Widok

Drogi gruntowe.

Interweniował już ktoś w sprawie dróg? Warszawska, Wrzosowa, Św. Józefa. są tak zaorane że się nimi już jeździć prawie nie da. Ja rozumiem że deszcze i zima,ale chociaż trochę "zeszlifować" te dziury powinni...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale to już po wyborach przecież...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałam do p. Wójta, że oczekuję wyznaczenia terminu wyborów w ciągu 3 tygodni. Dojazd wymienionymi ulicami i przez rz. kaczą do płyt na ul. Bojana makabryczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W uzupełnieniu, około 11 po ul. Poległych Żołnierzy w kierunku św. Józefa przejechał spychacz i "zlizał "nierówności.
Jest o.k.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jakich wyborów ty jaga chcesz? Na wójta czy radnych?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na królową.
Ha ha ha. Dobre.
jaga, przypominam Ci Twój wpis

"W piątek jechałam do Bojana od strony wieży telewizyjnej. Droga równa, jak stół. Pan Wójt na plakatach w Bojanie piękny i wyluzowany. To chyba będzie nasz wójt.Trzeba mu jeszcze dobrać radnych, co by mu pomagali, a nie mącili."

Tak ci się podobały te drogi, i radnych do pomocy wybrałaś (żeby wójt podwyżkę dostał a nie Twoje drogi równał), a teraz znów narzekasz?
I tak w każdym wątku.
Może jakaś hormonalna terapia zastępcza Ci się przyda?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba ktoś opierniczył człowieka w gminie, drogi naszczęście wyrównali. Bo była masakra...
He he, ja to przez chwile o schizofrenii myślałam.
Jakby dwie osoby pisały.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
chyba cały dzień w domu siedzi i obserwuje wszystko dookoła, potem opisuje, opisuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ani terapia niezbędna ani schizofrenia, drogi raz są przejezdne, raz nie do przebycia, a że równanie jest potrzebne i powinno być zawsze, gdy jest taka potrzeba to zupełnie inna sprawa.
Wstyd, że w XXI wieku w niebiednym kraju, członku UE drogi są gruntowe bez żadnego utwardzenia, samochody nie do utrzymania w czystości, a na podwyżki dla władzy i radnych pieniądze są i to na starcie nowej kadencji

Ani wójt, ani radni sami się nie wybierają.

Pozdrawiam wpisujących głupstwa. Ważne aby energię i wiedzę angażowali w sprawach a nie zajmowali się stanem umysłu innych, bo może okazać się , że tylko sami uważają się za doskonałość.
Tych Napoleonów, jak widać w Bojanie też jest trochę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jaga, nadal się pogrążasz:)
Nikt nie neguje potrzeby wyrównywania dróg. Wręcz przeciwnie.
Po prostu nieprzyjemnie się dyskutuje z osoba, która prawie co post zmienia zdanie o 180 stopni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaga cytuję

"Ani wójt, ani radni sami się nie wybierają."

Przypominam, że za tym właśnie wójtem i tymi jego radnymi agitowałaś na forum. Więc winę, że jest jak jest ponosisz dość sporą. Więc teraz nie narzekaj na nich tylko się ciesz, mów że jest super, że właśnie o to Ci chodziło żeby równiarka przejechała 5 razy mniej, a wójt miał wyższą pensję, bo Ci go tak było żal, że na wszystkich zebraniach biadolił o małym uposażeniu, że powinniśmy się cieszyć z tego co mamy itp. itd.

P.S. Ja bym stawiała raczej na chorobę dwubiegunową.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ha, ha:)
Chyba musimy założyć poradnię internetową:)
"Ekspresowe diagnozy online".
Po przeanalizowaniu problemu zgadzam się z opinią p. doktor Sąsiadki.
tylko zeby wszedzie naprawiali drogi a nie tylko wybrane
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgłoszono 29 wniosków w całej gminie na utwardzenie płytami yomb. Wstępnie zaakceptowali wszystkie. Z Bojana było chyba 5 wniosków. Tartaczna, Szczęśliwa, Mjr Bojana, Starowiejska/Hebla i coś tam jeszcze.
uwaga na zjazd z górki, od Gdyni przy skrzyżowaniu z ul. Poległych Żołnierzy, samochód, bez gazu po prostu się zsuwa, a trzeba jeszcze skręcić pod kątem 90 st.
Interweniowałam w Urzędzie. Zobaczymy, czy czymś posypią
Drugi to łuk też pod katem 90 st. za "Matka Boską". Tam też samochód zjechał i zatrzymał się w lesie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam Mam pytanie jaki jest koszt powiedzmy 250 metrowej drogi
Ile muszą zapłacić mieszkańcy a ile daje gmina ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkańcy muszą zebrać tylko na robociznę, Gmina daje płyty yomb. Planowany koszt robocizny wynosi 25zł m2. Wiec zależy jaką szerokość drogi chcemy. Np. przy szerokości 3m wychodzi: 750m2 x 25zł = 18.750zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Światłowód w gminie Szemud (16 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

Niedziela czynu społecznego (7 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę zapraszam wszystkich towarzyszy i wszystkie towarzyszki do zamiatania...

do góry