Widok

Drodzy mieszkańcy Gminy Szemud

Drodzy mieszkańcy Gminy Szemud. Zauważyliście że jak tylko prosicie o wyremontowanie drogi to słyszycie odmowę z braku pieniędzy bądź propozycje składek od mieszkańców? Tym czasem wójt zaplanował sobie że zabierze ziemię ludziom i zrobi sobie drodze w koło jeziora w Kielnie. Zaznaczam że mieszkańcy nie chcą tej drogi gdyż zniszczy ona ostatnią naturę w tym miejscu. Przeznaczył na to 5 milionów złotych!!! A teraz wisienka na torcie obok planowanej drogi po jednej i po drugiej stronie tereny wykupił nie kto inny jak lokalny powiązany deweloper... Przypadek? Nie sądzę... Czas odrzucić waśnie między wioskami i razem wykurzyć tą zarazę zwaną wójtem.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 4
A gdzie jest jakiś projekt tej inwestycji?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam działki nie mam, z mojego nie pójdzie a chętnie se pospacerujemy z dzieciakami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12
Na gminie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Standardowe myślenie... Nie moje niech "kradną"
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Demokracja jest? Jest. Mogę mówić jak myślę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Masz rację, Jest, rozumu też nie ma obowiązku posiadać .. ;-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, bo oczywiście jak się ciebie nie tyczy, to niech robią co chcą. Tylko jak tobie będą zabierać ziemię nie miej później do nikogo pretensji. Twoje bąbelki będą miały, gdzie chodzić, ale inni zostaną pozbawieni swoich własności. Proszę się najpierw zapoznać o co dokładnie chodzi, a potem wypowiadać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie interesują mnie inni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A stronę Łebno lebienska huta czy zęblewo to już nic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inwestycja nosi nazwę Budowa dróg gminnych w miejscowości Kielno". Obejmuje cały teren dookoła jeziora a także wiele działek z jeziorem nie graniczących. W planach jest zarówno "teren rekreacyjny" jak i droga, parking, które mają zapewne posłużyć nowym mieszkańcom osiedla mieszkaniowego, które zamierza wybudować znajomy deweloper wójta.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podejrzewam, że jesteś tylko internetowym trollem, ale pozwolę sobie skomentować. Basen w Kielnie nie działa od otwarcia, kolejna inwestycja, na którą poszła masa kasy a nikt z niej nie korzysta. Układ drogowy jest ładny? Sądzę, że asfalt wylany przez środek lasu nie należy do ładnych rzeczy, a większość dróg dojazdowych jest budowanych z prywatnych pieniędzy mieszańców danej ulicy. Jest tyle ważniejszych inwestycji w Gminie, że budowa jakiegoś pseudorekreacyjnego terenu na prawdę nie jest na rękę mieszkańcom. Tym bardziej, że by ją zrealizować, wielu z nich będzie wywłaszczona!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

"lekkie nadużycie" to słabe słowa jak na taką kradzież. Jezioro jest prywatne, ale mimo to w większości miejsc jest do niego dostęp dla każdego człowieka. jest spory teren i ławeczki który służyć może do rekreacji i odpoczynku. Tokiem myślenia "niech wszystko będzie dla wszystkich" cofniemy się do prl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przetargów nie ma. Z bomby dostaje je GPK
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgodnie z mapa przedsięwzięcia inwestycja obejmuje drogę wokół jeziora, drogi dojazdowe okoliczne łącznie z Jantarową, Tredera, jeziorną i oliwską. A także wiele okolicznych działek, których właściciele zostaną wywłaszczeni! Kwestia czystości będzie wyglądać tak samo jak teraz- teren który teraz należy do gminy, obok jeziora jest brudny a śmietniki na nim wiecznie przepełnione. Ławeczki połamane. Skąd pomysł, że skoro gmina nie radzi sobie z zadbaniem o mały kawałek obok jeziora, poradzi sobie z całą drogą dookoła jego? ale w inwestycji chodzi nie tylko o drogę wokół jeziora a również o stworzenie infrastruktury dla osiedla które niedługo powstanie w sąsiedztwie. Osiedla szanownego dewelopera, który swoje krzywdy już zrobił w Bojanie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlatego to ważne żeby się teraz zbuntować. Mieszkańcy Kielna nie chcą tej inwestycji, a te 5 milionów złotych mogłoby być przeznaczone na drogi dojazdowe czy inne potrzebne inwestycje m.in. w Koleczkowie. Nie pozwólmy wójtowi wydawać gminne pieniądze na co mu się podoba!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niech zatem wójt tereny rekreacyjne buduje na gminnych działkach. M.in. na tej działce w Kielnie, na którą teraz jest organizowany przetarg publiczny! https://szemud.pl/aktualnosci/i-przetarg-ustny-nieograniczony-na-sprzedaz-nieruchomosci-gruntowej-niezabudowanej-polozonej-w-miejscowosci-kielno.html?fbclid=IwAR3bVNtAjfGykdbNt4auIjhv8-HAD9JQuW6H9hTEjIAPGtS2NP3oPFTMlLY
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawe czy chciałoby się spacerować ze świadomościa że spacerujemy po ludzkiej krzywdzie,no chyba że nie mamy ludzkich uczuc
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

I wystarczy żeby pospacerować i zaśmiecić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

proszę mi wierzyć że mieszkańcy Kielna nie chcą takich inwestycji. Dużo bardziej potrzebny jest remont dróg, budowa dróg i kanalizy w wielu miejscach w całej gminie. Dlatego trzeba się zjednoczyć przeciwko wójtowi i tej polityce wydawania gminnych pieniędzy wg własnego interesu pana wójta.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ahhh... Typowa madka. Ważne żeby dzieci miały gdzie spacerować . Jak nie myślisz o innych to chociaż pomyśl o sobie, że może i ciebie takie coś kiedyś dotyczyć. Tyle żeby wtedy nie było za późno i ci inni się od ciebie nie odwrócili. I co wtedy powiesz swoim dzieciom no sorki dzieci mieliśmy mieć super dom albo to miało być wasze no ale nie martwcie się pan wójt zbuduje nam tu piękną drogę, teren rekreacyjny lub inne takie. Brawo dla pani...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry