Widok
Pewnie ze mozna inaczej i lepiej tylko nie kazdego na to stac. Pana zapewne. Moze sie Pan pochwali jakie tym razem wybral lokalizacje aby po latach znowu na nia ponarzekac? Na forum FB Bojana chyba Pan rowniez zaczyna forsowac swoje zdanie o wyprowadzce. Ja nie neguje racji, ale dalej nie widze sensu wypisywania takich rzeczy. Ludze maja swiadomosc co kupuja wieksza lub mniejsza i nic tego nie zmieni. Budowa blizniakow jest wszedzie, nie tylko w Bojanie ale zapewne jej nie ma tam gdzie Pan sie wyprowadza ;) Do czasu...
"Na forum FB Bojana chyba Pan rowniez zaczyna forsowac swoje zdanie o wyprowadzce."
Nic mi o tym nie wiadomo , tam tylko zaglądam , bo też można się wiele dowiedzieć o nowych mieszkańcach Bojana . Ale pewnie niejeden ma podobne zdanie do mojego. Chwalił się niczym nie będę , bo nie o to w tych dyskusjach chodzi. Życzę zadowolenia ze swojego lokum.
Nic mi o tym nie wiadomo , tam tylko zaglądam , bo też można się wiele dowiedzieć o nowych mieszkańcach Bojana . Ale pewnie niejeden ma podobne zdanie do mojego. Chwalił się niczym nie będę , bo nie o to w tych dyskusjach chodzi. Życzę zadowolenia ze swojego lokum.
Gmina nie inwestuje w drogi a zezwala na masową zabudowę poprzez wydawanie Warunków Zabudowy i dziurawe zapisy w mpzp. a cwaniaki deweloperzy wykorzystują to kosztem mieszkańców. W ślad za tak dużą rozbudową powinny iść inwestycje w drogi a jedyne co mamy to drogi gruntowe wyrównane 2 razy w roku po 10 e-mailach do gminy i frajerzenie mieszkańców poprzez wymuszanie na nich dokładania się do płyt jomb. Problem chaotycznej zabudowy to jest zmora w Polsce, która wpływa na dyskomfort ludności. Dodatkowo mieszanie w MPZP sprawia, że człowiek nie wie czy las, który ma po sąsiedzku zaraz nie zmieni się w teren pod zabudowę.
Mnie ta rozpasłość deweloperów doprowadza do granicy nerwów. Przykładowo teraz niejaki deweloper dubert buduje kolejne famikoki na ul. Polarnej tuż przy kaczej. Zasypuje gruuubo działke przez co za jakis cza okaze sie ze kacza wybije w innym miejscu lub po prostu zaleje niczego nieswiadomych nabywcow nowych inwestycji lub co gorsze domy juz wybudowane. Juz byla proba zasypania koryta kaczej wlasnie przez wymienionego. Interweniowalem w gminie w sprawie rozwalania drog przez ciezki budowlany sprzet. Gmina ma w d.. deweploper ma e d.. tym bardziej. Rece mi opadaja jesli chodzi o bezkarnosc tych pseudo biznesmenow. Ludzie wykladaja gruba kase na drogi z plyt a potem jakis burak rozjezdza to jak mu sie podoba bo dolary zarobku zaciemniaja mu umysl.
Teraz powstaje nowa inwestycja tego samego dewelopera co nowe bojano. Dojazd od ul. Kruszyńskiego. Działka jest od wielu wielu dni zasypywana piachem/ziemia ogromnymi wywrotkami. Tuz obok koryto rzeczki Kacza. Raz d**il probowal ja juz zasypac. Ten pseudo deweloperzyna to dramat jak szkodnik ludzie ktorzy mieszkaja przy jego inwestycjach maja przechlapane. Niszczy drogi nie myali o skutkach tak potężnego zasypywabia dzialki. Liczy sie tylko jego zysk. Gmina juz dawno powinna zobligowac go do naprawy uszkodzonych drog a wrecz zablokowac jego inwestycje ktore są groźne dla wszystkich graniczacych z jego inwestycjami.