Widok

Dr Brodzicki gastroenterolog

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
prośba o namiary na wizyty domowe (jeśli są takie)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o moj doktor ktory mnie leczyl jako dziecko ;)
witaj wizyty domowe to chyba nie my chodzimy do niego prywatnie wizyta 130 zł na Kochanowskiego we wrzeszczu w Clinika Vitae 58 341 87 00
polecam jest świetny a tez pracuje w przychodni przy szpitalnej w wojewódzkim 2 piętro nie ma tam az takich kolejek

jeśli dziecku będzie trzeba jakieś badania np tak jak naszemu synkowi wlew z kontrastem to wezmie i tak do przychodni a potem na odział tak było w naszym przypadku bo nie obyło się bez szpitala.
dziękuję za odpowiedź, tak jestem zarejestrowana ale dopiero na za 2 tyg w ClinicaVitae ale siedzę jak na szpilkach, krew utajona w kale 2 letnich dzieci- czy to może czekać czy potrzebna natychmiastowa reakcja, niestety nasza pediatra dała skierowania na NFZ i umyła ręce, możesz proszę podać mi tel do tej przychodni przyszpitalnej w wojewódzkim, znalazłam placówkę Copernicus gdzie doktor też przyjmuje ale tam wolne dopiero w lutym :( możliwe że to to samo
dr Maciej Zagierski - Enel med we Wrzeszczu, przyjmuje w pon i czawartki, popoludniu kioszt 130 zl, na czartek pewnie bedzie mail miejsca, widnieje tam jako pediatra ale to gastoenerolog z Wojewodzkiego

dr Landowski - na morenie w srody, koszt 100 zł, tez z Wojewodzkiego agstroenterolog

razem z Brodzickim wszytscy swietni, nas prowadzi Zagierski ale kosultujemy sie u tych trzech, tzn oni sami konsultuja:)

do czwartku czy nawet srody powtórz jeszcze raz badanie na krew utajona, zrob tez ogilne kalu z ph i cialami redukujacymi,

bo i tak pewnie beda kazali powtorzyc badanie, a tak to juz bedziesz po drugim, rozmowa tez konkretniejsza.

dziecko nie mialo zapartego stolca? zeby wykluczyc czy krew nie byla z jakiegos naczynka?
image image
Hej MajowaM jak tam hulajnoga? Pasuje? :)
ty jak zawsze pomocna w każdej kwestii :) tak mam już badania powtórzone niestety, to samo jest, kupy luźne, więc naczynko odpada, zadzwonie jutro do ClinicaV. może nas przyjmą wcześniej, czy robiłaś też na wizyty badania krwi?
Hulajnoga, w domu schowana, czeka na świeta, obejze ja jutro rano jak Majka pojdzie do predszkola, amz po kryjomu do domu wnosił:):)

ale mysle ze bedzie zachwycona,

choc dzis rozmawialismy ze chyba do swiat nie wytrzymamy:):)

wiesz my mamy zazwyczaj świeże wyniki rwi zawsze, z racji czestych badań,

przy krwi utajonej w kale, jakas tam morfologia chyba nic nie powie.

Jesli cie nie przyspiesza w CV, naprawde z calego serca polecam dr Zagierskiego,

z reszta ta cala trojka ww, bardzo zaangazowana.

pozdrawiam i powodzenia

a zazwyczaj krew utajona pojawia sie w kale na skutek podania alergenu,

my stanadrowow przy wprowadzaniu nowego produktu musimy wykonywac badanie na krew utajona, bo niespecyficzne pozne objawy i to jedna z form weryfikacji alergenu.
image image
Tak też zrobię, mam do ciebie pełne zaufanie w kwestii wyboru lekarzy dla dzieci śledząc jaką drogę przeszłaś, często korzystam z twoich doświadczeń, dzięki tobie np. trafiliśmy na początku do super dr Pilarczyk z Zaspy, moje dziatki także wcześniaki i malutkie urodzone Jagodzianka 1650g... Tom 2450g. Do niedawna wydawało mi się, że mam z nimi opanowaną sytuację a tu kolejna i kolejna niespodzianka zdrowotna, coby tu dużo nie pisać wiesz jak jest. Majowa, mam twojego maila, jak będziesz miała za dużo czasu naciągnę cię na małą konwersację :)
ciesze sie ze moglam pomóc,

mam nadzieje że kiedys w milszych okolicznościach:):)
image image
na wiosnę spacer w klubie na hulajkach, moje też dostaną :)
Majowa czy wy swoje problemy z alergią pokarm. leczycie na Polankach? bo jeśli my mamy ten problem to gastroe. chyba nie pomoże? czy się mylę?
pomoze, pomoze, kazdy dobry alergolog także skieruje cie do gastro w krwia utajona,
wielu gastroeneterlogow jest dosc biegla w temacie alergii pokarmowej, nie da sie byc gastroeneterologiem dzieciemy bez tej wiedzy, nam zlecano dodatkowe kosultacje alergologiczne - teraz jestesmy u dr Małaczyńskiej z Polanek, ale to tez zalatwione pokątnie za wstawiennictwem Akademii medycznej, ale dr przyjmuje tez prywtanie, ale na pierwsza wizyte czeka sie dlugo - ponad 2 m-ce czekalam, nie mniej w srode bylismu u niej na Polankach i po konsultacji z telefonicznej z dr Zagierskim oddala jemu narazie pole.

wiec to wszytko sie ze soba laczy,

ale jesli dodatkowow zmienila sie konsystencja stolca poszlabym do gastro
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, nie męczę cię więcej, trzymam za nas wszystkich kciuki, dobranoc
radzę Ci, jednak zrobić pełna morfologię, plus elektrolity, rozumiem, że ktoś tam wyżej próbował pobawić się w specjalistę, twierdząc, że krew w kale do morfologii nic nie ma..owszem ma. morfologia zawsze jest konieczna do oceny stanu organizmu (np.procesu zapalnego). a przy krwi utajonej jest ważna choćby z takiego powodu czy nie ma anemii lub zaburzeń krzepliwości. zresztą jak można nie zrobić tak podstawowego badania? a jeśli dziecko ma luźne kupki, to dodatkowo elektrolity (sód,potas,chlorki) by spr czy nie jest odwodnione. więc może naprawdę Ci, którzy nie mają większego pojęcia o medycznych sprawach niech nie udzielają lepiej "dobrych" rad.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jaga,

jak zwykle zyczliwa.

Nie zycze ci abys z dzieckiem ktorego tak pragniesz przeszla tyle co ja.A moze i zycze sama nie wiem,

zgryzliwa jestes i tyle.

Jakbys sie wczytala to pislam ze z racji stanu ,moich corek zawsze, zawsze mamy swieza morfologie i inne duzo bardziej specjalistyczne badania z krwi, a napisalam, ze nie wiem jak to sie ma do krwi w kale.

Za lekarza nigdy sie nie podawalam, opisywalam nasze doswiadczenia a to roznica.

Teraz pewnie sie zacznie,

ale nie zmairzam odpisywac na twoje docinki.

Autorka watku ma do mnie kontakt prywtny, wiec nie bedziesz miała okazji sie powyżywac.
image image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

jaki najlepszy materac do łóżeczka (31 odpowiedzi)

dziewczyny, własnie zamierzam kupic materac do łóżeczka i prawde mówiąc, po przejrzeniu internetu...

do góry