Widok

Droga rowerowa Orunia Dolna/ Górna

Są jakieś szanse na powstanie drogi rowerowej od ulicy Brzegi -istniejąca droga rowerowa zakwalifikowana jako tzw. "pas techniczny" do Havla?
Nadal przez ulicę Podmiejską jadąc w kierunku Pruszcza nie można normalnie i bezpiecznie przejechać drogą rowerową, jeżeli ktoś to robi wmawia się, że to niezgodne z przepisami i ma zsiadać/ prowadzić przez dwa przejścia dla pieszych dwukrotnie przecinając ruchliwe ulice.
Czy to nie kuriozum?
"Gdańsk miastem rowerów"
Czy Orunia to gorsza część Gdańska lub nie Gdańsk?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można trcohę nadrobić drogi i jechać przez park Oruński. 1-kilometrowy odcinek szutrem, reszta piękną ścieżką.

"Gdańsk (ex)miastem rowerów"?

Politycy najwyraźniej doszli do wniosku, że już wyżęli z nas potencjał głosów do cna, więc już teraz się skupiają na innych środowiskach, gdzie tanio kupią nowe głosy. Jakich? Ja nie mam pojęcia. Zgaduję, że na najbardziej pstrokatych i krzykliwych, a do tej pory nieeksploatowanych. Noworodkach? Pacjentach NFZ? Środowiskach LGBT? Marsjanach? Krasnoludkach? Niech zgaduje kto to śledzi! Rowery najwyraźniej przejadły się rządnym rozmaitości politykom.

Nasza wina. Trzeba było głośniej żądać, brutalniej demonstrować, a przede wszystkim samemu zostać politykami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tutaj kolejny przykład podejścia władz Gdańska

https://s6.ifotos.pl/img/IMG1645JP_qaehasq.jpg

A zgadnijcie gdzie to.
Od lat nic się nie zmienia, brak odzewu lub wysyłanie do innych organów.

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry