Widok

Domy Kopernika

Pruszcz Gdański Temat dostępny też na forum:
Okolica osiedla jest cicha i spokojna, otoczona naturą. Blisko powstającej inwestycji znajduje się plac zabaw dla dzieci otoczony nowoczesnym parkiem – jest to Park Krainy Polodowcowej. W bliskim sąsiedztwie znajdują się m.in. szkoły, przedszkole, żłobek, kościół, a także punkty handlowe i restauracje.

Inwestycja jest także dogodna komunikacyjnie - powstaje z dogodnym dojazdem do dróg ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie bardziej interesuje

w jaki sposób odebrany został budynek bez dostępu do drogi publicznej? "Deweloper" nie uzgodnił nawet projektu zjazdu, a zgodnie z przepisami kazda inwestycja powinna mieć dostęp do drogi publicznej. W starostwie w pruszczu rodzina czy znajomi?

Grzywka prezesa

I jednocześnie rzekomego "twórcy" projektu.

Jak to nie wiesz?

Wystarczy ocenić. Z tą architekturą pojechałaś równo. Typowa inwestycja kwalifikująca się do zestawienia oczekiwania vs rzeczywistość. Wyszło nawet, ze architekt Pietrulek dobrze liczyć nie umie. A myślałam, że dyplom za kury i kaczki był modny w minionej epoce....

wtf?

Prace idą przed terminem a zostały skończone po terminie. Taki standard kolesi co sie postanowili nażreć na deweloperce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super osiedle

Wspaniałe miejsce do życia, genialnie wpisane w okolicę. Wysokiej klasy architektura, jakość wykonania bardzo dobra. Mieszkam 1,5 roku i wszystko z domem jest w porządku, a okolica do spacerów i załatwiania codziennych spraw jest wymarzona. Czekam z niecierpliwością na drogę dojazdową, która ma być realizowana w tym roku. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzień Dobry ,czy można się z Panem w najbliższym czasie umówić na spotkanie? Wraz z mężem podpisaliśmy umowę rezerwacyjną na III etap inwestycji, narazie jeszcze wszystkie formalności są w proszku,ale jestem przerażona opiniami o tych domach. Budowa idzie dobrze, podobno skończy się przed czasem, ale zwątpiłam już całkowicie w tą inwestycję. Dom ma stanąć na koniec sierpnia 2024 roku, do tego momentu jeszcze nie jest nic przyklepane, łącznie z kredytem. Pan Kamil wydaje się profesjonalistą, ale ma związane ręce przez opóźnienia z tworzeniem rachunku powierniczego (z tego co mówi). Teraz już sami nie wiemy co robić, materiały budowlane się raczej nie zmieniły i pewnie podejście dewelopera też.

Mówi pani o marzeniach vs rzeczywistość? To akurat trafiony adres. Na pewno nic bądź niewiele z prospektu nie będzie się zgadzać z rzeczywistością.
Super. Potwierdzasz, że jakiś pan kamil.jest profesjonalny. A inwestycja już ukończona i.deweloper wywiązał się ze wszystkich postanowień umowy? Jeżeli nie, to swoje potwierdzenia i polecenia wsadz sobie w buty. Zamiast słomy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powiem więcej-panowie z zarządu stoją na stanowisku, że nie wiążą ich nawet postanowienia umowy deweloperskiej! Standard inwestycji objęty prospektem informacyjnym, za ktòre kupujący zapłacił jest traktowany jako nieistniejący przez tych "profesjonalistòw". Profesjonalni są do momentu zapłaty ceny. Potem działają zgodnie z dewizą polskiego bieznesmena: co mam w pupie to mi diabeł nie wyłupie. I też tych piniendzy z dolnego odcinka ich przewodòw pokarmowych bronią jak neumann niepodległości nie usuwając wad inwestycji i kwitując roszczenia nabywcòw bzdurnymi pismami, ktòre pisze im chyba sekretarka po wyższych studiach stylizacji paznokcia. Wydaje się, że sam prezes sam już powinien mieć trudności ktòrą stroną ciała powinien się ustawić do lustra rano.

Cena

Witam, tak czytam Pana komentarz, a proszę zdradzić na forum za ile kupił Pan w tamtym roku nieruchomość, chciałbym porównać z obecną wartością nieruchomości

Potwierdzam

Potwierdzam, kontakt z Panem Kamilem bardzo profesjonalny. również wprowadzaliśmy zmiany, wszystko zostało uwzględnione i wprowadzone zgodnie z naszym życzeniem. Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Rewelacja

Jestem bardzo zadowolony z kontaktu z przedstawicielami dewelopera. Pan Kamil bardzo rzeczowy i konkretny. wprowadziliśmy kilka zmian na etapie budowy, wszystko zostało wykonane jak chcieliśmy. prace idą przed terminem. wszystko wygląda super. Polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Witam,

rozważamy zakup inwestycji w II etapie.
Czy mogę liczyć na rozmowę/spotkanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, również rozważamy zakup nieruchomości w II etapie. Czy jest szansa na spotkanie/rozmowę?

A co dokładnie tam wygląda dobrze?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najśmieszniejsze jest to że patodeweloper bysewo oświadczył, że nie wykona prac ujawnionych w prospekcie informacyjnym, bo ich tam nie ma... zastanawiam się, czy to oni są d**ilami czy mają nabywcòw za d**ili.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łubu dubu

Ta. Zdarzył się cud. To czy jest lepszy będzie widoczne po tym, kiedy już wyskoczysz z kasy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patodeweloper

Dajcie sobie spokòj z tym czymś. Ci ludzie nie rozumieją tego, że prospekt informacyjny jest dla nich wiążący. Nie kupujcie jeżeli nie musicie bo będziecie się
ciągać z nimi po sądach jak nabywcy z pierwszego etapu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak się składa, że jest to opinia z życia wzięta i bardzo konkretna, która potwierdza słowa mieszkańców. Wystarczy pojechać, zobaczyć elewacje, zapukać do mieszkańców, którzy wszystko potwierdza. Jak ktoś ma całe życie na sądzenie się i bycie uwiezionym w domu, który nie nadaję się do mieszkania to pozdrawiam. Pojedź na miejscu to będziesz miał konkretnie.... kocham te opłacone opinie
do góry