Widok

Domy Kopernika

Pruszcz Gdański Temat dostępny też na forum:
Okolica osiedla jest cicha i spokojna, otoczona naturą. Blisko powstającej inwestycji znajduje się plac zabaw dla dzieci otoczony nowoczesnym parkiem – jest to Park Krainy Polodowcowej. W bliskim sąsiedztwie znajdują się m.in. szkoły, przedszkole, żłobek, kościół, a także punkty handlowe i restauracje. Inwestycja jest także dogodna komunikacyjnie - powstaje z dogodnym dojazdem do dróg ekspresowych S6 i S7. Szybko można stąd dojechać do centrum Pruszcza oraz Gdańska, a także wyjechać na ...
więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda o deweloperze

Witam Panie Piotrze! Jako, że kolejny raz Wasze terminy i obiecane działania nie są dotrzymywane to czas by świat się dowiedział o braku waszego profesjonalizmu.

1. Wymiana okien i ram uszkodzonych podczas wykańczania przez firmę Deweloperską Bysewo Inwestycje trwa już 9 miesięcy!! Gratuluję szybkości działania. W czerwcu obiecano nam, że w ciągu 2 tygodni będzie zrobione. Mija 6 tydzień i cisza...

2. Elewacja po 9 miesiącach od odbioru już do poprawy. Pęka przy okapie dachu i na dylatacjach między budynkami.

3. 9 miesięcy po odbiorach a my, mieszkańcy Domów Kopernika nadal nie dostaliśmy zestawu dokumentów instrukcji obsługi urządzeń, kart gwarancyjnych do okien, kotła, wentylacji mechanicznej, do drzwi, które podobno są antywłamaniowe a atestów brak...

4. Razem z sąsiadmi czekamy również na naprawę nawierzchni i dokończenie inwestycji !!!!!!!

nie polecam! jeżeli macie pytania proszę pisać. dziwię się tylko, że bysewo firma sobie pozwala na takie psucie swojej marki.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 11

Polecam odwiedzic inwestycje i sprawdzic

Bardzo nieprofesjonalna obsługa klienta. Po odwiedzeniu inwestycji przyznaje, że elewacja wygląda tragicznie a to nowe budynki.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

sprzeciw

Nie wiem czy to co pan pisze to prawda czy zwykły spam ale ja marzyłabym sobie żeby inwestycje deweloperskie tak właśnie wyglądały. W końcu ktoś zadbał o naprawdę dobrze wyglądająca architekturę!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 19

Nie rozmawiamy o marzeniach

Pani Aleksandro, nie jest Pani mieszkanką więc proszę o marzeniach pisać gdzie indziej. Dobrze wyglądać ma witryna sklepowa. Nieruchomości mają być dobrze wybudowane, a klient obsłużony w należyty sposób. Tu tak nie było. A wiemy to my mieszkańcy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszamy do Pruszcza:)

SPAM to jest Pani komentarz Pani Aleksandro :)

Czy była Pani chociaż raz na tej inwestycji?
Czy jest Pani pośrednikiem sprzedaży NOWEJ części osiedla może
i zależy Pani na odbudowaniu reputacji?

Dziesiątki usterek, setki metrów kwadratowych spapranych i tysiące kłamstw wymówionych przez Prezesów.
Każdego zainteresowanego zapraszam do Nas to chętnie porozmawiamy
o podejściu dewelopera do klienta.

Zapraszamy z sąsiadami na rekonesans w terenie :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka słów prawdy od mieszkańca Domów Kopernika

Jak wyglądała współpraca z Panami z Bysewo Inwestycje? Kilka spostrzeżeń:
- standard wykończenia budynku był bardzo ubogi i jak się okazało był tylko orientacyjny i nie wiążący dla dewelopera. Coś nie było bo było błędem, zapisy się zmieniały przy kolejnych umowach z myślą że nie zauważymy.
- Wizualizacja którą przecież kupowaliśmy też okazała się niewiążąca
- Informacje potwierdzane przez sprzedawcę okazały się nieprawdziwe
- Wykonawca wybrany przez dewelopera to zwykły partacz, deweloper natomiast mimo świadomości że wykonawca jest partaczem pozwalał mu dalej kończyć inwestycje utrzymując bardzo słaby poziom jakości usług.
- Niestety ale Panowie mimo swojej rzekomej wiedzy i doświadczeniu (Pan Dawid mający za sobą wiele większych inwestycji) potrafią mówić od rzeczy i brnąć w kłamstwa zamiast przyznać się od razu do błędu. Dopiero kilka konfrontacji i udowadniania jak być powinno ich do tego skłania.
- Tempo załatwiania spraw sprawia że odechciewa się jakiejkolwiek dalszej współpracy.
- Jeśli klient sam nie będzie się upominał to deweloper nic nie załatwi. Naprawdę zamiast korzystać z życia trzeba było tracić czas i energię na wieczne przypominanie.
- To kupujący musi pilotować tematy dotyczące jego lokalu bo deweloper się tym nie interesuje.
- Deweloper chwali się że Domy Kopernika to inwestycja premium, niestety razem z innymi mieszkańcami jesteśmy w stanie udowodnić że tak nie jest. Poziom wykończenia który nam zaserwowali jest podobny do nie takie rzeczy ze szwagrem robiliśmy
- Odbiór lokalu odbył się mimo że nie wszystko było skończone. Brak wiat smietnikowych, nieskończone ogrodzenia, droga.
- Jak wyglądał lokal w momencie oddania? Był brudny, okna i drzwi zachlapane betonem, elewacja brudna. Czy w takim stanie odbiera się coś nowego? Stary samochód wartości pary butów oddaje się w lepszym stanie.
- Usuwanie uwag z protokołu trwa już 8 mcy.
- Ustalenia słowne można włożyć w buty, ustalenia pisemne niestety również.
Po szczegóły co do powyższych punktów zapraszamy do mieszkańców. Chętnie odpowiemy na wasze pytania i pokażemy smaczki.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

Byłem i widziałem

Prosze się przejechać na miejsce, porozmawiać z mieszkańcami i zobaczyć jak wygląda elewacja. Może wizualizacje ładne ale na miejscu okazuje sie, że to co jest napisane w komentarzach jest prawdą. Deweloper obudził się nagle i daje łapki w dół / pozytywane komenatrze. Wystarczy tam pojechac i wszystko jasne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe opinie, w całości zgodne z prawdą. Oglądałam proces powstawania inwestycji od początku. Nie chciałabym mieć "domu" w takim standardzie (grzyb na ścianach i woda na posadzkach). Obecni mieszkańcy dowiedzieli się o tym tylko dlatego że pracujący tu Ukraińcy wpuścili ich do lokali. Ostatnio doszły do mnie informacje, że pan prezes Bysewa dzwonił do mieszkańców z prośbą o wycofanie negatywnych opinii na temat jego inwestycji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jestem początkującym budowlańcem i obejrzałem Wasz profil na FB. Może podpowiecie mi Jak zrobić, żeby urzędy polubiły też moje inwestycje? Też chwiałbym mieć taką reklamę. Widzę, że macie Państwo tu duże doświadczenie we współpracy z urzędami. Na jakie koszta muszę się przygotować? Proszę o informację na PW.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wizualizacje wyglądaą fajnie, szkoda że nie mają nic wspólnego z rzeczywistością
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Drugi etap

A co z nową częścią inwestycji, drugi etap już ruszył i cześć domów jest wybudowanych do pierwszego piętra? Czy Państwo polecacie? O co trzeba zadbać na początku, czego dopilnować żeby uniknąć sytuacji jak w komentarzach wyżej? Proszę nie pisać, że "najlepiej nie kupować" bo jak rozumiem pomimo opisywanych niedociągnięć mieszkają Państwo w I etapie i nikt nie sprzedaje swojego domu.
Co z grzybem? Czy komuś coś wyszło? Będę wdzięczny za informację bo w II etapie jest trochę zacienionych domów, szczególnie te przy ogrodzeniu z wysokimi drzewami.

...

A jak chcesz sprzedac dom z grzybem czy zalewaniem? Mieszkaja bo nikt nie kupi domu w takim stanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drugi etap

No cóż, rzeczowa to odpowiedź nie jest. Szkoda, bo wyżej wypowiadają się mieszkańcy o konkretach, że szczegółami i pewnie tacy mogliby potwierdzić czy jest grzyb czy nie. A odpowiedź typu "doszły mnie słuchy" "widziałam z daleka" i domniemanie czy da się sprzedać dom z grzybem to komentarze osób, którym najwyraźniej zależy nas czymś innym..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rezerwująca

Dokonałam rezerwacji na dom w drugim etapie inwestycji. Z tego co się dowiedziałam jestem trzecim klientem na lokal w drugim etapie tej inwestycji. Znajomy Inspektor Nadzoru sprawdził dla mnie dotychczas wykonywane prace i stwierdził, że wszystko jest poprawnie. Czytając zamieszczone opinie, wygląda na to, że wykonawca na drugim etapie jest dużo lepszy niż na pierwszym. Mam nadzieję, że tak będzie do końca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Hahaha

No teściowa wzięła w obronę zięcia z zawodu syna? Może i wykonanie będzie lepsze ale na pewno znajdą się wady i usterki, które będą usuwane do końca życia i 1 dzień dłużej. Typowi Janusze deweloperki, nawet jak na ten dziki kraj, ktorzy myślą, że jak frajer (nabywca) wyskoczy z kasy sprawa jest załatwiona. To już nawet żałosne nie jest, daj se kobieto spokój.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No widać "sąsiadka" dobrze poinformowana. Ale z tym grzybem to już Pan przesadził. Cała reszta co do postawy dewelopera się zgadza. Byle właściwie grzywka się układała, cała reszta się nie liczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obsługa jest ok

Witam, pisze Pan o pierwszym etapie czy o drugim? Ja na ten moment miałem kontakt z Panem Kamilem i w porównaniu do innych deweloperów uważam jego podejście za wielce profesjonalne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam,
Czy mogę prosic o więcej szczegółów natomiast inwestycji i wykonania?? Realizowany jest II etam inwestycji i z żoną rozważamy obejrzenie obiektu a moze nawer zakup

Etap 1

Zapraszamy do nas! Chętnie opowiemy i pokażemy fuszerki, które do dziś nie są naprawione. Każdy z sąsiadów ma sporo do opowiedzenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Domy Kopernika

Okolica osiedla jest cicha i spokojna, otoczona naturą. Blisko powstającej inwestycji znajduje się plac zabaw dla dzieci otoczony nowoczesnym parkiem – jest to Park Krainy Polodowcowej. W bliskim sąsiedztwie znajdują się m.in. szkoły, przedszkole, żłobek, kościół, a także punkty handlowe i restauracje. Inwestycja jest także dogodna komunikacyjnie - powstaje z dogodnym dojazdem do dróg ekspresowych S6 i S7. Szybko można stąd dojechać do centrum Pruszcza oraz Gdańska, a także wyjechać na ...
więcej o inwestycji
do góry