Widok

Droga benzyna

Pb 95 orlen na ul. Gronostajowej po 7.53zł, ile jeszcze będzie tych podwyżek?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

HMM do ~10 zł bo kolejna bariera psychologiczna :D
popieram tę opinię 101 nie zgadzam się z tą opinią 2

i bariera wynikająca z budowy pylonów z cenami

Większość nie ma miejsca na 4 -cyfrowe ceny :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

juz mowili ze bedzie cena za 100 ml :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wacha

Jak Pinokio dodatkowo wyśle 25tys ton Ukrainie tak musimy za to zapłacić
popieram tę opinię 157 nie zgadzam się z tą opinią 56

Minusujcie minusujcie ale prawda boli.
Ktoś musi zapłacić za to a przecież nie Ukraina
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 14

Minusują bo bzdury trzeba minusować.
Otwórz oczy to się dowiesz skąd takie ceny i inflacja.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 39

No to napisz skąd bo jestem ciekaw co tam napiszesz
Tylko nie, że państwo płaci bo to nasza kasa
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 8

inflacja z rozdawnictwa i dodruku pieniądza, Kasa na ukraine to drobne i sami to wiedza, ze jestemy w takiej d**ie ze to nic nie zmieni.....
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 4

A to drugą stroną i zgadzam się z tym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

spójrz na cenę baryłki ropy w ostatnim miesiącu i na cenę benzyny w ostatnim miesiącu

ciekawe w czyją kieszeń idzie ta różnica, hmm...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiadomo w czyją - PiSowców i to tych wysoko postawionych

daja sobie nagrody ze firma państwowa przynosi zyski - zdzieraja coraz wiecej z Polaków
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wysyłajmy. Najlepiej niczego

Wsadź głowę w piasek i udawaj że Cię nie ma. Wojna i ruscy też znikną
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

To dopiero początek, rozkręca się.
Poczekajmy do wakacji i jesieni.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mongoł-wiecki obniży cenę

Dopiero przed wyborami. Robcie screeny.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie zaraz skończy się tarcza
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przedłużyli ale uja da
Mieli akcyzę opuścić to przystopowało by podwyżki a nie VAT, który dla firm nic nie daje
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do 10 zł, ja i tak mam 2 służbowe auta
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pieniądz jest pieniądz. Pracodawcy też liczą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

niby paliwo drogie,

a tych szrotów dalej pełno wszędzie, to jak to jest? może jak będzie po 20 zł to wreszcie będzie mniej? oby. może wtedy ameby umysłowe i ich nieogarnięte dzieciaki nie będą wiecznie autem do przedszkola jeżdzić, bo nie potrafią inaczej? masakra! a pod przedszkolem wyjmują hulajnogi z bagażnika, żeby dzieciak nan iej przez bramę przejechał, bo przecież jest rowerowy maj i punkty dostanie ....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

a jak maja dzieci do przedszkola jechać? dać 3 latkowi rower i dylaj ?:D rozumiem ze starszymi dziećmi ale z maluchami komunikacja to niezbyt jak jeszcze musisz potem jechać do pracy z Gdyni do Gdańska i odebrać dziecko wracając ...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rejonizacjo, wróć

Kiedyś był obowiązek posłania dziecka najbliżej miejsca zamieszkania i nie było z tym problemu, żeby rodzic prowadził dziecko na piechotę i uczył, że nie trzeba wszędzie się pchać autem/komunikacją.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

super ale nie pa przedszkoli w dzielnicach z duza iloscia dzieci... u nas 300 chetnych na 25 miejsc, bez wielodzietnosci, niepelnosprawnosci itp nie ma co nawet myslec o dostaniu sie. w prywatnych tez miejsc nie ma :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z całym szacunkiem, ale ja pamietam jak mnie mam odwoziła i odbiorała z przedszkola autopbusem. Miała czas aby dojechac i wyjechać z pracy, zrobić zakupy i obiad. Teraz jest kultura. Komunikacją zbiorową z dzieckiem, aaaaa TFU.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super, to proszę mi powiedzieć jak ogarnąć logistycznie: 6:45 żłobek, praca na 8-16, odbiór przed 16:45 ze żłobka. Punkt startowy Gdynia Wiczlino, żłobek dla ułatwienia też, miejsce pracy Gdańsk osiedle Garnizon. TYLKO komunikacją zbiorową. A i jedno utrudnienie, jest drugie dziecko, które ogarnia drugi rodzic, więc nie da się, żeby jedno woziło a drugie odbierało, bo przedszkole jest dalej, nie ma miejsc w dzielnicy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

o extra mieszkam blisko. Rogulewo. Od czasu ceny Paliwa powyżej 6 PLN dojeżdżam do Gdańska Politechniki komunikacją zbiorową. Tylko jeden autobus o 5:41 do kolejki chylonia i... da się? Da tylko trzeba sobie zorganizować życie.
Tak czy inaczej na Wiczlinie jest kilka autobusów do kolejki i nie tylko. Zawsze można autem tylko do kolejki, a następnie SKM. Jest to jakieś rozwiązanie, tylko trzeba chcieć, a nie szukać wymówek.
Nie miałem w zamyśle Pana/Pani obrażać. Podaję tylko możliwości. Pozdrawiam i licze, że się udać odstawić auto :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dojechać da się bo jeździłem bez dzieci. W sumie 80 minut dziennie dłużej niż autem i zakupów nie zrobię ale da się. Z dziećmi i godzinami odbioru ich już nie ma szans niestety

Trzeba jakos sie z mezem podzielic obowiazkami . Tak na serio to chyba najlepiej autem do kolejki w redliwie. To zawsze jakis kompromis. Najlepszego.

jechać?

a po co zapisywać dzieci do przedszkola na 2 koniec miasta? Ja chodziłem do przedszkola z rodzicami piechotą. Całe 5 minut spaceru.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

prosze sprobowac dostac sie do przedszkola w dzielnicy gdzie duzo dzieci :D 300 chetnych 25 miejsc :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam do najbliższego 2 km. Z 3 latkiem to prawie godzina.

Musiałabym o 5 z nim gnać żeby na 7 do roboty zdążyć, więc nie gadaj jak ty miałeś...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

co mnie obchodzi ile ty masz??

Ja miałem blisko. Teraz też kupiłem mieszkanie blisko żłobka, przedszkola i podstawówki. Trzeba o takich rzeczach myśleć. Pozdrawiam z Przymorza!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

mamy mieeszkanie kolo zlobka, przedszkola i szkolu i co ? miejsc nie ma :D tzn my mamy przez niepelnosprawnośc a reszta moze tylko sie wkurzac :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkasz w dzielnicy gdzie większość to starzy ludzie. Twoje dzieci wychodzą na dwór maja się z kim bawić? Czy cały dzień na tablecie siedzi mistrzu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

genialne podejście zamkniętej bańki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na piechotę? A komunikacja miejska?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadnij ile będziesz wtedy płacił za autobus lub kolej

Bo aktualnie sama benzyna wychodzi taniej od biletu na autobus/tramwaj jak się jedzie samemu autem. No chyba, że jesteś dzieckiem lub emerytem. Ceny biletów zdecydowanie przewyższają koszt jazdy indywidualnej. A zobacz, ile tam jest w autobus powciskanych osób. Więc z czego to wynika? Że bilety to forma podatku? Tak jak paliwo to też gruby podatek? Ktoś tu nieźle dyma, ale są rekordy w zyskach dla spółek państwowych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zależy

jakbym miała jechać autem do roboty to bym wydała z 600zł, a jadę skm+autobusy i wydaję 200, wiec no nie każdemu bardziej sie opłaca auto
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kosztowo ok, ciężko jadąc z Gdyni do Gdańska zawsze wyjdzie taniej komunikacją, Niestety komunikacją rano zajmuje mi 65 minut, autem 25 minut. Wracając autem ~30-35 minut, komunikacją 75 minut jak dobrze pójdzie. w sumie w ciągu dnia to 80 minut na jazdę w zatłoczonym busie/SKM, gdzie poza wakacjami rano nie ma jak poczytać książki. ponad godzina dziennie wyjęta z życia na dojazdy, więc powiedzmy 25h w miesiącu. Już bym wolał poświęcić te 25h, nie mając dzieci, na jakieś dodatkowe źródło dochodu i zarobić te 300-400 zł w miesiącu niż tłuc się w komunikacji :D

Zawsze się znajdzie jakie wytłumaczenie. Tak mysłą wszyscy. Wsyatrczy, że 30% osób przesanie korzystać z auta na dojazdy do pracy i popyt tak spadnie, że cena też.

dlaczego tylko piszecie na trojmiasto.pl zamiast wyjsc na ulice jak robily to inne grupy spoleczne?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze więcej na bąbelki trzeba dać

Obajtek idzie z marżą na kolejny rekord!

A pieniądze czym prędzej na propagandę i wsparcie dla partii.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

a w lipcu vat wraca na swoje miejsce

więc pójdzie jeszcze 8% w górę

Do końca roku jest obniżony VAT.

pinokio i obsr*jtek nie mają z tym problemu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakłamany kraj

p....i ...sowcy rozdają paliwo na ukrainie a my za to placimy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

tankuj w Niemczech tam jest taniej....? Ups
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Orlen jakos musi zrekompensowac obnizony VAT

Wakacje ida, bedzie zwiekszone zapotrzebowanie na benzyne wiec zdrozeje jeszcze wiecej

Weź nadgodziny i przestań płakać. Jak się nie podoba to Idź na Białoruś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znowu zaczną się kradzieże paliwa z samochodów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miłość do władzy i Bajtka

kosztuje. Proszę nie narzekać tylko pałacić. Niebawem wybory, potrzebna kasa na przekupstwa.

latem 2008r była ponad 6zł a pensje o połowę niższe!

I nikt nie narzekał!!!
A nie było wojny....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

POrażka

Jak rudy pies będzie blokował piniądze to będzie dużo POdwyżek
do góry