jeszcze jutro (3 dni brania, 10 dni działania- niby) .. Ale jak czytam, słyszę, że męczy nawet do 3 tygodni to mnie.. trafia/załamuje..
Lekarka mówiła, że dziennie po ok 100 osób ostatnio przewija się przez przychodnię.. Właśnie z kaszlem.. Coś siedzi w powietrzu.. :/ jedni zapalenie oskrzeli, inni nie (bez antybiotyku) .. Ponoć może przejść na 2 dni, jak ręką odjął i wrócić.. W gorszej postaci.. :/
Moja może 2, 3 raz w życiu kaszle (8 lat) .. ale kaszel miała paskudny.. :( teraz troszkę jest poprawy.. mam nadzieję, że do Świąt przejdzie, bo wyjeżdżamy.. Antybiotyk jeszcze jutro (3 dni brania, 10 dni działania- niby) .. Ale jak czytam, słyszę, że męczy nawet do 3 tygodni to mnie.. trafia/załamuje..
moj 2,5 latek chodzi do przedszkola i ciagle ma kaszel albo katar.Ciagle syropy ,antybiotyki,tran,domowe syropy.Ostatnio pani alergolog zalecila nam inhalacje z berodualu i pulmicortu i to faktycznie po 3 dniach dziala.Moj mial najczesciej suchy meczacy kaszel rano i wieczorem.Domowe sposoby u nas sie nie sprawdzily...