Widok

Droga Bojano-Gdynia

Czy ktoś wie kiedy ma powstać połączenie drogowe Bojana z Gdynią? Czy pierwszeństwo ma mieć łącznik S6 czy Bojana/Małkowskiego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jechałem dziś przez Banino . Koszmar, kto do tego dopuścił ? I te wspaniałe "ciągi handlowe " , przeplatane osiedlami .... czego ? ... I kto tam zamieszkuje ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niestety to nie takie proste się wynieść
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie tak, ale dla tych nowobogackich z czworaków i dwojaków to powinni drogi wyasfaltować pod dom . Fakt , pierwsze to wina władz wydających zgodę na taka zabudowę i w takiej ilości . Ale chłopy naciskały by ich pola przerabiać na ziemię pod budowę , więc teraz mamy . Jedyny sposób to wynosić się z i tak już zapaskudzonego terenu. Co też i czynił będę . I nie tracić energii na walkę z wiatrakami. Niech zabudują resztę i zostawią ich z tymi drogami które są .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

jednym słowem chęć zamieszkania na zado opiu, no to brak dróg powinien dla jednych plusem a dla drugich zadziałać zniechęcająco. Ja jestem w pierwszej grupie z rozmysłem dla ciszy, spokoju.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Była cisza i spokój
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

sam jesteś trollem, może napiszesz czym kierowałeś się zwykły mieszkańcu kupując działkę pod budowę 20 lat temu, atrakcyjną drogą polną, lasami i złotymi polami, co było powodem zamieszkania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Komentarze typu widziały gały co brały to raczej nie zwykli mieszkańcy piszą tylko jakieś trolle. Mieszkam tu od 20 lat i wtedy była to wiocha, ale że tylko pare osób jeździło samochodem to nie było potrzeby robić dróg. Teraz mamy kilka tysięcy mieszkańców, wiele miast w Polsce jest znacznie mniejszych od Bojana. Ruch po jumbach jest podobny jak na Wybickiego. Gmina kasę ma na asfalt nie tylko w Kielnie ale i mniejszych wiochach, gdzie położą jest to kwestia wyboru. A że ludzie się budują wszędzie a nie na kupie to też wina tych co pozwalają przekształcać działki na budowlane gdzie popadnie, bez żadnego planu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pałac czy chata czy kurnik każdy podatki płaci.
A na co płaci? Żeby wójt miał kiese i gebe pełna a radni jak glonojady uczepieni jego d*pska podjadaja odpady które ten łaskawie zostawi.
Mieszkam, place podatki, wiec wymagam od gminy tak samo jak gmina wymaga oplat ode mnie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

wiocha się rozrasta, wystarczy popatrzeć na jakim zado opiu ludzie budują domy i płacz lament że gmina do ich "pałacu" drogi nie równa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ja nie oczekuje asfaltu i dróg jak w miastach. Ale czy to taki wydatek wysypać tłucznia na drogę i ją wyrównać? Chciałem przypomnieć, że jeszcze 10 lat temu równiarka regularnie co kilka miesięcy jeździła. Jakoś wtedy można było to robić a teraz już nie? Gmina wydała grube dziesiątki milionów na przeskalowany budynek Urzędu, z ludzi zdzierają kasę aby dokładali się do układania płyt
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Utrzymanie dróg gminnych jest zadaniem własnym gminy. Dlaczego miałbym brać kredyt na coś opłacanego z moich podatków? Gmina ma budżet grubo ponad 100mln. Od lat największa miejscowość z największą liczbą ludności i zarejestrowanych firm dostaje z niego okrągłe zero.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trzeba było wytłumaczyć, że na drogi mieszkańcy kredytu nie biorą.
Kupują tanio działki w ciemnej do opie a później lament. Przecież nikt na siłę tu nie sprowadza ludzi, widzą co i gdzie kupują.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
Jakiś czas temu był u mnie znajomy Hiszpan. Po dwóch dniach pobytu zapytał: Jak to możliwe że wszędzie macie takie piękne domy, a nie macie dróg?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Haha, dobry joke. Drogi? Po co wam drogi?

A wróć, to nie dowcip tylko oficjalne stanowisko gminy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Fakt do Wiczlina płytami krócej, ale ile z was pracuje w Wiczlinie? Chyba że jest inny powód, Biedronka? Nie, to już macie. Szkoła podstawowa? Nie, to też macie. Liceum? Prędzej, bo przecież trzeba podwozić swoje nastoletnie "bobasy".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czytanie ze zrozumieniem. Nikt nie napisał, że nie rozumie Twojego stanowiska, ale zrozum - jak będzie biznes to wójt da kasę na drogę. Jak biznesu nie będzie będziesz jeździła po wojskowym poligonie (o jak się cieszę z firmowego auta) lub dookoła ( przez S6 lub Koleczkowo)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czyli żeby dojechać na Wiczlino mam pojechać 3 km do trasy kaszubskiej w Koleczkowie, potem S6 przez Chwaszczyno do Dąbrowy, a potem przez dzielnicę i las do Wiczlina? I 40 minut później jestem na miejscu? A odległość w prostej lini od miejsca startu do celu to 3 km no gratuluję pomysłowości
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przecież możecie jechać na Kaszubską i tak do miasta.
Gdynia nie pali się do pomysłu zwiększenia natłoku samochodów na już nieżle obciążonych drogach dojazdowych do obwodnicy (Chwarzno, Dąbrowa) więc wątpię żeby cokolwiek działali w tym kierunku, o gminie Szemud to już nie wspomnę bo przecie wójt nie ma tam żadnej działki więc jaki interes miałaby mieć tam "gmina"?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Szkoda, że chociaż tych "poprawiaczy" nie ma. Drogi zaorane jak kartoflisko po wykopkach. To jest miejscowość sąsiadująca z aglomeracją? Wstyd, radni z Bojana niczym innym jak lizaniem tylnej części ciała wójta się nie zajmują.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

To są jakieś niedoróbki umysłowe, albo zemsta włodarzy. Takich dróg jak w Bojanie nie ma nigdzie, W małych miejscowościach, jak widać w reportażach są normalne drogi asfaltowe, a tu, pod Gdynią syf! Pobocza nie do przejechania. Końcówka Bojana ułożona tak, że po deszczu po rozlewiskach nie wiadomo, jak przejechać. U. l Gryfa Pomorskiego praktycznie nie do przejechania. Może "poprawicze" mają układ z władzami, że wciąż będą mieć zlecenia i zapłate? Sama nie wiem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry