Widok

Dr Rudnik

Czy to prawda że dr. Rudnik u każdego stwierdza refluks? Byłam z córką u jednego laryngologa z migdałami teraz dr Smal nas skierowała koniecznie do dr. Rudnika z podejrzeniem refluksu. Ktoś był? Jakie opinie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje 2 córki wg Smal refluksowe. Z mlodszą 1,5 roku, bylam u Rudnika i stwierdził ostry refluks. Mimo to mam mieszane odczucia, trochę to wygląda tak jakby Smal Rudnikowi nakrecała biznes, ale z 2 strony są to lekarze - po pierwsze nie szkodzić itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sam Rudnik jest miły i wydaje się być kompetenty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zajrzał córce do jednego ucha i od razu potwierdził refluks

u nas też stwierdził refluks, wygląda to podejrzanie wszystko. przepisał leki na refluks, brał przez 3 miesiące i nic nie pomogło.
Właśnie dr. Smal kazała mi iść najpierw ze starsza córką żeby potwierdzić refluks (dużo choruje i dr Pietkun podejrzewa astmę a nie refluks) A z młodszą mam iść jak Rudnik potwierdzi refluks u starszej żeby niby mnie nie naciągnąć. A i młodsza łapie tylko przeziębienia nie to co starsza. Trochę się zastanawiam czy isc do niego bo idę z nastawieniem że córka ma refluks i na to będzie leczona chociażby go nie miała
Moje właśnie wcale nie chorują dużo, wiadomo jest sezon wirusowo grypowy, to cos tam podlapaly, ale dotychczas tylko katar
A sprawdzała to Pani u innego laryngologa? My to się chyba do dr. Rudnika nie wybierzemy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze nie, ale sie wybieram ☺ dr Smal nawet skierowania do laryngologa nie wystawiła, z założeniem, że pójdę do Rudnika
A no właśnie, też nie dostałam. Myślę że jak u nas by coś było nie tak to poprzedni laryngolog dr. Miller by napewno coś zauważył.
Jest to podejrzane to już chyba dziesiąte dziecko u którego słyszę że stwierdzono refluks. Nam dr smal również nie dała skierowania. Niby moje dziecko nie ma kataru w końcu ale jest to dziwne
Czyżby jakieś nowe leki trzeba wypchnąć z apteki. I u kazdego dziecka widza refluks? To jakaś nowa moda?!
No i jesteśmy po wizycie u dr Rudnika. Poszłam z ciekawości kto to wogule jest, na poczekalni chwalony przez pacjentów. Córka dostała leki na refluks i mamy przestrzegać diety, na pytanie jakiej diety to powiedział że mam poczytać w Internecie. Pani w rejestracji patrząc na kalendarz doktora stwierdziła że "trochę się rozbrykał", wygląda na to że dr. Smal sporo osób musi kierować do Rudnika
Ja uslyszalam od dr Smal, że mogę sobie isc do innego laryngologa, ale zaden inny nie potwierdzi refluksu u dziecka, bo tylko Rudnik to widzi. A poza tym ona już 6 lat ma z tym do czynienia, ze rodzice idą do innego laryngologa i inny nie potwierdzi diagnozy Rudnika. Wspolpraca trwa w najlepsze ☺ i dziwne że moje dziecko nie kaszle w nocy bo dzieci z refluksem kaszlą właśnie w nocy

Poszlam do innego laryngologa niepokorna, i uslyszałam że, babka refluksu nie widzi, jeśli już to w malym stopniu, ale bez usg brzuszka nie da się ocenić i konsultacja z alergologiem wskazana
Jestem kolejną mamą, której dziecku dr Rudnik zdiagnozował refluks (oczywiście po "skierowaniu" dr Smal). Mój syn miał w przeciągu pół roku 3 anginy (2 razy zwymiotował)+ trochę chrapie w nocy i w sumie na tej podstawie stwierdzono refluks. Nie kaszle, nie łapie innych infekcji, nie ulewal jako niemowlę. Leki na refluks zapisane, kontrola za dwa miesiące. Jestem bardzo sceptyczna w stosunku do tej diagnozy... W razie kolejnej anginy skorzystam z usług innego laryngologa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam dr.Piotrowskiego Gdynia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wyjęłam dzieciom migdałami i od tej pory nie chorują. Nigdy nie opierajcie się na diagnozie 1 lekarza!!!
Wycięłam- literówka
Współczuję dzieciom, poczytaj sobie najnowsze badania. Testy były prowadzone na ponad milion osób, które przeszły operacje wycięcia migdałków. Okazało się że średnio 3 razy częściej do 30 roku życia chorowały na choroby górnych i dolnych dróg oraz Astma, zapalenia płuc itp. Migdałki są po to żeby zatrzymywać bakterie i wirusy u góry w gardle. Pan Rudnik tez nas namawial na wyciecie bo sam prywatnie to robi. Na zachodzie juz bardzo rzadko sie wycina migdalki, tylko w szczegolnych przypadkach. Tutaj link do wynikow ale musisz znac angielski. https://jamanetwork.com/journals/jamaotolaryngology/article-abstract/2683621
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Badania..no cóż.Syn chorował od czwartego roku życia praktycznie non stop.Wieczny katar ,zapchane zatoki.Przez to słuch mu się pogorszył.Po wycięciu migdałów wszystko minęło.Dziś ma prawie piętnaście lat i nie wie co to katar a słuch ma idealny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry