Widok

Drogi gruntowe katastrofa

Dlaczego godzimy się w milczeniu aby drogi gminne-gruntowe w Bojanie były w takim stanie. Czyżby już nikt nie wierzył w to że można coś zmienić. Czy gmina nie jest beneficjentem naszych drug. Płacimy coraz większe podatki a co w zamian. Nic pan od wyrównania dróg zbywa z dnia na dzień. Dlaczego tak naprawdę nasze zobowiązania są tylko wobec gminy. A co gmina w zamian. Nawet za podłączenie kanalizy mamy zapłacić około 3 tyś a pieniążki na kanalizę były z funduszu unijnego. Coś tu nie halo . Jesteśmy kiwani jak tylko można.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
gaz macie, kanalize macie, latarnie na ulicach...w jakiej innej wiosce jest tyle? i mowisz ze nic nie jest robione?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
hej nie pisz wieśniaku bo, też nim jesteś mieszkając w Bojanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Może wezwiemy soltysa do zorganizowania zebrania wiejskiego z obecnoscią radnych?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamy w du*** twoją politykę "polaku"wieśniaku.Chcemy mieć normalne drogi i tyle w tym temacie.Już ci ktoś tu mówił ,że jesteś przydupasem wójta i teraz to potwierdziłeś.Możesz "królowi"poczytać to forum.Ja bym tylko nie chciał ,żeby Bojano w końcu odwiedziło "króla"w Szumudzie, bo na pewno nie będzie to przyjemne.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widząc sytuację na wsi, przetargi, to Bojano jest omijane szerokim łukiem, więc nie dziwie się że ludzie są wściekli, nie trzeba być przeciwnikiem politycznym aby widzieć co się dzieje, mnie tez to się nie podoba, że Bojano jest pomijane w inwestycjach. Tak na marginesie , jesteś obrońcą politycznym wójta? podoba Ci się ta sytuacja na wsi? Bo mnie też nie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
a o co chodzi? wiesz kto pisze te negatywne opinie na temat wojta?...jego przeciwnicy polityczni...nie chodzi tu o dobro gminy
Niestety ale czytając te forum to twoje wypowiedzi są żenujące, najpierw piszesz że jesteś z Bojana, a za chwilę że wasi radni, hmmm, ciekawe. Jedno jest pewne, coś trzeba zrobić by żyło się lepiej, tak jak ktoś pisał na forum, będziesz też taki mądry jak karetka nie dojedzie do potrzebującego, bo stan dróg na to nie pozwoli? z całym szacunkiem, przestań tak pisać, bo nie o to w tym chodzi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czemu wasi radni z wami sie nie spotykaja i nie rozmawiaja tylko psy wieszacie na wojcie? Pan Kalkowski byl taki madry przed wyborami, wiec czas na wyjscie z pomyslami... Smieszny jest argument ze ktos sie msci na Bojanie za wybory...żenada..
Uzupelniam swój wpis o propozycję aby informatyk zalożył nam stronę w internecie, gdzie moglibyśmy szczegółowo ustalić plan działania w sprawie dróg w Bojanie, w ustalonym miejscu i terminie spotkalibyśmy się, zaprosilibyśmy radnych z Bojana i może coś wymyslimy. Uważam, że mamy prawo do obniżenia podaku od nieruchomości do czasu zrobienia dróg. Prawo takie wynika z ustawy o podatkach i opłatach lokalnych, art. 5. pkt 2 daje prawo zróżnicowania podatków z uwzględnieniem lokalizacji, sposobu wykorzystania itd. Ciekawi mnie, czy podatki sa zróznicowane dla mieszkańców Bojana. Radny powinien coś wiedzieć. Młodzi zadziałajcie, teraz wasz czas.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz racje Maciek ale widze że tu więcej piany jak działania. Tradycyjnie jak to na forach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A świadkowie na co sa przesłuchiwani ewentalnie przez prokuratora. A biegli sądowi na czym spisują swoje opinie. To wszystko jest papier i o tym piszę. Nie piszę po to zeby komus dołożyć tylko faktycznie temat powinien ruszyc z miejsca. A z tego co mi wiadomo w gminie pracija ludzie msciwi i jak im sie zakłoci sielankę urzędnicza to nie skupia sie na właściwych zadaniach tylko osobach które przerywaja ta sielankę. Więc czy chcesz czy nie bedzie to mała wojenka. T tyle i milcze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba nie wiesz kolego ,że dowodem w sprawie są zeznania świadków filmy ,zdjęcia orzeczenie rzeczoznawcy itd a tego na pewno będzie w nadmiarze.Tu nie chodzi o żadną wojnę z gminą tylko o sprawiedliwy podział środków w gminie.A jak do tej pory kultura i takt nie robią wrażenia na decydentach z gminy.Pozostaje nam jedynie droga prawna a to chyba nie jest wojna tylko nasze prawo w wolnej Polsce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odpowiadam do ,,he"j. Z całym szacunkiem wiem ze intencje masz dobre, ale w sądzie słowo mówione mniej znaczy od słowa pisanego. Niestety tak jest. jeżeli faktycznie chcesz zrobić wojnę z gminą-wójtem na czele to przygotuj sie do niej. Trochę strategi w działaniu a nie emocji.
Jak to do ciebie nie dotarło to jeśli ktoś jest w mniejszości to nie rządzi.
I nie wciskaj kitu iż to wina naszych radnych.
Co innego jeśli sam w to wierzysz!!!
I taka ciemna masa sprawia iż obecny wójt utrzymuje się u władzy.
a co robia wasi radni na czele z Panem Kalkowskim?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Zgadza sie... Glowne typu Majora Bojana, Warszawska i kilka innych, powinny byc utwardzone. Teraz jest gaz, kanaliza w drodze, wiec chyba nic nie stoi na przeszkodzie. Moze nie od razu asfalt, ale cos co wytrzyma dluzej niz 3 dni miedzy deszczami....
Tylko jak to osiagnac..... Przydalby sie ktos z zylka organizatorska, odrobina czasu, a o to w dzisiejszych czasach trudno, kazdy sobie...... Narzekamy tu na forum, bo to latwo i szybko, ale zadzialac nam sie nie chce.
Pytanie: Czy gdyby taka osobia sie znalazla, ilu znalazloby sie ludzi ktorzy ja popra.... Wpisza sie na liste z imienia i nazwiska, pojda na ewentualne spotkanie z wladzami gminy... Obawiam sie, ze wielu by sie zdeklarowalo, a jak co do czego to 3/4 glowa w piasek....
Jestesmy duza wsia, stosunkowo majetna, tylko (takie odnosze wrazenie) mocno sklocona i chyba dlatego mamy slabe przebicie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zróbcie parę zdjęć, bo przy takim uporczywym narażaniu nas na szkodę w mieniu można chyba donieść do prokuratora o popelnieniu przestepstwa przez wójta, przez brak należytego nadzoru nad podległymi pracownikami. Pracownicy z całą pewnością pracują niedbale i nierzetelnie. Przecież my w ogóle nie wiemy, kto i w jaki sposób kontroluje te jazdy po ulicach, a gmina płaci.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam inny pomysł panowie i panie zaczekajmy z płaceniem wszelkich podatków i opłat do gminy ,aż zobaczymy asfalcik przynajmniej na Warszawskiej ,Ponke,Majora Bojana i kilku innych główniejszych.A dodatkowo zawiadomienie o popełnienie przestępstwa do prokuratora o niegospodarność wójta.Jak ktoś tak perfidnie olewa tylu mieszkańców to niech się wytłumaczy przed prawem.Jeżeli takie postępowanie jest prawidłowe i sprawiedliwe to sory ,ale jeżeli nie to prokuratura już wie co ztakim fantem zrobić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jezdze po tych drogach, poki co od 3 lat i tez ponosze koszta zwiazane z ich 'jakoscia'. O stan mojego (poki co wlasnego) uzebienia prosze sie nie martwic. Dalsza polemika nie ma tu sensu, bo i tak pewnie zaraz poobrzucacie mnie blotem, a od steku wyzwisk drogi sie same wyasfaltuja ;). Pozdrawiam, tych troche bardziej pozytywnie nastawionych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
następny kulturalny się znalazł.Pojeżdzij sobie chłopie po tych "ulicach" to na pewno zgubisz tą sztuczną szczękę i kultura cię opuści bezpowrotnie.Wydatek 1500 zł co pół roku na zawieszenie to też jest powód do szczęścia i kulturalnego zachowania.Może ktoś wie gdzie można dostać kangura bo jedynie ten środek lokomocji by się tu nadawał.To tyle o kulturze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Przyłączenie Bojana do Gdyni (160 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Pompa ciepła rachunki (29 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...

do góry