Widok

Droga benzyna

Pb 95 orlen na ul. Gronostajowej po 7.53zł, ile jeszcze będzie tych podwyżek?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Orlen jakos musi zrekompensowac obnizony VAT
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wakacje ida, bedzie zwiekszone zapotrzebowanie na benzyne wiec zdrozeje jeszcze wiecej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

spójrz na cenę baryłki ropy w ostatnim miesiącu i na cenę benzyny w ostatnim miesiącu

ciekawe w czyją kieszeń idzie ta różnica, hmm...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadnij ile będziesz wtedy płacił za autobus lub kolej

Bo aktualnie sama benzyna wychodzi taniej od biletu na autobus/tramwaj jak się jedzie samemu autem. No chyba, że jesteś dzieckiem lub emerytem. Ceny biletów zdecydowanie przewyższają koszt jazdy indywidualnej. A zobacz, ile tam jest w autobus powciskanych osób. Więc z czego to wynika? Że bilety to forma podatku? Tak jak paliwo to też gruby podatek? Ktoś tu nieźle dyma, ale są rekordy w zyskach dla spółek państwowych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

genialne podejście zamkniętej bańki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zależy

jakbym miała jechać autem do roboty to bym wydała z 600zł, a jadę skm+autobusy i wydaję 200, wiec no nie każdemu bardziej sie opłaca auto

Weź nadgodziny i przestań płakać. Jak się nie podoba to Idź na Białoruś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znowu zaczną się kradzieże paliwa z samochodów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kosztowo ok, ciężko jadąc z Gdyni do Gdańska zawsze wyjdzie taniej komunikacją, Niestety komunikacją rano zajmuje mi 65 minut, autem 25 minut. Wracając autem ~30-35 minut, komunikacją 75 minut jak dobrze pójdzie. w sumie w ciągu dnia to 80 minut na jazdę w zatłoczonym busie/SKM, gdzie poza wakacjami rano nie ma jak poczytać książki. ponad godzina dziennie wyjęta z życia na dojazdy, więc powiedzmy 25h w miesiącu. Już bym wolał poświęcić te 25h, nie mając dzieci, na jakieś dodatkowe źródło dochodu i zarobić te 300-400 zł w miesiącu niż tłuc się w komunikacji :D

wiadomo w czyją - PiSowców i to tych wysoko postawionych

daja sobie nagrody ze firma państwowa przynosi zyski - zdzieraja coraz wiecej z Polaków
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z całym szacunkiem, ale ja pamietam jak mnie mam odwoziła i odbiorała z przedszkola autopbusem. Miała czas aby dojechac i wyjechać z pracy, zrobić zakupy i obiad. Teraz jest kultura. Komunikacją zbiorową z dzieckiem, aaaaa TFU.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na piechotę? A komunikacja miejska?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zawsze się znajdzie jakie wytłumaczenie. Tak mysłą wszyscy. Wsyatrczy, że 30% osób przesanie korzystać z auta na dojazdy do pracy i popyt tak spadnie, że cena też.

Super, to proszę mi powiedzieć jak ogarnąć logistycznie: 6:45 żłobek, praca na 8-16, odbiór przed 16:45 ze żłobka. Punkt startowy Gdynia Wiczlino, żłobek dla ułatwienia też, miejsce pracy Gdańsk osiedle Garnizon. TYLKO komunikacją zbiorową. A i jedno utrudnienie, jest drugie dziecko, które ogarnia drugi rodzic, więc nie da się, żeby jedno woziło a drugie odbierało, bo przedszkole jest dalej, nie ma miejsc w dzielnicy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

o extra mieszkam blisko. Rogulewo. Od czasu ceny Paliwa powyżej 6 PLN dojeżdżam do Gdańska Politechniki komunikacją zbiorową. Tylko jeden autobus o 5:41 do kolejki chylonia i... da się? Da tylko trzeba sobie zorganizować życie.
Tak czy inaczej na Wiczlinie jest kilka autobusów do kolejki i nie tylko. Zawsze można autem tylko do kolejki, a następnie SKM. Jest to jakieś rozwiązanie, tylko trzeba chcieć, a nie szukać wymówek.
Nie miałem w zamyśle Pana/Pani obrażać. Podaję tylko możliwości. Pozdrawiam i licze, że się udać odstawić auto :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miłość do władzy i Bajtka

kosztuje. Proszę nie narzekać tylko pałacić. Niebawem wybory, potrzebna kasa na przekupstwa.

latem 2008r była ponad 6zł a pensje o połowę niższe!

I nikt nie narzekał!!!
A nie było wojny....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry