Widok
hmm
Ogolnie oceniam na 5, a to dlatego, ze pierwsza godzina byla prawie nie do przejscia. Moj maz wkurzony widokiem kosmosu, szumiacego morza..tak przez kilkanascie czy kilkadziesiat minut. Zbieralam sie do wyjscia kilka razy. W koncu ja zostalam, maz tez, ale spal przez reszte filmu:) Jesli ktos przebrnie pierwsza godzine i wyjdzie 15-20 minut przed koncem zobaczy fajny film. Trudna milosc surowego ojca, ktory dzieciom wytyka zachowanie, a sam nie daje przykladu. Matke, ktora nie ma prawa glosu. Podczas delegacji ojca cala 4 wariuje, szaleje ze szczescia, skacze po lozkach, biega, smieje sie. Z czasem okazuje sie, ze najstarszy syn buntuje sie, mimo, ze jest taki sam jak ojciec. Ogolnie wielki minus za przydluga nude na poczatku i koncu. Sam srodek bardzo ciekawy. Ale czy warto to przebrnac, zeby zobaczyc? Nie jestem pewna. Wiele bylo filmow o tej tematyce. Daje 5/10 speszeli for Bead;)
Film dla ludzi wrażliwych ...
Fantastyczny film, jeśli nie liczyć kontrowersyjnych dinozaurów ...
O narodzinach, życiu i przemijaniu ...
Bolesna utrata bliskich nam osób, cierpienie i modlitwa o spokój duszy ...
TAM, GDZIEŚ ... jeśli w ogóle ...
Niedawno straciłam ukochaną osobę, więc ten film jest poniekąd odzwierciedleniem mojego bólu, mojego obłędnego cierpienia i mojego DLACZEGO ??? I wciąż ... DLACZEGO ???
Muzyka rozrywająca wprost moje serce, płakałam, a tak naprawdę mogłabym wyć ...
O narodzinach, życiu i przemijaniu ...
Bolesna utrata bliskich nam osób, cierpienie i modlitwa o spokój duszy ...
TAM, GDZIEŚ ... jeśli w ogóle ...
Niedawno straciłam ukochaną osobę, więc ten film jest poniekąd odzwierciedleniem mojego bólu, mojego obłędnego cierpienia i mojego DLACZEGO ??? I wciąż ... DLACZEGO ???
Muzyka rozrywająca wprost moje serce, płakałam, a tak naprawdę mogłabym wyć ...
Wielkie rozczarowanie
Czekałam dwa dni na ten film, pełna entuzjazmu i ciekawości. Niestety wyszłam z kina bardzo rozczarowana. Prawdopodobnie gdyby nie nazwiska znanych aktorów, nikt by nie poszedł na ten film. Obraz jest przeintelektualizowany, za duzo niezrozumiałaych symboli i starszne dłużyzny! Jak bym oglądała dwa filmy - jeden przyrodniczy, drugi obyczajowy.
Plus za piekne zdjęcia.
Plus za piekne zdjęcia.
snobistyczna nuda
Wytrzymałam do końca licząc, że nastąpi ten oczekiwany moment zachwytu. Niestety, chyba nie mam wystarczająco wysublimowanego smaku kinowego - albo po prostu przerosło to mój poziom intelektualny. Te 20 minut scen przyrodniczych , a potem - też nudno. Za to " Melancholia" - super!!!
o matko
Poszedłem na ten film z braku wyboru, ale okazało się, że lepiej by bylo gdybym jednak wybrał Szybkich i wściekłych.. W Drzewie życia pod przykrywką dobrej obsady i wyniosłej tematyki kryje się, no cóź, po prostu gniot. Film jest bardzo mało dynamiczny przez co człowiek nie myśli o wartości filmu ale o absurdalnych scenach (dwudiestominutowa projekcja zdjec dobrze znanych i lubianych pobliskich galaktyk). Gdyby to dzieło było wierszem, albo fragmentem prozy, polscy maturzyści z pewnością dostaliby go do analizy i interpretacji!
arcydzielo??
Film tak przytłacza swoim absurdem, że ludzie w połowie seansu wychodzą zaśmiewając się mimo tak rzekomo poważnej tematyki! W pewnym momencie człowiek zastanawia się czy nie przyszedł na projekcję rodem z discovery (tudzież animal planete jak wyskakują dinozaury)! Jak macie za dużo czasu to jak najbardziej polecam, żeby choć z ciekawości zobaczyć na jakie wyżyny dziwactwa można się wznieść w kinematografii! Trafnie określony jest tylko gatunek filmu! Istny dramat!