Widok
Don Kichote
Opinie do spektaklu: Don Kichote.
Okrzyknięty plenerową superprodukcją spektakl Don Kichote Miguela de Cervantesa to baśniowe przedstawienie opowiadające o błędnym rycerzu, który wyrusza na poszukiwanie przygód i niespełnionej miłości. Don Kichote chce zmieniać świat według własnych wzorców i marzeń. Bywa śmieszny, wzruszający, ale ma odwagę wprowadzać w czyn słuszne sprawy... Dzielni rycerze, zjawiskowe kobiety i konie ...
Przejdź do spektaklu.
Okrzyknięty plenerową superprodukcją spektakl Don Kichote Miguela de Cervantesa to baśniowe przedstawienie opowiadające o błędnym rycerzu, który wyrusza na poszukiwanie przygód i niespełnionej miłości. Don Kichote chce zmieniać świat według własnych wzorców i marzeń. Bywa śmieszny, wzruszający, ale ma odwagę wprowadzać w czyn słuszne sprawy... Dzielni rycerze, zjawiskowe kobiety i konie ...
Przejdź do spektaklu.
Koszmar
Brak pomysłu, powielanie błędów poprzedniej dyrekcji, przedstawienie rodem z tanich teatrów plenerowych, efekciarskie. Gwarantuje, że ktoś kto ma chociaż blade pojęcie o teatrze albo minimum smaku przeżyje torturę na widowni.
Może jednak Pan Dyrektor zechce zapraszać reżyserów a sam zajmie się dyrektorowaniem?
Może jednak Pan Dyrektor zechce zapraszać reżyserów a sam zajmie się dyrektorowaniem?
E, ty, widz
Ja mam GDZIEŚ pojęcie o teatrze, jak mam GDZIEŚ wielkie spektakle. Jezeli nawet wszyscy WIELCY "znawcy" teatru uważają że to "tanie przedstawienie" to ja też mam to GDZIEŚ. Liczy sie to ze sie na tym przedstawieniu doskonale bawiłem, miejscami pękając ze śmiechu. I było to najlepiej zainwestowane 30zl w ostatnim tygodniu.
super spektakl
Przedstawienie super, świetna gra aktorów, muzyka rewelacyjna, kostiumy i scenografia również super. Bardzo podobały mi sie rumaki. Wczoraj padał deszcz i sektakl w połowie został przerwany ale na tak świetny spektakl warto jechać jeszcze raz. Gratuluje pomysłu i dziekuję na świetną sztukę. Polecam wszystkim .
Popieram
Popieram ostatnie zdanie z opinii pt.: "Koszmar". Myślę, że ta produkcja przerosła reżysera. Scena z łodzią mogłaby być wycięta. Większa część widzów i tak nie widzi co się w niej dzieje.
Przychylam się do opinii o obsadzie w necie. Chcemy wiedzieć kto gra i kto napisał muzyke do spektaklu!
A, i jeszcze jedno, zdjęcia reklamujące spektakl. Te w gablocie na Bema są monotonne. Czy nie warto byłoby umieścić tam choć jednej zbiorówki, kostiumy są tego warte. Te w plażowym barze wyglądają przypadkowo, przyklejone klejem wprost do plastikowej ściany. Może by tak chociaż antyramkę?!
Przychylam się do opinii o obsadzie w necie. Chcemy wiedzieć kto gra i kto napisał muzyke do spektaklu!
A, i jeszcze jedno, zdjęcia reklamujące spektakl. Te w gablocie na Bema są monotonne. Czy nie warto byłoby umieścić tam choć jednej zbiorówki, kostiumy są tego warte. Te w plażowym barze wyglądają przypadkowo, przyklejone klejem wprost do plastikowej ściany. Może by tak chociaż antyramkę?!
Czy nic innego nie potrafią zagrać?
Don Kichot i Zorba.
Don Kichota widziałam w zeszłym roku, wprawdzie przez przypadek bo wybierałam się na transatlantic, ale widziałam.
Na zorbę nie mam ochoty, dlaczego w tak pięknym miejscu nie grają nic nowego, albo starego? 8 możliwych terminów i...
Szkoda pisać...
Chyba idą na łatwiznę, nic nowego nie mają w repertuarze?
I jak tutaj się ukulturniać?
Don Kichota widziałam w zeszłym roku, wprawdzie przez przypadek bo wybierałam się na transatlantic, ale widziałam.
Na zorbę nie mam ochoty, dlaczego w tak pięknym miejscu nie grają nic nowego, albo starego? 8 możliwych terminów i...
Szkoda pisać...
Chyba idą na łatwiznę, nic nowego nie mają w repertuarze?
I jak tutaj się ukulturniać?
Teatr na plaży
Jesli mądrzy ludzie z Gdyni nie użyją pogłębiarki po prawej stronie mola w Orłowie to plaża po tej stronie zupełnie zniknie. W tym roku jest o wiele mniejsza niż rok temu. Teatr na plaży pływa już prawie w wodzie a spacerowicze są niezadowoleni.
Jak można tak zaniedbać taki uroczy zakątek Gdyni.
Jak można tak zaniedbać taki uroczy zakątek Gdyni.
don kichote
Dziś byłam na tym spektaklu już drugi raz i ani na chwilę nie odwróciłam mojej uwagi od sceny. Don kichote bawi, ale przede wszystkim wzrusza bo tak mało mamy dziś idealistów na świecie, którzy nie chcą niczego dla siebie, a płacą za grzech jakim jest życie według własnych ideałów. Don kichote i Sancho Pansa to oddani sobie kamraci, również swietni aktorsko. A mądrości, tylko pozornie proste wypowiadane przez Sancho są dobre na wszystkie słodko-gorzkie chwile w życiu. Dziękuje za ten spektakl!