Widok
Ehh zgłaszałam tę wycinkę bo była wykonywana podczas okresu lęgowego ptaków, Urząd się wypiąl a inspektorat ochrony środowisla nie za bardzo podjal temat.. jak przejezdzałam obok tych pościnanych drzew, to aż dreszcz mnie przebiegał.. niedlugo z bojana zostanie pustynia. Za każde ściete drzewo powinien zasadzic gdzieś nowe.
Generalnie ten deweloper, to dla mnie zwykły cwaniak a przede wszystkim zwykły cham. Jak kiedyś widzialam poziom jego wypowiedzi na grupie fb, to naprawde szkoda gadać. No ale układy układziki działaja i co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie...
Generalnie ten deweloper, to dla mnie zwykły cwaniak a przede wszystkim zwykły cham. Jak kiedyś widzialam poziom jego wypowiedzi na grupie fb, to naprawde szkoda gadać. No ale układy układziki działaja i co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie...
Zgłaszać, zgłaszać i jeszcze raz zglaszać. Im wiecej dostana skarg na szkodliwą dzialalnosc tej persony tym lepiej. Ja ze swojej strony wyslalam pisma do ochrony srodowiska i gminy.
A Pani soltys moze tez by cos zadzialala w tej sprawie rozpasłości deweloperów. Temat hałasu od trasy kaszubskiej przyslonil chyba wszystkie inne ważne problemy naszej miejscowości.
A Pani soltys moze tez by cos zadzialala w tej sprawie rozpasłości deweloperów. Temat hałasu od trasy kaszubskiej przyslonil chyba wszystkie inne ważne problemy naszej miejscowości.
Niski poziom kultury, niski poziom uspołecznienia, nieumiejętność oceny sytuacji i myślenia o jutrze, o tym co zostawimy naszym dzieciom, jakie znaczenie dla życia ma przyroda, drzewa, ptaki.
Zobaczcie inwestycje wzdłuż rz. Kaczej, przecież tam są łąki, mokradełka znane z dzieciństwa, gdzie można się było paplać brodząc po trawie. Samozagłada. "To se nevrati." Rozlewisko przy ul. Bpjana stale się powiększa, wokół były łąki, przepusty i woda ciekła do rzek. Jakim ciemniakiem trzeba być, żeby droga Gryfa Pomorskiego przecinała spływ wody do Kaczej. To jakieś barbarzyństwo i totalna ciemnota. Gdzie toto się uczyło? Może MBA u Czarneckich za pieniądze obywateli, w/g ich mniemania to wystarczające źródło wiedzy.
Zobaczcie inwestycje wzdłuż rz. Kaczej, przecież tam są łąki, mokradełka znane z dzieciństwa, gdzie można się było paplać brodząc po trawie. Samozagłada. "To se nevrati." Rozlewisko przy ul. Bpjana stale się powiększa, wokół były łąki, przepusty i woda ciekła do rzek. Jakim ciemniakiem trzeba być, żeby droga Gryfa Pomorskiego przecinała spływ wody do Kaczej. To jakieś barbarzyństwo i totalna ciemnota. Gdzie toto się uczyło? Może MBA u Czarneckich za pieniądze obywateli, w/g ich mniemania to wystarczające źródło wiedzy.
To było 200 tys. a nie 120. Specjalnie połączyli to z inwestycją Hebla i Partyzantów Kaszubskich, gdzie były jedynie pieniądze z funduszu sołeckiego no i z Majora Bojana nici. Położenie piątej płyty na Majora Bojana nie wiele da bo Gdynia nie zrobi całej drogi po swojej stronie. Oni planują inwestycje między Suchą a Wiczlińską bo Hossa już zaczęła budowę osiedla Velocity. I my też tam powinniśmy się dogadać i połączyć Suchą w Gdyni z naszą Kruszyńskiego.
Akurat tam jest klilka mieszkańców skupionych w okół paru rodzin z św. Józefa, która zaciekle broni Wójta i wszelkich i**otyzmów jakie się dzieją u nas w Gminie. Nie będę rzucał nazwiskami i nie wiem jaki mają w tym interes... jakiś na pewno bo nikt o bezinteresownym podejściu do troski o naszą okolicę Kalkowskiego by nie bronił..
jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi. Te kilka rodzin to ludzie z Koininia Jan Chrzciciel, która dziwnym trafem organizuje różnego rodzaju warsztaty ze wsparciem gminy. Teraz przygotowują koncert na hali w Bojanie także ze wsparciem gminy jako Strefa Radości w Bojanie - link https://www.facebook.com/photo/?fbid=196937499642942&set=gm.5826477440794356
Ta wiocha ma ponad 4 tys zameldowanych mieszkańców i drugie tyle takich co mieszkają a się nie przemeldowują. Niejedno miasto jest większe. Chyba nic dziwnego że ludzie chcą mieć drogi. Szczególnie że tych ludzi jest tak dużo. Wójt ma asfalt pod domem a tam są tylko dwa domy na odcinku kilku kilometrów, u nas wszystko zabudowane a asfaltu nie widać