Widok

Doradca ds. nieruchomości

Wszędzie zarobki prowizyjne czy gdzieś może trafić się podstawa? Trudno jest cokolwiek sprzedać, czy zachęcić na wynajem? Ile przeciętnie sprzedaje się 1 nieruchomość, a ile mieszkań uda się wynająć w ciągu miesiąca? Nie wiem czy gra jest warta świeczki - zarobię niewiele więcej niż wydam na bilety, ale z drugiej strony doświadczenie będzie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej pracuje w tej branży kilka lat jest coraz trudniej coraz większa konkurencja nie tylko ze strony innych agencji ale i firm reklamowych co biora małe pieniądze za wstawienie oferty do internetu, generalnie branża nie cieszy sie duza estyma wsrod klientow co drugi bedzie cie próbował obejść, warto jesli masz duze rozlegle kontakty. Znalezienie pracy z takim doświadczeniem tez nie jest jakos latwe. Szczerze jak jesteś normalny to w to nie wchodź. To jest dobre dla ludzi specyficznych. Ba ogol jedna dwie transakcje w ciągu miesiąca. Ale zima to totalna lipa od grudnia do konca lutego trudno cos zarobić a i marzec pozostawia do zyczenia. jesli juz sie decydować to w duzej firmie albo malo obstawionej lokalizacji np Zukowo nie centrum Pozdrowionka
hej. Dzięki za informacje. Właściwie to już zacząłem pracę i nie jako doradca ale pośrednik można powiedzieć. Zdążyłem już wielokrotnie spotkać się z stanowczą odmową jak i z tekstem, że dzwoniło do niego kilkadziesiąt biur, albo że z takim tekstem to do mnie co drugi pośrednik wyskakuje. Zaliczam się do tych normalnych ludzi. Popracuję mimo Twojej opinii i zobaczę jak sprawa się potoczy. Na szczęście trafiłem do takiego "normalniejszej" agencji.

Ludzie specyficzni? Kogo masz na myśli - ludzi którzy potrafią "się sprzedać" czy takich co potrafią sprzedać mniej atrakcyjne nieruchomości? Takich sztucznych co mają "gadane"?
Myślisz, że jak będę szukał później innej pracy w branży to nie zwrócą uwagi na to doświadczenie? z kolei o dużych firmach slyszalem same niepochlebne opinie, ze idą na ilość a nie na jakość
Skąd takie duże rozległe kontakty zdobyłeś? Pewnie na początku w pracy z deweloperami, firmami budowlanymi...?

pozdrawiam serdecznie

Inne tematy z forum Praca

INVICTA - to bałagan a nie firma! (23 odpowiedzi)

Odradzam! Było 2 rozmowy po 1 godzinie każda. Wygłądało bardzo powaznie wszystko. Jak doszlo do...

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

fundacja fly (48 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...

do góry