Widok

Drogi gruntowe katastrofa

Dlaczego godzimy się w milczeniu aby drogi gminne-gruntowe w Bojanie były w takim stanie. Czyżby już nikt nie wierzył w to że można coś zmienić. Czy gmina nie jest beneficjentem naszych drug. Płacimy coraz większe podatki a co w zamian. Nic pan od wyrównania dróg zbywa z dnia na dzień. Dlaczego tak naprawdę nasze zobowiązania są tylko wobec gminy. A co gmina w zamian. Nawet za podłączenie kanalizy mamy zapłacić około 3 tyś a pieniążki na kanalizę były z funduszu unijnego. Coś tu nie halo . Jesteśmy kiwani jak tylko można.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie przez takich jak Ty mamy co mamy, według Ciebie wszystko jest ok? mieszkasz pewnie przy głównej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie jestem urzednikiem i pisze z Bojana, ale patrze realnie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 15
Polak, hmmm, jesteś urzędnikiem gminy Szemud? jak tak to weź się do roboty, nie broń sytuacji bo nie warto, stan dróg jest poniżej normalności, skąd jesteś 'Polak'? z jakiej wsi piszesz? Szemud?, może jesteś sąsiadem wójta? Napiszę Ci tak:gmina ma nas w d... bo wójt mało głosów dostał.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
bede siedzial na takim forum jak mi sie podoba...bojanskie marudy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13
a myslisz ze wszytsko da sie zrobic na zawołanie? to nie stoliczku nakryj sie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
W zeszłym tygodniu zadzowniłam do gminy z prośbą o połączenie do Pana, który jest odpowiedzialny za stan dróg i odśnieżanie w Bojanie. Złożyłam skargę na ulice Czarna Góra, majora Bojana i inne w pobliżu i wiecie co mi odparował facet z UG że jechał rano Golfem 4 po majora bojana i nie widział ani jednej dziury, jechał 40 na godzine i droga była bdb. NIe mogłam uwierzyć i po jego telefonie zrobiłam runde u dodatkowo zdjęcia. Wysłałam do gminy myślicie że ktoś mi odpowiedział - śmieją się nam w oczy. NIe znalazłam ani kilku metrów równości.
Jakiś że tak się wyrażę totalny idiotyzm!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dowiedz się ile Bojanie płaca podatków, a ile z tego dstają na inwestycje. Dowiesz się, kto na kogo pracuje, komu wójt z naszych podatków fudnuje wygody, potem się wymądrzaj. Nie dość, że mają doplaty z UE to wciąż im mało.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro nie jesteś z Bojana, to po co siedzisz na tym forum, jak Ci nie pasuje to nie czytaj, proste.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wy z tego Bojana to jestescie p******i...ciagle tylko problemy z Bojanem- pepkiem swiata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
tak mieszka rycerz tylko nie ma czasu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ludzie czy w końcu w Bojanie mieszka ktoś z "jajami" co ma trochę wolnego czasu.Ja na prawdę nie mogę.Zwołajcie zebranie bez nieudaczników radnych i sołtysa.Na pewno przyjdzie dużo ludzi.Wystarczy powiesić ogłoszenie w szkole pt."Sprzeciw w sprawie jakości dróg w Bojanie".Po takim spotkaniu coś się wymyśli,inaczej będziemy tylko pisać i narzekać.Podajcie datę zebrania i powiedzmy sobie nie odkładaj do jutra tego co masz zrobić dziś.Jak ludzie są razem to nawet komunę można było obalić a co takiego "wójta".Do boju!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szanowni Państwo,

problemem jest egzekwowanie swoich praw w zakresie tego, co zostało ustalone w budżecie gminy. Nie narzekanie, nie dyskusje, ale konkretne czyny. Weryfikacja tego, co jest zapisane w budżecie. Porównanie tego z oczekiwaniami mieszkańców. I kolejny krok - rozliczenie radnego, który reprezentuje Bojano. I następny - próba zmiany budżetu, albo odpowiednie przygotowanie materiałów do następnego budżeru.
A teraz najważniejsze - to, że pieniądze oszczędzono na odśnieżaniu nie oznacza, że automatycznie zostaną przeznaczone na ulicę w Bojanie. Budżet gminy to pieniądze zadaniowe. Aby przeszły z jednego zadania na drugie, trzeba uchwały radnych.
Ale tu musicie się zebrać do tak zwanej kupy, przestać gadać i zacząć działać.
A w kwestii tych 3000 zł to nie znając szczegółów jestem gotowa zaryzykować twierdzenie, że chodzi o tak zwaną inicjatywę obywatelską, która uruchamia niektóre przedsięwzięcia gminne. Czyli udział zainteresowanych w tym, by zrealizowano to szybko, a nie według kolejności zgłoszeń.

W razie potrzeby moja kancelaria jest do dyspozycji.

http://www.adwokatnowakowska.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przejechać to on przejedzie ale spych ledwo dotknie podłoża żeby broń Boże nie spalił za dużo ropy. Tak to wygląda notoryczna fikcja. Gmina przypomina mi bardzo naszych u steru tylko deklaracje a życie sobie płynie dalej jak rzeka Kacza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
w pąatek (20)miał przejechać spychacz, Na Dambnik, Bojana, Poiległych Żołnierzy. Nie wiadomo było jak zjechać na te ulice, jak wiechaćc na mostek na rz. kaczej. Panie wójcie to wstyd. w 1975 r. posłańcy z zachodu nie mogli sie nadziwic, że w Polsce są tak okropne drogi, żyją w niej zacofani ludzie. Czy to tkwi w umyslach rządzacych i czy już tak bedzie do końca świata?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzwoniłam na gmine powiedzieli mi ,ze zaraz sprzety wjezdzaja na droge na dambnik i beda starali sie cos równac..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zróbmy zdjęcia i zamieszczajmy je na portalu tVN24 szczególnie jak biedne dzieci pokonują tę drogę do szkoły tonąc w wodzie i zwałach śniegu oraz inne osoby oczywiście bez ujęcia twarzy bo nie każdy może sobie życzyć. Tytuł ,,troska wójta o swoich mieszkańców".Ja już wysłałem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ta droga to tragedia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Licze ze mieszkasz gdzies przy glownej drodze lub masz "terenowke" wiec dla Ciebie przejazd tymi drogami w weekend byl ok Naprawde szkoda mi tego tysiaca Poprosze zeby mi do podatku doliczyli ;( Biedny nasz burmistrz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Błoto, to dalej jest, a wykonana robota do d..., podjedz na ul. Na Dambnik to zobaczysz ile kot napłakał. Za takie odśnieżenie nic bym nie zapłacił.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakie odśnieżanie?Śniegu jak kot napłakał,a Wy robicie problem.Dzięki Twojej interwencji /L.G./Gmina wydała ok.1000zł w błoto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Bojano

Sołtys Bojana odwołanie (19 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Hala Olimpia (9 odpowiedzi)

Gmina chwali się wybudowaniem hal sportowych we wszystkich szkołach. W Bojanie też miała powstać,...

Pompa ciepła rachunki (29 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...

do góry