Widok

Doradca kredytowy/hipoteczny czy warto?

Witam chciałabym wiedzieć czy warto załatwiać kredyt hipoteczny za pośrednictwem takiej osoby, czy lepiej udać się do banku?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej. Moim zdaniem warto. nie trzeba chodzić po tych wszystkich bankach i szukać osób, które wiedzą o co chodiz. wjednym miejscu załatwiasz wszystko a skoro cena ta sama to nic się nie traci.
ja przynajmniej byłam zadowolona.
pozdr.AK
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Warto, różnice potem w ratach są ogromne. Myśmy kredyt wzięliśmy w lutym br.
Jeden bank za samo rozpatrzenie wniosku chciał opłaty 4000 zł, inny bank nic.
Jeden bank za ubezpieczenie niskiego wkładu chciał 3700 zł a inny 2600zł.
Jeden bank za sprawdzenie u rzeczoznawcy wartości rzeczywistej mieszkania chciał 600 zł, inny 168zł.
Jeden bank przed przelewami kolejnych transz kredytu wizytuje trzykrotnie owo kupowane mieszkanie w cenie 200 zł za wizytę, inny bank wizytuje bez opłat.
No i marże banków znacznie się różnią. Jak założysz u nich konto, weźmiesz kartę kredytową (której w sumie nie musisz używać) to też schodzą z kosztów odrobinkę. Zastanów się dobrze, czy warto trochę pochodzić po doradcach, czy brać w pierwszym lepszym. Nikt przecież nie leży na forsie.
A do tego urząd skarbowy, notariusz. My wzięliśmy mieszkanie od dewelopera, za mieszkanie z rynku wtórnego- płacisz dużo więcej.
Na start załatwiania kredytu potrzeba od 3000 zł do 15.000
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Warto!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Gdańsk czy Gdynia? Gdzie lepiej zamieszkać? (4 odpowiedzi)

Gdańsk czy Gdynia które miasto jest lepsze do życia w Trójmieście? ️ Jeśli zastanawiasz się,...

Wyceny i projektowanie mebli za darmo. (29 odpowiedzi)

Chciałbym poruszyć wątek wykonywania projektów np.mebli kuchennych i wysyłania ich w odpowiedzi...

Przeprowadzki (53 odpowiedzi)

Witam, niedawno potrzebowałam sprawnie i szybko przeprowadzić się z Krakowa do Warszawy....

do góry