Widok
Dokładnie tak, ale dla tych nowobogackich z czworaków i dwojaków to powinni drogi wyasfaltować pod dom . Fakt , pierwsze to wina władz wydających zgodę na taka zabudowę i w takiej ilości . Ale chłopy naciskały by ich pola przerabiać na ziemię pod budowę , więc teraz mamy . Jedyny sposób to wynosić się z i tak już zapaskudzonego terenu. Co też i czynił będę . I nie tracić energii na walkę z wiatrakami. Niech zabudują resztę i zostawią ich z tymi drogami które są .
Może wreszcie dotarło do gminy, że co drugie auto nie mieści się na dwóch metrach drogi i nie da się normalnie minąć. Niestety dodatkowa płyta nie rozwiąże problemu hałasu i drgań jaki powoduje jazda po płytach yomb. Wierzcie mi, ale ten szum z S6 to pikuś (poza kilkoma miejscami) w porównaniu do hałasu jaki mają ludzie mieszkający wzdłuż jumbostrady.
Dla Bojana najlepszym rozwiązaniem byłoby połączenie Kruszyńskiego z Suchą i tamtędy do Lidla. Ten łącznik chyba wypadł z planu, ale Gdynia tam ma w planach przedłużenie Wyszyńskiego ( w przebiegu obecnej Suchej) i Jana Kazimierza i te drogi mają wyższą kategorię niż Małkowskiego. Niedługo mają przyjąć MPZP to zobaczymy.
Witam, niedawno kupilem blizniaka w Bojanie i przy zakupie deweloper powiedzial mi ze podobno ta ulica ma za kilka lat byc w jakis sposob zmodernizowana i polaczana z sucha. Nie jestem stad nie wiem ile w tym prawdy? Czy to byla chęc podkoloryzowania mi sytuacji poniewaz pracuje na chwarznie i bede tam codziennie jezdzil do pracy i zalezy mi na dobrym dojezdzie. Pozdrawiam.
Tak, tak .... deweloperek powie wszystko co kupujący chciałby usłyszeć .... Będziemy mieli w Bojanie super komunikację , SKM , drogę ekspresową , wyasfaltowane drogi łaczące z Gdynią , a za oknem ciszę , sarenki i szumiący las ..... ;-);-) Takie jaja obiecywał na swojej stronie ten co buduje przy stadionie .... jak były tylko dwa rzędy . Teraz lecą kolejne rzędy familoków i po lesie i sarenkach ... ;-) Kupujcie dalej nabijani w butelkę ;-)
Wielu mieszkańców jeździło przez Poległych żołnierzy i Księżycową na Suchą i tamtędy do skrzyżowania przy Lidlu. Dużo bliżej niż przez Małkowskiego. Niestety po podziale działek przejazd powinien być w innym miejscu niż wyjeżdżona droga i właściciel działki na końcu Księżycowej wykopał głęboki rów żeby nie dało się przejechać. Trzeba by wyjeździć właściwe połączenie.
Coz, widze idzie Pan w zaparte to kontynuujemy dyskusje :) Nie kojarze aby ten deweloper obiecywal sarenki i szumiacy las na swojej stronie. Wydaje mi sie, ze to kwestia osoby ktora kupuje i uzywa wyobrazni i analizuje oferte lub nie. Po ostatnie odnosnie tej inwestycji uwazam, ze jest ona jedna z normalniejszych w Bojanie, ma normalne ogrodki i odleglosci, a domy nie sa klitkami po 70m2. Dalej twierdze, ze Pana komentarze nic nie wnosza do tematu i tylko wylewa Pan swoje irytacje nie wiedziec czemu (tylko w pewnym stopniu uzasadnione). Kazdy ma prawo to jasne, ale jaki jest cel.... Reasumujac uwazam, ze kazdy ma prawo wyboru i potem z decyzja musi sie zmierzyc. Analiza wszysktich aspektow lokalizacji mieszkania jest wazna, ale raczej mala ilosc osob tyle weryfikuje.
PS. Kolejny raz zboczyl Pan z tematu narzekajac na budowe blizniakow (chociaz w Pana slowniku jest tylko slowo "familoki", ubogo :) ).
PS. Kolejny raz zboczyl Pan z tematu narzekajac na budowe blizniakow (chociaz w Pana slowniku jest tylko slowo "familoki", ubogo :) ).
Cel jest jeden , uświadomić potencjalnym nabywcom tych szeregów, że można inaczej , lepiej , estetyczniej . Aby Bojano nie wyglądało niedługo jak Banino. Wiem, że to walka z wiatrakami , ale dopóki tu będę zaglądał , to będę próbował . ;-);-) Nie liczę na efekt ale ... może przynajmniej chwila zastanowienia.
A co do nazw... szeregi , czy bliźniaki w szeregach w ilościach hurtowych 20-30-40 sztuk, to takie współczesne familoki z XiX i początki XX wieku . Tylko te są dziś , odniesienie standardu podobne .
A co do nazw... szeregi , czy bliźniaki w szeregach w ilościach hurtowych 20-30-40 sztuk, to takie współczesne familoki z XiX i początki XX wieku . Tylko te są dziś , odniesienie standardu podobne .
Skoro ludzie kupują bliźniaki i szeregi to znaczy, że to im odpowiada. Na zachodzie taka zabudowa jest czymś normalnym i ludzie nie robią z tego wielkiego halo, potrafią żyć obok siebie a tutaj pan wiecznie wylewa swoje flustracje. Niech każdy mieszka tam gdzie mu się podoba i na co go stać taki hejt nic nie zmieni i kompletnie nie rozumiem co ma na celu w moim rozumieniu to chyba tylko samodowartosciowanie się bo jaki temat by nie był poruszany to Pan wyjeżdża ze swoimi żalami. Bardzo Panu zazdroszczę takich,,problemow"
Proszę Państwa, po co te sport. Ja również kupilam dom w tzw. Familiokach jak pan Piotr na tym forum pisze. Jestem świadomy że nie będzie lasu tuż za ogrodem i całkowitej ciszy. Bo sam znając Bojano od wielu lat widzę że się zmieniło i co więcej.... będzie dalej się zmieniać. Moim zdaniem ceny domów w Gdyni które są już ogromne spowodują u osób które chcą mieć chociaż trochę większą przestrzeń niż w bloku i kawałek nawet mały ogródka i tak kupią na takich przedmieściach jak Bojano, Koleczkowo itd. Ta machina już ruszyła kilka la temu. Trzeba się z tym pogodzić i ewentualnie reagować na kształt tego co się buduje i nadzorować według przepisów. To ze kiedyś Bojano było wsią spokojna z jedną droga, gdzie wszyscy się znali myślę że już minęły. Trzeba dbać teraz o to wspólne dobro gdzie mieszkamy i tyle w temacie. A drogi zawsze będą ważne i potrzebne.