Widok

Drogi gruntowe katastrofa

Dlaczego godzimy się w milczeniu aby drogi gminne-gruntowe w Bojanie były w takim stanie. Czyżby już nikt nie wierzył w to że można coś zmienić. Czy gmina nie jest beneficjentem naszych drug. Płacimy coraz większe podatki a co w zamian. Nic pan od wyrównania dróg zbywa z dnia na dzień. Dlaczego tak naprawdę nasze zobowiązania są tylko wobec gminy. A co gmina w zamian. Nawet za podłączenie kanalizy mamy zapłacić około 3 tyś a pieniążki na kanalizę były z funduszu unijnego. Coś tu nie halo . Jesteśmy kiwani jak tylko można.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawe pajacu w którym miejscu mieszkasz :p Przejedź się do domu 2300 m od szosy po tych dziurach kilka razy dziennie, np. ulicami Nadambnik, Wrzosową, Św. Józefa - to pogadamy po tygodniu. Warchoł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stadion ma byc ogolnodostepny. Zeby dzieciaki pograc w pilke na porzadnym boisku tez musza jechac do szemuda, pomysl.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dajcie spokój Polakowi zajmijmy się drogą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
HAHA polak, żałosny jesteś, jak takie ......jak ty, to nie dziwie się że tak jest, jak jest.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
odpowiedz jest prosta- bezpiecznie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Masakraa jak jezdic pani tusk i panie polak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
KTOŚ WSZYSTKICH NIEZADOWOLONYCH ZROBIŁ W JAJO???Gdy oglądali i kupowali swoje działki była droga asfaltowa przed podjazdem latem gładka,zimą czarna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
ty polak nie obrażaj mnie bo ja też jestem z bojana ale n****ć to mogę na twoją frajerską gęb ciulu zarąbany ty w d*pę r******y frajerze:-)))!!!!
W bojanie na koncu ulicy Warszawskiej za rzeczką buduja stadion/boisko. Ciekaw jestem komu ono potrzebne? Slyszalem ze jakiejs lokalnej druzynie pilkarskiej ktora gra w tej chwili na boisku w Szemudzie.... super!! Jak dla mnie to kasa wyrzucona w błoto skoro to amatorska druzyna.
Kasa mogłaby być spokojnie wydana na wylanie asfaltu na Warszawskiej bo jak bedzie uruchominoa zlewnia to pelno ciezarowek bedzie tam jezdzic, i obecna droga zamieni sie w offroad.
Ciekaw jestem czy wogole planuja cos zrobic z Warszawska, ktos cos wie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
a gdzie bojanie jest orlik albo hala tu nic nie ma z gminnej kasy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
w 90% orliki i świetlice wybudowane często za unijne pieniądze stoją puste bo nie ma na ich utrzymanie( ogrzewaanie) PIENIĘDZY. pO CO SALE WIDOWISKOWE NA PROWINCJI ALBO WIELKIE SZKOŁY SKORO MŁODZIEŻ WOLI DOJEŻDŻAĆ DO MIASTA.
GŁUPOTA I GIGANTOMANIA.
Jak wydajesz, to pierwsze pytanie, które powinno się stawiać, gdy płaczą, że nie mają pieniędzy. Ale mamy przecież radnych, którzy powinni nas włączać w problemy, gdy sami nie mają siły przebicia przy podejmowaniu uchwał.
bo pokazauje rzeczywistosc? ze chcecie hale sportowe i orliki a narzekacie na drogi? wiec co jest wazniejsze drogi czy hale sportowe na ktore ida co miesiac grube pieniadze z podatkow?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dla mnie osobiście nie jesteś Polakiem, ani nawet mieszkańcem Bojana. Irytujesz tu ludzi, sadzą po wypowiedziach masz 12 lat i mieszkasz w wirtualnym świecie, smutnym świecie. Szkoda mi takich jak ty, niestety tacy są i ty jesteś ich wodzem, więc siedzisz w radzie lub urzędzie i bąki zbijasz, nie widząc problemu, a jak ktoś Ci pokaże problem, dziecinnie się bronisz że jest super. Widać jak Cie ludzie doceniają, po opiniach. Jesteś marną jednostką.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze ty wiesz kim jestem? powiedz mi bo sam sie zastanawiam;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Polak masz jakiś problem z osobowością bo nie rozpoznajesz dobra od zła albo nie chcesz. Wybierz sam co wolisz. Irytujesz każdego. Gorzej będzie jak w którymś momencie się pomylisz i zirytowany zorientuje się kim jesteś. Łoj łoj.
Jest święta prawda, prawda i guanoprawda. Ta ostatnia to twoja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo pisze prawde...prawda boli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
WSZYSTKO BYŁOBY OK GDYBY NIE TAKA MENDA TYPU PODPISUJĄCY SIĘ POLAK, ZAWSZE JAKIEŚ ALE
skoro chcecie miec wielkie hale sportowe w Bojanie to nie dziwic sie ze nie ma pieniedzy na drogi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
A co sołtys może ? Tak naprawde to nie wiele:

ROLA SOŁTYSA

Do obowiązków sołtysa należy w szczególności:

- zwoływanie zebrań wiejskich,

- zwoływanie posiedzeń rady sołeckiej,

- działanie stosownie do wskazań zebrania wiejskiego, rady gminy i wójta,

- wpływanie na wykorzystanie aktywności mieszkańców służącej poprawie gospodarki i warunków życia w sołectwie,

- reprezentowanie mieszkańców sołectwa na zewnątrz,

- uczestniczenie w naradach sołtysów, zwoływanych okresowo przez wójta,

- pobieranie podatków i opłat lokalnych.

http://samorzad.infor.pl/temat_dnia/artykuly/386918,jakie_zadania_i_obowiazki_wypelnia_soltys.html
Na podstawie artykułu z powyższego linku wynika że sołtys niewiele może, natomiast co innego nasi radni gminni, skoro nie potrafią w gminie "przewalczyć" czegokolwiek dla nas, mieszkańców Bojana to przy następnych wyborach "podziękujmy" im.
To tylko i wyłącznie od naszych radnych zależy, a nasi radni w gminie - to jest dopiero porażka.

Inne tematy z forum Bojano

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (719 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Grupa Bojano Polska (9 odpowiedzi)

Cześć, Czy ktoś ma informację czemu wstrzymana została grupa Bojano?

Nawodnienie ogrodu - ciśnienie wody - Bojano (9 odpowiedzi)

Cześć, Czy ktoś może podać jakie ciśnienie wody ma w kranie w ogródku? Czy jest szansa na 4...

do góry