Widok

Drogi gruntowe katastrofa

Dlaczego godzimy się w milczeniu aby drogi gminne-gruntowe w Bojanie były w takim stanie. Czyżby już nikt nie wierzył w to że można coś zmienić. Czy gmina nie jest beneficjentem naszych drug. Płacimy coraz większe podatki a co w zamian. Nic pan od wyrównania dróg zbywa z dnia na dzień. Dlaczego tak naprawdę nasze zobowiązania są tylko wobec gminy. A co gmina w zamian. Nawet za podłączenie kanalizy mamy zapłacić około 3 tyś a pieniążki na kanalizę były z funduszu unijnego. Coś tu nie halo . Jesteśmy kiwani jak tylko można.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wreszcie myśl konstruktywna. od tego trzeba zaczać. Pomyslimy może o założeniu stowarzyszenia, wymyślimy zakres dzialania, nazwę, a z organizacją pan wójt musi się liczyć. Nie wpadłam na pomysłł, co do sposobu i miejsca "skrzyknięcia się" Pytanie, czy właściciel lokalu o tym wie i czy dał na "sejmik" przyzwolenie?. A może szkoła, która ma przecież szczególne funkcje społeczne mogła by w zbiórce "oburzonych"pomóc?.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pytanie Jakie sa obowiazki i czym sie zajmuje u nas Soltys ? Czy on nie powinien jakos dbac o swoja wies
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tym popiolem dobre. Szczegolne pole do popisu maja Ci z ogrzewaniem gazowym lub olejowym o palaczach opon i plastikow juz nie wspomne.
Soltys jest. Po tym jak go zatrudnil u siebie w sklepie Jacek, facet jest udupiony. Jacek to przyd...pas wojta, tak wiec d...pa. Soltys zatanczy nawet na rurze jak mu Jacek kaze.
to co dziś jest na naszych drogach to przekracza wszelkie granice. Ja apeluję do władz aby coś zrobiły! Pieszo się nie da przejść, nie wspominając o przejechaniu samochodem. Remont samochodu murowany po takiej przejażdżce. Brak słów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
kto to jrst Jacek? Gdzie jest ten sklep?
Jacek to nasz radny a sklep jest przy szkole. To ten gdzie kroja na kazdym rachunku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktos widzial w ten weekend na naszych drogach jakas odsniezarke Nie chodzi mi o glowna droge Te drogi to nie porozumienie :(
ja wlasnie nie widzialam tez zadnej odsniezarki..to istny koszmar
O odśnieżaniu nie ma co marzyć,chyba,ze we własnym zakresie.My z sąsiadami zrobiliśmy zrzutę i póki co mamy odśnieżone,ale błoto takie się porobiło,że i tak trudno wyjechać.
Droga główna nie jest drogą gminną lecz powiatową wiedz cała inwestycja jest finansowana przez powiat Wejherowo i urząd marszałkowski a nasza gmina SZEMUD chce sobie przypisać taką inwestycję ,przecież gmina SZEMUD nie jest wstanie zrobienia 5 metrów jakiej kol wiek drogi . Trzeba mocno nimi wstrząsnąć!!!!!!!!!!!!!! Przecież Bojano to nie wieś gdzie jeżdżą furmanki
Nie krytykujcie tylko piszcie i dzwońcie do Gminy do osób odpowiedzialnych. Bo od dyskusji nic się nie zmieni. A swoją drogą wie ktoś kiedy w tym roku zebranie wiejskie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzis rano dzwonilem o odsniezenie drogi Powiedzieli ze to zrobia no i zrobili ............... ale lyche trzymal chyba bardzo wysoko bo tego odsniezeniem nie mozna nazwac Szybciej nasze samochody to rozjezdzily
Jakie odśnieżanie?Śniegu jak kot napłakał,a Wy robicie problem.Dzięki Twojej interwencji /L.G./Gmina wydała ok.1000zł w błoto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Błoto, to dalej jest, a wykonana robota do d..., podjedz na ul. Na Dambnik to zobaczysz ile kot napłakał. Za takie odśnieżenie nic bym nie zapłacił.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Licze ze mieszkasz gdzies przy glownej drodze lub masz "terenowke" wiec dla Ciebie przejazd tymi drogami w weekend byl ok Naprawde szkoda mi tego tysiaca Poprosze zeby mi do podatku doliczyli ;( Biedny nasz burmistrz
ta droga to tragedia
Zróbmy zdjęcia i zamieszczajmy je na portalu tVN24 szczególnie jak biedne dzieci pokonują tę drogę do szkoły tonąc w wodzie i zwałach śniegu oraz inne osoby oczywiście bez ujęcia twarzy bo nie każdy może sobie życzyć. Tytuł ,,troska wójta o swoich mieszkańców".Ja już wysłałem.
dzwoniłam na gmine powiedzieli mi ,ze zaraz sprzety wjezdzaja na droge na dambnik i beda starali sie cos równac..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w pąatek (20)miał przejechać spychacz, Na Dambnik, Bojana, Poiległych Żołnierzy. Nie wiadomo było jak zjechać na te ulice, jak wiechaćc na mostek na rz. kaczej. Panie wójcie to wstyd. w 1975 r. posłańcy z zachodu nie mogli sie nadziwic, że w Polsce są tak okropne drogi, żyją w niej zacofani ludzie. Czy to tkwi w umyslach rządzacych i czy już tak bedzie do końca świata?

Inne tematy z forum Bojano

Niedziela czynu społecznego (7 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę zapraszam wszystkich towarzyszy i wszystkie towarzyszki do zamiatania...

do góry