Widok

Drogi gruntowe katastrofa

Dlaczego godzimy się w milczeniu aby drogi gminne-gruntowe w Bojanie były w takim stanie. Czyżby już nikt nie wierzył w to że można coś zmienić. Czy gmina nie jest beneficjentem naszych drug. Płacimy coraz większe podatki a co w zamian. Nic pan od wyrównania dróg zbywa z dnia na dzień. Dlaczego tak naprawdę nasze zobowiązania są tylko wobec gminy. A co gmina w zamian. Nawet za podłączenie kanalizy mamy zapłacić około 3 tyś a pieniążki na kanalizę były z funduszu unijnego. Coś tu nie halo . Jesteśmy kiwani jak tylko można.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem jak wygląda sytuacja w miejscowościach w okolicy Szemuda, ale w Wiczlinie w ostatnich miesiącach rzadko uczęszczaną drogę wyłożono pięknymi płytami betonowymi. Nie wiem jak sprawdziłyby się na takich ulicach jak Na Dambnik czy Warszawska, gdzie ruch jest wielokrotnie większy, ale jest to jest przykład na to że tylko u nas istnieje taka patologia. Być może Pan wójt jest tak zajęty konsumpcją profitów (czwarta pensja wśród samorządowców powiatu wejherowskiego), że nie dostrzega ilu ludzi mieszka i pracuje w okolicach wcześniej wspomnianych ulic.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
To mentalność urzędnicza z XVI wieku jest dowodem na stan naszych dróg. Są pieniądze na przecinane wstęgi z kropidłem, święcenie samochodów strażackich itp. Wójt lubi też dzieci, a dzieci lubią wójta. Dwa dni temu ul. Bojana została wrównana niestarannie, wyorane wielkie kamienie leżą na środku jezdni, trzeba uważać aby nie rozwalic podwozia. Czy ktoś w ogóle sprawdza przed zapłatą ,czy i jak te drogi naprawiono?
Może się skrzykniemy, zalożymy jakeś stowarzyszenie i coś zrobimy dla Bojana?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie pisałem że nie pracują tylko że maja w d... Bojano. Dzisiaj w końcu troszkę wyrównali Na Dambnik, może 4-5 dni da się pojeździć, jestem ciekaw czy koszty wyrównywania ulic gruntowych, wykonywanych przez wiele lat nie przewyższył kosztów położenia dywanika asfaltowego.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko się zgadza ale nie wszyscy radni nic nie robią. A swoją drogą tyle osób mądrych w Bojanie a taki marazm. Gdzie ta energia. Jak na razie chyba spożytkowana w ocenie kościoła. Mam wrażanie że większość ludzi jest nastawiona a społecznie. Prędzej czy później obróci się to przeciwko mieszkającym tu. A w zasadzie już. Kryzys zrobi swoje i kto do tej pory wyszarpał jakieś pieniądze na inwestycje w gminie ten wygrał. My w Bojanie będziemy dalej psioczyć na radnych albo wójta a zmian nie będzie. Będą dalej dziurawe drogi, będzie dalej odgrzewany kotlet czyli proboszcz B. i wiele innych chorych sytuacji. Taka mała Polska. Myślę że czas coś zrobić a raczej ustalić czy to że droga jest równana przez pracownika gminy to wielka łaska ze strony gminy czy psi obowiązek który jest realizowany na telefon mieszkańca. Bo jeśli łaska to na co nam ta gmina. Do zbierania podatków???? Może zna ktoś akt prawny na ten temat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety,radni z bojana nie mają żadnej siły przebicia w radzie gminy. Tylko szkoda że nie nagłaśniają tego problemu tylko siedzą cicho i pobierają pensje za nasze ciezko zarobione pieniądze. Bo te latarnie postawione na 2 ulicach to żaden sukces. a przebudowa 218stki to nie jest inicjatywa gminy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nóż w kieszeni się otwiera, kumpel ma gospodarstwo w okolicach przodkowa, oddalony od głównej drogi jakieś 500m i gmina jak robiła w okolicy drogi to położyła mu dywanik asfaltowy pod sam płot, i to nie tylko jemu, a Szemud ma w d... jedne z główniejszych ulic w Bojanie, Na Dambnik, Warszawska, i podobne. Zobaczcie jak będziecie jeździć w okolicach Przodkowa gdzie jest asfalt położony na bocznych ulicach. Zresztą zobaczcie na przetargi w Bojanie, wsi która odprowadza najwięcej podatków dostaje najmniej.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stan dróg gminnych gruntowych w okolicach Kielna,Bojana i Koleczkowa to katastrofa.Ale w okolicach zamieszkania pana wójta sprawa ma sie zupełnie inaczej.Drogi zadbane,zima czyszczone bez problemu.Ciekawostka,co? A jeśli ktoś liczy,że za kasę oszczędzoną zimą zaczną remontować drogi to może się bardzo zawieść.Pozdrawiam i raczej radzę zainwestować w porządne kalosze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skad takie info ze za podlaczenie do kanalizy mamy placic ? Cos tu nie halo chyba Moze wkoncu soltys cos by zaczal dzialac Glowna droga z chodnikami juz powoli zarys widac a boczne nic Moze trzeba ich na staz gdzies wyslac aby zobaczyli jak wygladaja inne wsie o takiej liczbie ludnosci
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do prezesa przedzwoń do gminy do się dowiesz. Albo cie tak zakręcą że się nie dowiesz. Ma być około 3 tyś ale nie kanalizę tylko to zahahmencą że coś innego. Zobaczysz. Myślę że bulimy duży szmal a w zamian łacha żeby drogi zrobili, to jest jakiś chory sen który musi się skończyć.
To za podłączenie kanalizy będziemy płacić gminie? Za co? Kasa z unii a jeszcze chcą bulić od nas?, To jest ta ochrona środowiska?. Drogi masakra, no ale mamy władze takiego jak mamy, a jakie to widać po drogach, niech każdy sam sobie dopisze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam nadzieję że więcej pieniędzy zosranie po łagodnej zimie i poprawione zostaną drogi. ubiegły tydzień kosztował mnie wymianą sprężyn przód i sworznia 620 zł. po ubiegłej zimie sprężyny tył
Dobre pytanie i temat ale chyba nie ma chęci ze strony tych którzy mają wiedzę jak zmusić niektórych leniwych urzędasów do pracy i wypełniania swoich zwykłych zadań za które dostają kasę. Śniegu nie było więc na wyrównanie pieniążki są ale po co Bojano ma mieć normalnie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Pompa ciepła rachunki (29 odpowiedzi)

Cześć - jakie macie rachunki za ogrzewanie pompą ciepła (bez PV) - dom ok. 250 m2 - przykładam...

Hala Olimpia (9 odpowiedzi)

Gmina chwali się wybudowaniem hal sportowych we wszystkich szkołach. W Bojanie też miała powstać,...

Nawodnienie ogrodu - ciśnienie wody - Bojano (9 odpowiedzi)

Cześć, Czy ktoś może podać jakie ciśnienie wody ma w kranie w ogródku? Czy jest szansa na 4...

do góry