Widok

Droga Rowerowa Stogi

Można wykorzystać odcinek "przesieki" od drogi rowerowej (plaża - dzielnica) do drogi rowerowej (Przeróbka - Sucharskiego - Westerplatte)?
Wymagałoby to wybudowania "przepustu" pod drogą Sucharskiego do równoległej drogi rowerowej.
Przejazd przez Stogi jest bardzo nieprzemyślany, niebezpieczny - trzeba dwukrotnie i bardzo niebezpiecznie przecinać ruchliwą ulicę Stryjewskiego i potem Budzysza oraz wchodzić w konflikt z pieszymi obok przychodni, sklepów.
Błędem jest, że ta droga rowerowa przez środek dzielnicy nie jest prowadzona cały czas jedną stroną, byłoby bezpieczniej i bezkolizyjnie.
A w razie prowadzenia przez środek Stogów obok sklepu Lewiatan, szkoły nr.11 i za przystankiem tramwajowym (w stronę centrum) i dalej przez pas drogi Stryjewskiego do prawoskrętu (od rozwidlenia Skiby do Budzysza) mało ruchliwy - z jego części można było wydzielić drogę rowerową.
I tak w przyszłości po przeciwnej stronie (przy ogrodach działkowych) ma być budowana ulica do przeciwnego kierunku jazdy i trzeba będzie niszczyć już wybudowaną drogę rowerową.
Jak uważacie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
~Rysiek55+ zamiast asfaltować Koscierska niech dokoncza DDR wzdłuż Spacerowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Mazur, po co tworzyć nowe przepisy które potem trzeba zmieniac???, Wystarczylo stare dobre rozwiązania dopracować i konsekwetnie je egzekwować.
DDR owszem ale po za miastem .

Spoleczenstwo wzajemnie się na codzien roznymi niepotrzebnymi przepisami ogranicza!!!

Polska stala się krajem wszelkich zakazow i nakazow i gdzie ta swoboda obywatelska i ta wolność jednostki o która tak walczono , nawet ja w 81 rzucałem kamieniami w ZOMO jako młody chlopak, nie jedno palowanie przezylem i co za to mam , same zakazy nakazy i ?? tysiące durnych ,nikomu nie służących przepisów które prowadza do wzajemnej agresji przeciwko sobie. Widac to tu na forum jak spoleczenstwo jest podzielone , jak się stało roszczeniowe.
Żaden przepis nie zmieni naszego nastawienia do tego co sami tak naprawdę tworzymy.
Przepisy należy upraszczać a nie je komplikować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jakbyś gdzieś kiedyś kandydował, daj znać - jeden głos już masz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
2x10xt nie zrozumiałeś mnie.
Pytanie: co zrobić, żeby jazda jezdnią była legalna mimo to, że obok jast ddr?
Odpowiedź: zmienić przepisy.
no ,czyli witaj w klubie :) , jeśli jeździsz droga rowerowa z Brzezna do Jelitkowa to jesteś matlochem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ale zdajesz sobie sprawę, że nazywanie kogoś, kogokolwiek, motłochem, świadczy nie tylko o opisywanych, ale i o opisywaczu? często tylko o nim...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jezdze tak żeby czuc się bezpiecznie. a Ludzie którzy jezdza wolno nie kozystaja z DDR , To chyba kolor nawierzchni powoduje ze oszołomy jezdza na DDR 25/h i szybciej i maja wszystkich i wszystko w d...e .
Jeśli jade tak żeby czuc się bezpiecznie to jade LEGALNIE. Niedawno paniusia ze SM chciała mi mandat wlepic za jazde po chodniku ale nie mogla bo, nie moglem bezpiecznie jechać po ulicu a to za sprawa parkujących na nim i na części ulicy samochodom.
Żeby karac mandatem to musza być spełnione odpowiednie przesłanki .

to polepszanie okazało się zmora dla tych wolniejszych, widać efekty na DDRach .
Pierwszym koszmarnym efektem polepszenia okazala się sciezka nadmorka która, ponad 20 lat temu podzielili taka koszmarna linia i od tego czasu jest wieczna wojna miedzy pieszymi i rowerzystami .
Caly tem motłoch widać było w Wielkim Przejezdzie Rowerowym ,
Elementarny brak znajomości przepisów o ruchu drogowym, braki w umiejętnościach jazdy rowerem i w grupie . Jak widać i często slychac sciezki rowerowe nie zrobily miasta bardziej rowerowego a miastem terroru rowerowego !!! na nazwe "Terrorysci rowerzyści " sami sobie zapracowali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
I bardzo dobrze. Chodzi mi o to, żebyś to robił legalnie. Natomiast masy nie za szybkich rowerzystów użytkowych nie nazywał bym motłochem, bo to oni czynią miasto bardziej rowerowym. W tym samym celu należy polepszyć warunki podróżowania rowerem wschód-zachód przez TPK.
Na końcu Kleszej leśniczówki nie ma. Największa dewastacja lasu przy mieście to ludzie. Okolice Niedźwiednika i Osiedla Młodych, choć nie mają asfaltów są tak zaśmiecone i wydeptane, że przykro tam bywać. Z racji wieku jestem za zaasfaltowaniem całej Ziemi. Będzie równo i czysto. Poważnie zaś, jeśli droga asfaltowa miałaby być przyczynkim do inwazji osiedli, to wolę w ogóle zakaz wjazdu rowerów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no tak, 100% bolszewii. jak asfalt, to musi być z "oświetleniem parkowym", ekranami i płotami antysarnimi, i innymi "kranikami-dywanikami"...

tak właśnie, bez kpin, chcieli rogerzyści, czym sprowokowali akcję Rady Oliwy.

a nie da się wyważyć kompromisu, bez bizancjum, ale i bez nandertalu?
Rysiu dużo asfaltu i ekrany obowiązkowo w kolorze ostrej zolci odblaskowej żeby sarny się nie pchaly pod kola roweru.

Rysiek pamiętaj ze las to twor naturalny i nie wolno go betonować.

Mysle ze z racji twojego wieku powinieneś być za tym żeby lasu nie za smiecac betonem.

Jeśli chodzi o asfaltowe drogi w TPK to sa one tylko do lesniczowek ,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ale Kleszą i Reja dobrze się pomyka, co? Czy optujemy za rewitalizacją i wysypaniem szuterku? Ile to przyzwoitych dróg leśnych zepsuto szutrem i rowerzyści cieszą się jak dzieci, bo wmówiono im, że to dla ich wygody. Te 3 asfaltówki spokojnie mogłyby w lesie funkcjonować. Przez Puszczę Darżlubską wiedzie asfalt i jakoś degradacji lasu nie widać. Proporcje, panie są najważniejsze.
I dodałbym dla Wrzeszczan asfalt od Matemblewa do Matarni, choć sam nie korzystam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Mazur w zupelnosci wystarcza ciągi pieszorowerowe i odpowiednia kultura jazdy .

jezdze ulicami , chodnikami i unikam DDR ze względu na motłoch jaki nim jeździ. i ryska 55+ pierwszego betoniarza lasow trójmiejskich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
~Rysiek55+ beton w lesie ???to może w domu wysyp sobie kore to tak dla równowagi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Na stravie jestem na przyzwoitym miejscu na Kościerskiej (a w mojej kat. wiekowej jestem nr 1, po prawdzie dlatego, że w mojej kat. wiekowej nie ogarnia się stravy _albo_ roweru), a i tak chciałbym ścieżki asfaltowej po Kościerskiej i czekam z utęsknieniem remontu nawierzchni na Kleszej. Radzenie sobie, i chęci jazdy lepszą nawierzchnią nie są sprzeczne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
W przyszłości będzie tak: ddry będą zbudowane tak, żeby mogły się po nich poruszać bezpiecznie i bezprogowo(!) nawet staruszki jadące na zakupy, matki z dziećmi na siodełkach i początkujacy rowerzyści na rowerach miejskich. Natomiast jazda po tych ddrach nie będzie obowiązkowa. Jazda jezdnią będzie zabroniona tylko tam, gdzie będą naprawdę szerokie i możliwie bezkolizyjne ddry. Kiedy? Nie wiem.
A ja nie znam dobrze tej dzielnicy, wiem tylko, że od drogi rowerowej po jednej stronie jezdni dla PiWA* gorsza jest droga raz po jednej, raz po drugiej stronie. Wolę całkowity brak ddr i b9. Na preclu właśnie się ktoś kolejny skarży, że idzie do sądu za odmowę przyjęcia mandatu za odmowę meadrowania ze strony na stronę, jak jaki wipler.

*- ponóf i wuadcuf asfaltu
~Darek jeśli nie potrafisz sobie poradzić na tym odcinku bez DDR to zrezygnuj z roweru.

już tacy jak Ty rowerzyści chcieli budowac przez las autostradę dla rowerow . :oliwa ul. Koscierska " jak ktoś nie daje rady pod gorke czy po ulicy to nawet najlepsza DDR tego nie zmieni.
zamiast wydawac kase na DDR lepiej wybudować dla dzieci place zabaw w parkach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Rowery

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...

do góry