Widok

Dr Kijuć czy to dobry lekarz?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów, można się dostać od ręki. Przeczytałam recenzje w internecie i opinie o nim są skrajne, czy ktos ma świeże doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ten wątek chyba tylko po to aby zdyskredytować dr Kijucia - każda pochlebna opinia jest minusowana a każda zła plusowana....
ja rozumiem, ze każda dziewczyna ma prawo do swojego zdania ale taka jawna nagonka to już przesada
moje zdanie o tym lekarzu jest dobre, chodzę do niego od 2,5 roku, zawsze dokładnie zbada, zrobi usg, wypisze potrzebne skierowanie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9
Zastanów się, jaki ktoś miałby interes w oczernianiu tego lekarza, gdyby był naprawdę dobry? Konkurencja? Ha, ha, ha, w Trójmieście jest ponad 100 ginekologów i co, wszyscy oni wypisują te złe opinie biednemu dr Kijuciowi?
O naprawdę dobrych lekarzach pacjenci nie wypisują złych opinii, taka jest prawda.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
I jeszcze jedno - spóźnienia 45 min czy godzinę i odbieranie telefonów w czasie wizyty absolutnie dyskredytują lekarza - to tak, jakby ksiądz w czasie spowiedzi odbierał telefon - od momentu wejścia do gabinetu czas lekarza ma być poświęcony tylko tej osobie, która jest w gabinecie!
Gdyby nie to, że większość pacjentów nie protestuje, lekarze musieliby zmienić swoje zwyczaje.
Ja chodzę do takich, którzy w czasie pracy mają wyłączony telefon, a można się do nich dodzwonić w podanych na sekretarce automatycznej godzinach - czyli można!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam u lekarza tydzień temu na wizycie i jest bardzo nie przyjemny. Zdawkowe odpowiedzi coś burczy pod nosem w ogóle nie pomocny. Ma się wrażenie jak by pracował za karę. Nie polecam lekarza lepiej poczekać 5 dni dużej do innego, niż iść do niego bo jest termin.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety Ja również po dzisiejszej wizycie nie mogę nic dobrego o tym lekarzu powiedzieć. Jeśli chodzi o jego kulturę osobistą to wiele pozostawia do życzenia. Jest chamski, prostacki, grubiański i bardzo zadufany w sobie. Poza tym brak komunikatywności między lekarzem a pacjentem. Samo badanie było na tyle bolesne że aż z bólu krzyknęłam. Jak dla mnie to ten pseudo lekarz może leczyć bydło a nie ludzi. Jego sposób bycia idealnie się do tego nadaje, zwłaszcza że ze zwierzętami nie trzeba rozmawiać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
najgorszy lekarz u jakiegokolwiek byłam, oschły, nieczuły, nie można się w ogóle go o nic zapytać, szkoda gadać, syf i tyle, takich lekarzy w ogóle nie powinno być. nie polecam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1
al- nie wpadłaś na to, iż ktoś może być w kolejnej ciązy :) a 7 usg-to suma wszystkich wykonanych przez 2 ciąze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie polecam wręcz odradzam tego lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, sama miałam pecha trafić na dr Kijucia, chce Was prosić żebyście nie dawały się tak traktować, piszcie skargi na takich "lekarzy" gdzie się da. Jak ktoś uważa, że wszystkie negatywne opinie na tym i innych forach na tego lekarza są fałszywe lub pisane przez konkurencję, to gratuluje myślenia. Wszyscy uwzięli się akurat na biednego dr Kijucia...i nie piszcie, że opinie dodają jedynie niezadowoleni pacjenci bo są lekarze ze zdecydowaną większością opinii pozytywnych. Osobiście polecam dr Papińską Stachowiak - dobry specjalista i wspaniały człowiek, polecam też dr Matkowskiego. Sprawdźcie sobie ich opinie, dobrzy lekarze nie mają negatywnych komentarzy (chyba, że na prawdę pojedyncze).
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety tez nie polecam, bylam u Niego raz kilka lat temu - wtedy jeszcze nie bylo tyle opinii w necie- bylam raz i wiecej nie poszlam,bo niemilo wspominam wizyte.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chodziłam do dr. Kijucia do Medicoveru jak jeszcze tam pracował i błam bardzo zadowolona, a poszłam za namową koleżanki, która dzięki niemu żyje i ma się dobrze. Tak długo szukał przyczyny jej schorzeń aż nalazł! Bardzo żałuję, że już nie pracuje w tej przychodni. Może czasem gburowaty, ale konkretny i to lubię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mam dysplazję szyjki macicy. Wcześniej chodziłam do innego lekarza (podobno świetnego specjalisty), który ze względu na wyniki cytologiczne rozkładał ręce twierdząc, że nie jest w stanie nic zrobić. Mimo tego, że wyniki po konizacji wskazywały na konieczne dalsze leczenie. Pomógł mi dopiero dr Kijuć robiąc mi dodatkowe badania i kierując na dalsze leczenie. Jako jedyny z lekarzy, którzy uczestniczyli w leczeniu wszytko mi dokładnie wytłumaczył. Dziękuję Panie Doktorze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Odradzam! Byłam kilka lat temu skasował się mnie za cytologię, chociaż po 25 rż jest bezpłatna, nie poznał się na schorzeniu zalecił niepotrzebne badania. Nigdy więcej!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja chodzę do dr Kijucia już parę lat, teraz prowadzę u niego drugą ciążę. Z jednej strony podoba mi się, że jest bardzo wnikliwy i woli zrobić za dużo badań, niż coś przeoczyć, chętnie dzieli się wiedzą, którą wciąż aktualizuje, ale z drugiej rzeczywiście bywa zwyczajnie nieprzyjemny i jeśli ktoś za pierwszym razem tafi na jego ironiczne i momentami zalatujące chamstwem wręcz odzywki, to nie dziwię się, że ucieka z krzykiem i wystawia negatywne komentarze. Na pewno nie jest to lekarz dla kobiet niepewnych siebie, trzeba czasem bronić swojego zdania albo i odpyskować - co nie powinno mieć miejsca. Mimo wszystko jest wg mnie bardzo dobrym lekarzem i warto wybrać właśnie jego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Odradzam stanowczo. Lekarz rodem z poprzedniego systemu. Niesympatyczny, opryskliwy, "wali" (bo inaczej nie da się tego ująć) szowinistyczne teksty. Podchodzi do pacjetki z wyższością, oczekując od niej ,jak sam to nazywa,- profesjonalizmu. Wydawało mi się że profesjonalizm w tej dziedzinie powinien znajdować się po drugiej stronie...no cóż... bardziej ludzko podchodzi mechanik do samochodu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam u niego dwa razy, za pierwszym razem sama, na początku ciąży (pierwszej) i był wręcz chamski, rzucał jakimiś głupimi tekstami. Na moje pytania albo nic nie odpowiadał albo wyburczal dwa słowa. Stwierdziłam ze więcej do niego nie pójdę. Pech chciał ze musiałam odwiedzic jeszcze raz pod koniec ciąży (nikt inny nie był dostępny w luxmedzie). Poprosiłam męża żeby ze mną poszedł. I co? Lekarz nagle zrobił się grzeczny i potulny, wręcz nadskakiwal mnie i mężowi. To w mojej opinii świadczy o nim jak najgorzej. Zresztą to ze ma zawsze czas świadczy bardzo dobrze o tym jakim jest lekarzem. Warto porównać z dostępnością np. dr Papinskiej.
Wiadomo, że wiedza itp. jest u lekarza najważniejsza ale komfort pacjentki tez ma bardzo duże znaczenie, chociażby dlatego ze nie będzie się bała zadawać pytać i mówić o rzeczach które ja niepokoją. Skoro są lekarze dobrzy w swoim fachu i jednocześnie potrafiący zapewnić pacjentce godne warunki, to po co chodzić do Kijucia?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to skąd wrażenie, przecież każda p o kolei pisze, skąd. to słaby lekarz jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

poważnie? brak odpowiedzi na pytania? hasła mające wystraszyć? bez rozwinięcia wątku i wytłumaczenie? prowadzenie USG w sposób tak bolący, ze zwracasz mu co chwila uwage, że tak to nie powinno wyglądać? to jesteś w stanie znieść bez problemu? to jeszcze kwestia komfortu, czy już kompetencji?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zdecydowanie odradzam wizytę u tego pana. Jeżeli ktoś chce porozmawiać o swoich obawach związanych ze schorzeniem to ten doktor się do tego zupełnie nie nadaje. Żałuję, że na niego trafiłam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

też poznałam tego lekarza, moja rada: omijać z daleka, a już w ogóle usg w jego wykonaniu: kompletna porażka....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry