Widok

Drodzy mieszkańcy Gminy Szemud

Drodzy mieszkańcy Gminy Szemud. Zauważyliście że jak tylko prosicie o wyremontowanie drogi to słyszycie odmowę z braku pieniędzy bądź propozycje składek od mieszkańców? Tym czasem wójt zaplanował sobie że zabierze ziemię ludziom i zrobi sobie drodze w koło jeziora w Kielnie. Zaznaczam że mieszkańcy nie chcą tej drogi gdyż zniszczy ona ostatnią naturę w tym miejscu. Przeznaczył na to 5 milionów złotych!!! A teraz wisienka na torcie obok planowanej drogi po jednej i po drugiej stronie tereny wykupił nie kto inny jak lokalny powiązany deweloper... Przypadek? Nie sądzę... Czas odrzucić waśnie między wioskami i razem wykurzyć tą zarazę zwaną wójtem.
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jestem zaa. Wójt ma za przeproszeniem w d... starych mieszkańców. Aktualnie sprzedaje działki, zbiera duże pieniądze i trzyma się z bogaczami. Myślę że czas zbierać podpisy i ruszyć do wyższych szczebli o odwołanie wójta z bieżącego stanowiska.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wymusza od właścicieli ziemi żeby sprzedali swoją ziemię za złotówkę za 2m. Ci o których piszę nie zgadzają się więc bardzo utrudnia przeklasyfikowanie tej ziemi na budowlaną
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam nadzieję że karma do niego wróci.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2
A tym samym wiadomemu deweloperowi wszystkie ziemie przerabia z ZKE na budowlaną. Gdzie ZKE to zieleń krajobrazowo ekologiczna
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na ulicy na dambnik tez chce zabrać ziemię. Zaproponował również symboliczną kwotę, jak się nie zgodzimy to nas wywłaszczy
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1
W waszym przypadku na poszerzenie a w kielnie na zrobienie zupełnie nowej drogi dla kogo? Prywatnego inwestora? Za 5 milionów złotych można by bardzo dużo bardziej potrzebnych dróg wyremontować
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jaka nowa droga!? Chyba chodzi Wam o ścieżkę rekreacyjną w koło jeziora z ławeczkami i chyba placem zabaw. Wydaje mi się że żadna "droga" tam nie powstanie. Jak dla mnie super sprawa na spacery z dzieciaczkami, potrzeba więcej takich miejsc. Oby było to monitorowane żeby nawet wieczorem czuć się bezpiecznie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 36
Takie inwestycje można robić owszem jeśli po pierwsze mieszkańcy graniczący tego chcą po drugie jeśli tereny należą do gminy... A wójt po chamsku chce tereny zdobyć od ludzi czyli wywłaszczyć a tak już się nie robi
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Super, w naszej gminie brakuje już tylko ścieżek rekreacyjnych w Kielnie. To, że drogi gminne wyglądają jak w bangladeszu to jest zupełnie nie ważne. W gminie liczy się tylko Kielno.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie Kielno a prywatny biznes tego co to wymyśla... Podobno z deweloperem mają cichą spółkę więc każda inwestycja obok ich terenów podnosi ceny działek... Ciąg przyczynowo skutkowy...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jestem zadowolony. W kielnie mamy dwa ronda. Piękny basen. centrum sportowe i rozbudowaną szkołę. Bardzo dobry układ drogowy. Proszę przyjechać i zobaczyć okolice ośrodka zdrowia. Jest pięknie. Niedługo biedronka i będzie wsio. A co najważniejsze udało się wypchnąć drogę S6 w stronę Bojana. Sukces. Mój Wójt kochany Ryszard Kalkowski
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 40
Taka ścieżka dookoła jeziora to super pomysł. Jeziora i lasy powinny być dostępne dla wszystkich a nie tylko wybranych bogaczy albo szczęśliwców którzy mają działkę w fajnym miejscu. U nas wszędzie tylko teren prywatny i płoty, nawet nie ma gdzie na spacer pójść. Ale jest ale zwyczaj zabierania działek za złotówkę to lekkie nadużycie władzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Tylko kolego największym płatnikiem w gminie jest Bojano. Czyli nasze pieniądze idą na twoją wieś. Powinno być dzielone proporcjonalnie do wnoszonych podatków
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jezioro jest i zawsze było dostępne dla wszystkich... Las zniszczył wójt swoim asfaltem do swojego domu a teraz chce ostatnie miejsce gdzie jest trochę natury zniszczyć...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lekkie? Wójt płaci ludziom grosze a jak człowiek chciałby pójść wykupić kawałek to by musiał zapłacić grube miliony.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jezioro jest prywatne i tereny wokół również. Tylko jeden brzeg należy do gminy Szemud. Budowa kolejnej drogi jest konieczna w miejscowości Kielno. Bojano mnie nie interesuje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Widzę że ktoś tu chce skłócić ludzi ze sobą. Drodzy forumowicze nie dajcie się wciągnąć w te grę. W kupię siła a oni o tym wiedzą dlatego ktoś od nich przy korycie pisze farmazony...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

pomyśl jak złą karmę mają mieszkańcy Bojana, że są ofiarami działań tego wójta :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli niech zostanie tak jak jest. i temat do zamknięcia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

Szkoła w Bojanie (5 odpowiedzi)

Szkola nie wyrabia z ilością uczniów i dzieci mają zajęcia do 18 uważam, ze to jest chore o gmina...

do góry