Widok

Drogi gruntowe katastrofa

Dlaczego godzimy się w milczeniu aby drogi gminne-gruntowe w Bojanie były w takim stanie. Czyżby już nikt nie wierzył w to że można coś zmienić. Czy gmina nie jest beneficjentem naszych drug. Płacimy coraz większe podatki a co w zamian. Nic pan od wyrównania dróg zbywa z dnia na dzień. Dlaczego tak naprawdę nasze zobowiązania są tylko wobec gminy. A co gmina w zamian. Nawet za podłączenie kanalizy mamy zapłacić około 3 tyś a pieniążki na kanalizę były z funduszu unijnego. Coś tu nie halo . Jesteśmy kiwani jak tylko można.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
Powinniśmy zobowiązać Wójta, aby na stronie U. Gminy Szemud opublikował dane dotyczące wpływów ze wszystkich podatków mieszkańców Bojana i jaki to stanowi udział wobec podatków łącznie wpływających do budżetu tej Gminy, podobnie, jaki jest udział wydatków na rzecz Bojana w wydatkach Gminy w ogóle.
To są sprawy jawne, radni z Bojana powinni umieć też odpowiedzieć na tak zadane pytania. Co Wy na to?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
widziały gały co brały???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
w zukowie drogi jeszcze gorsze a pieniedzy cztery razy wiecej a przodkowie bajka . Powinno byc nie ma drogi niema sprzedazy dzialek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprostowanie 14dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz racje ale najpierw trzeba pisma pisać tak jak Benek poda. Bo w Gminie się wyprą powiedzą jak przyjedzie TV ze nikt nic nie mówił, nie dzwonił i pierwsze słyszą o jakimkolwiek problemie. A w ogóle to są nastawieni pro społecznie i o co co tym ludziom chodzi. Pisma jeszcze raz pisma z powiadomieniem Urzędu Marszałkowskiego. Jeśli chcecie wygrać wojnę z Gminą to trzeba mieć armie i broń. Armia to my a broń to pisma wysyłane gdzie trzeba wraz z fotkami lub filmami. Bo stan obecny może się raptem zmienić i przed przyjazdem TV drogi będą wylizane a nawet utwardzone. Kilka pism termi rozpatrzenia w trybie adm w sprawach prostych 24 dni w sprawach zawiłych 30 dni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Radni próbują wystarczy poczytać protokoły z obrad rady gminy:
http://www.bip.szemud.pl/index.php?kate=3&men1=153&men2=154&menu=154
Ale co z tego jak są w mniejszości!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyli zaśmiecacie to co nazywa się drogą,
popiół to nie jest materiał na utwardzenie drogi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
na mojej ulicy wszyscy wysypuja popiół i jest gładka jak pupa niemowlaka ;) ale kawałek dalej...masakra. Jakby wszyscy brali z nas przyklad to bylo by duzo lepiej ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mam tylko nadzieję że karetki pogotowia, straż dojadą na czas jak będzie taka potrzeba, że nikt nie zginie, bo czas dojazdu po naszych drogach będzie rażąco długi lub nawet niemożliwy, czy wójt, radni nie zdają sobie sprawy że w takim przypadku są odpowiedzialni za w/w sytuację? Mają to w d..?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym nagłośniła to do TVN- u to jest jakieś nieporozumienie że z Bojana i Koleczkowa wójt ma najwięcej kasy a najmniej daje - warto przejechać się tak jak ktoś tu wspomniał przodkowo, żukowo nawet inne gminy aby zobaczyć jak w parze idzie to wszystko a w Bojanie jakby się cofało. Jeżeli chodzi o jakąś organizację ds walki w sprawie tego co dzieje się w gminie będe chętna - wiara@wp.pl. MIeszkam w Bojanie od 2006 roku i tak naprawdę oprócz tego że postawili kilka lamp, mieszkańcy na swój koszt utwardzili drogę z płyt to nic innego ciekawego w Bojanie nie powstało ani się nie rozwinęło i aby nikt nie mylił to co się dzieje na ten moment z drogą 218 to nie jest inicjatywa gminy!!! Czemu w Bojanie jest tak wiele osób a tak mało możemy - proponuje również środki masowego przekazu prasa, TVN, trójmiasto.pl o tym jak wójt zarządza naszymi podatkami aby przyjżeli się jaki procent podatków idzie z naszych miejscowości a jaki procent dostajemy w ramach modernizacji i inowocześnienia Bojana. Bojano i okolice są przepiękne ale gospodarz do d....y. Sądziłam, że wybory coś zmienią ...ale nie zmieniły
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak jak pisałem wcześniej, parę dni i znowu drogi ledwo przejezdne, do d... z takimi władzami
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
aktem prawnym jest ordynacja wyborcza i ustawa o samorządzie. "Samorzadzimy się" My możemy tylko nękać "wadze" która sobie z tego nic nie robi. Ja zapraszam pana Wójta na przejażdżkę drogą w okolicy mostka na rzece Kaczej w Bojanie. Koniecznie wlasnym samochodem!!!!
Pan wójt dowie się jakie ma gospodarstwo i jakim jest gospodarzem.
Mieszkamy ok 3km od wioski i nie stać nas zeby wyłożyć z własnych kieszeni na utwardzenie takiego odcinka drogi.Zresztą co gorsze miejsca jakoś sami staramy sie poprawiać.W końcu do pracy i szkoly trzeba jakoś wyjechać.Dziękuje za radę.Na pewno skorzystam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurier ma racje bo o swoje drogi trzeba dbać a nie się wypinać i marudzić pod nosem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A oto bron do działania wrzućcie w google i poczytajcie m.in. art 7
Ustawa o samorządzie gminnym. Nie ma co gadać tylko trza pisma napisać i z powiadomieniem Urzędu Marszałkowskiego. Z tego co wiem jak nie odpowiedzą na wasze pisma oraz nie ustosunkują się pozytywnie mogą mieć kontrole która szybko ich przywróci do pionu. Gmina Szemud nie jest prywatnym folwarkiem paru rodzin tylko dobrem wspólnym mieszkańców całego rejonu. Wierzyc mi się nie chce że tak was robią w bambuko. Albo jesteście ciemnogrodem albo a w zasadzie to sprawdzę gdzie leży to Bojano. Jestem z Polski i przez przypadek wpadłem do was. Pozdrawiam.
aaa masz rację,ze samo gadanie nic nie da.Wraz z sąsiadami złożyliśmy w gminie juz dwa wnioski opisujące sytuacje.Jak do tej pory zero jakiejkolwiek reakcji.Będziemy walczyć dalej tylko,że już teraz musimy wymyślić jakiś inny sposób.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym takiemu kurierowi dał takiego kopa w du** że z powrotem nie mósiałby dotykać drogi!A co do jakości dróg to tyjko gadanie i tak nic się nie poprawi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja wczoraj dostałam ochrzan od kuriera ,który do mnie przyjechał,ze już on nie da sie więcej nabrać na taki dojazd.Mieszkam przy gminnej drodze,której szumnie jakieś 5 lat temu nadano nazwe i na tym koniec.Teraz jak popadało to jest jedno wielkie bagno.Pomimo próśb gmina nie reaguje.A jak przyjdzie do odśnieżania to kolejny problem.Doprosić się nie można.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę, że temat jest nie do odpuszczania. Nie możemy żebrać o to aby ktoś łaskawie chciał zrobić równiejszą drogę. Zauważcie że rok temu i dalej droga była równana częściej, bez łaski. Teraz jak sie zadzwoni to jest problem. Tak być nie może! Czas to zmienić. Skoro nie mają funduszy na położenie dróg asfaltowych to niech je utwardzą basta. Główne drogi dojazdowe do osiedli takie jak Warszawska, Na Dambnik itp. powinny być przejezdne. Nikt nie oczekuje jak na razie asfaltu pod dom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najlepiej jakby Bojano, Koleczkowo i Kielno utworzyły własną gminę, jak wtedy wójt Szemuda by gospodarował? pewnie nijak, jak teraz, ale kasy by miał duuuużo mniej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

Budowa nowego wysypiska śmieci Bojano/Kielno (24 odpowiedzi)

Między Bojanem a Kielnem firma Stachtrans planuję budowę wysypiska śmieci , takiego samego jak...

Hala Olimpia (9 odpowiedzi)

Gmina chwali się wybudowaniem hal sportowych we wszystkich szkołach. W Bojanie też miała powstać,...

do góry