Widok

Droga Bojano-Gdynia

Czy ktoś wie kiedy ma powstać połączenie drogowe Bojana z Gdynią? Czy pierwszeństwo ma mieć łącznik S6 czy Bojana/Małkowskiego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Była cisza i spokój
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

jednym słowem chęć zamieszkania na zado opiu, no to brak dróg powinien dla jednych plusem a dla drugich zadziałać zniechęcająco. Ja jestem w pierwszej grupie z rozmysłem dla ciszy, spokoju.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie tak, ale dla tych nowobogackich z czworaków i dwojaków to powinni drogi wyasfaltować pod dom . Fakt , pierwsze to wina władz wydających zgodę na taka zabudowę i w takiej ilości . Ale chłopy naciskały by ich pola przerabiać na ziemię pod budowę , więc teraz mamy . Jedyny sposób to wynosić się z i tak już zapaskudzonego terenu. Co też i czynił będę . I nie tracić energii na walkę z wiatrakami. Niech zabudują resztę i zostawią ich z tymi drogami które są .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niestety to nie takie proste się wynieść
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jechałem dziś przez Banino . Koszmar, kto do tego dopuścił ? I te wspaniałe "ciągi handlowe " , przeplatane osiedlami .... czego ? ... I kto tam zamieszkuje ?

Napewno ktoś gorszy od Pana....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak z ciekawosci gdzie sie Pan wyprowadza? Bo wnioskujac (przepraszam za uszczypliwosc) z wpisow na tym zacnym forum to chyba na pustynie bez ludzi :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Oby na tej pustyni nie było internetu :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jakieś inwestycje się szykują,na Majora Bojana na poboczu youmby czekają na położenie :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może wreszcie dotarło do gminy, że co drugie auto nie mieści się na dwóch metrach drogi i nie da się normalnie minąć. Niestety dodatkowa płyta nie rozwiąże problemu hałasu i drgań jaki powoduje jazda po płytach yomb. Wierzcie mi, ale ten szum z S6 to pikuś (poza kilkoma miejscami) w porównaniu do hałasu jaki mają ludzie mieszkający wzdłuż jumbostrady.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dla Bojana najlepszym rozwiązaniem byłoby połączenie Kruszyńskiego z Suchą i tamtędy do Lidla. Ten łącznik chyba wypadł z planu, ale Gdynia tam ma w planach przedłużenie Wyszyńskiego ( w przebiegu obecnej Suchej) i Jana Kazimierza i te drogi mają wyższą kategorię niż Małkowskiego. Niedługo mają przyjąć MPZP to zobaczymy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, niedawno kupilem blizniaka w Bojanie i przy zakupie deweloper powiedzial mi ze podobno ta ulica ma za kilka lat byc w jakis sposob zmodernizowana i polaczana z sucha. Nie jestem stad nie wiem ile w tym prawdy? Czy to byla chęc podkoloryzowania mi sytuacji poniewaz pracuje na chwarznie i bede tam codziennie jezdzil do pracy i zalezy mi na dobrym dojezdzie. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podobno, dobre. Zadziałało ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pana ironia jest niepotrzebna bo bez wzgledu na to i tak juz kupilem nieruchomosc jak i pozostali mieszkancy w innych domach ktorzy rowniez beda dojezdzac do Gdyni. Cena jednak robi swoje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, tak .... deweloperek powie wszystko co kupujący chciałby usłyszeć .... Będziemy mieli w Bojanie super komunikację , SKM , drogę ekspresową , wyasfaltowane drogi łaczące z Gdynią , a za oknem ciszę , sarenki i szumiący las ..... ;-);-) Takie jaja obiecywał na swojej stronie ten co buduje przy stadionie .... jak były tylko dwa rzędy . Teraz lecą kolejne rzędy familoków i po lesie i sarenkach ... ;-) Kupujcie dalej nabijani w butelkę ;-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wielu mieszkańców jeździło przez Poległych żołnierzy i Księżycową na Suchą i tamtędy do skrzyżowania przy Lidlu. Dużo bliżej niż przez Małkowskiego. Niestety po podziale działek przejazd powinien być w innym miejscu niż wyjeżdżona droga i właściciel działki na końcu Księżycowej wykopał głęboki rów żeby nie dało się przejechać. Trzeba by wyjeździć właściwe połączenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Coz, widze idzie Pan w zaparte to kontynuujemy dyskusje :) Nie kojarze aby ten deweloper obiecywal sarenki i szumiacy las na swojej stronie. Wydaje mi sie, ze to kwestia osoby ktora kupuje i uzywa wyobrazni i analizuje oferte lub nie. Po ostatnie odnosnie tej inwestycji uwazam, ze jest ona jedna z normalniejszych w Bojanie, ma normalne ogrodki i odleglosci, a domy nie sa klitkami po 70m2. Dalej twierdze, ze Pana komentarze nic nie wnosza do tematu i tylko wylewa Pan swoje irytacje nie wiedziec czemu (tylko w pewnym stopniu uzasadnione). Kazdy ma prawo to jasne, ale jaki jest cel.... Reasumujac uwazam, ze kazdy ma prawo wyboru i potem z decyzja musi sie zmierzyc. Analiza wszysktich aspektow lokalizacji mieszkania jest wazna, ale raczej mala ilosc osob tyle weryfikuje.
PS. Kolejny raz zboczyl Pan z tematu narzekajac na budowe blizniakow (chociaz w Pana slowniku jest tylko slowo "familoki", ubogo :) ).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Cel jest jeden , uświadomić potencjalnym nabywcom tych szeregów, że można inaczej , lepiej , estetyczniej . Aby Bojano nie wyglądało niedługo jak Banino. Wiem, że to walka z wiatrakami , ale dopóki tu będę zaglądał , to będę próbował . ;-);-) Nie liczę na efekt ale ... może przynajmniej chwila zastanowienia.
A co do nazw... szeregi , czy bliźniaki w szeregach w ilościach hurtowych 20-30-40 sztuk, to takie współczesne familoki z XiX i początki XX wieku . Tylko te są dziś , odniesienie standardu podobne .

Skoro ludzie kupują bliźniaki i szeregi to znaczy, że to im odpowiada. Na zachodzie taka zabudowa jest czymś normalnym i ludzie nie robią z tego wielkiego halo, potrafią żyć obok siebie a tutaj pan wiecznie wylewa swoje flustracje. Niech każdy mieszka tam gdzie mu się podoba i na co go stać taki hejt nic nie zmieni i kompletnie nie rozumiem co ma na celu w moim rozumieniu to chyba tylko samodowartosciowanie się bo jaki temat by nie był poruszany to Pan wyjeżdża ze swoimi żalami. Bardzo Panu zazdroszczę takich,,problemow"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Proszę Państwa, po co te sport. Ja również kupilam dom w tzw. Familiokach jak pan Piotr na tym forum pisze. Jestem świadomy że nie będzie lasu tuż za ogrodem i całkowitej ciszy. Bo sam znając Bojano od wielu lat widzę że się zmieniło i co więcej.... będzie dalej się zmieniać. Moim zdaniem ceny domów w Gdyni które są już ogromne spowodują u osób które chcą mieć chociaż trochę większą przestrzeń niż w bloku i kawałek nawet mały ogródka i tak kupią na takich przedmieściach jak Bojano, Koleczkowo itd. Ta machina już ruszyła kilka la temu. Trzeba się z tym pogodzić i ewentualnie reagować na kształt tego co się buduje i nadzorować według przepisów. To ze kiedyś Bojano było wsią spokojna z jedną droga, gdzie wszyscy się znali myślę że już minęły. Trzeba dbać teraz o to wspólne dobro gdzie mieszkamy i tyle w temacie. A drogi zawsze będą ważne i potrzebne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry