Widok
Drodzy właściciele, kierownicy i pracownicy klubu
Nie wiem czy nikt tego nie chce widzieć i słyszeć z osób pracujących w Akademosie ale to co dzieje się od jakiegoś już czasu na terenie siłowni woła o pomstę do nieba. Wydzierający się panowie bez karków, dyszący i krzycący jakby to była rzeźnia a nie klub fitness, starszy owłosiony i dramatycznie spocony pan biegający po klubie bez koszulki (zresztą to chyba jego zwyczaj bo zawsze tak ćwiczy)... to widok jakiego możemy się spodziewać wchodząc w godzinach wieczornych do klubu. Niedobrze mi się robi jak mam tam wejść a co dopiero jak mam usiąść na jakimkolwiek urządzeniu po osobie która biega po siłowni bez koszulki, czy nikt z obsługi temu starszemu panu nie może zwrócić uwagi??? Widok tych panów na tyle mnie odstrasza i obrzydza, że razem z córką próbowałyśmy wejść na siłownie w tym tygodniu 3 razy... niestety widoki i odgłosy dobiegające z sali skutecznie nas zniechęciły. Dodatkowo rozmowy na temat sterydów stosowanych przez owych panów są na porządku dziennym i nawet nie próbują się z tym kryć. Prostactwo, chamstwo i obrzydzający panowie - tak można określić to co dzieje się obecnie na siłowni w Akademosie.
Moja ocena
Akademos
kategoria: Siłownie i fitness kluby
obsługa: 3
oferta: -
wyposażenie: 4
klimat i wystrój: 2
przystępność cen: 5
ocena ogólna: 3
3.4
* maksymalna ocena 6
Kochane Panie, Akademos to też klub z siłownią. Każdy uczestnik siłowni układa sobie indywidualny tok treningu i czy koksuje czy też nie to jego prywatna sprawa - to tyle o koksie. Nie wszyscy mówiący o nim go stosują. Jeśli gość chodzi bez koszulki, to nie muszą Panie na niego patrzeć, bo siłownia to nie wybieg, na którym muszą być prezentowane konkretne stroje kolekcji fitness. Ważne, że gość używa ręcznika przy ćwiczeniu na konkretnym przyrządzie. Stękanie jest związane z wydychaniem powietrza w końcowej fazie wysiłku i trzeba do tego odgłosu przywyknąć. Przy ćwiczeniach siłowych proszę więcej myśleć o swoim oddechu a nie głośności oddechu innych ćwiczących. Może Pani sobie kupić MP3 i słuchać swojej muzyki i samemu trochę postękać :).... Proszę uzmysłowić sobie, że Ci prości i "..obrzydzający panowie.." chodzą tam bo lubią ćwiczenia siłowe i nie zwracają uwagi na to jak ich odbiera otoczenie, bo są skupieni na swoim codziennym treningu. Proszę postarać się skupić na swoim treningu i go robić. Myślę, że powinna Pani się dostosować do atmosfery panującej na salach siłowni Akademosa, ponieważ jest to bardzo dobra i przyjazna atmosfera. Tzw karków może Pani spytać jak poprawnie wykonać ćwiczenia na danym stanowisko i myślę, że będzie Pani zaskoczona tym jak Pani pomogą (proszę uwierzyć, że takie pytanie z Pani strony ich bardzo ucieszy). Może ich Pani spytać jak ćwiczyć brzuch, nogi, barki ręce itd... Na siłowni rozmawia się o siłowni i są to raczej rozmowy o odżywianiu, technice wykonywanych ćwiczeń i o codziennych bzdetach. Pozdrawiam... poniżej się podpisałem