Widok
Durne reklamy !!!
Ostatnio w telwizji pojawiły się dwie reklamy , które szczególnie drażnią mnie. W reklamie always oraz środka na odchudzanie kobiety przedstawiono jako puste,zazdrosne próżne lalki , które interesuje jedynie wygląd. Jak tylko pojawiają się na ekranie ciśnienie mi skacze i wyłączam telewizor. Czy na Was też tak działają??
mnie generalnie drażnią wszystkie reklamy he he , jedynie jakie lubię to obiadków czy deserków Gerbera jak te dzieciaczki się śmieją, a na końcu taki mały szkrab z jednym zębem się chichra oraz ostatnia reklama czekolady Wedla z muzyką z Dirty Dancing jak te zwierzaki tańczą - super :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Mnie wk...ły reklamy szczepień dodatkowych. Te z pustym łóżeczkiem, pikającym szpitalnym sprzętem i.tp.
Pomojając pytanie czy warto czy nie pozostaje jeszcze kwestia czy mozesz taką kasę wydać czy nie. Niektóre nie mogą i już. To nie 5 złotych tylko n.p. 300 lub 500.
A tu sugerują jak dasz im kasę to jesteś DOBRA MAMA jak nie to RYZYKUJESZ ŻYCIEM SWOJEGO DZIECKA. Co za wredny manewr!!! Przeca im chodzi o kasę a nie dobro dziecka.
Jak o tym myślę to jeszcze mnie telepie...
Pomojając pytanie czy warto czy nie pozostaje jeszcze kwestia czy mozesz taką kasę wydać czy nie. Niektóre nie mogą i już. To nie 5 złotych tylko n.p. 300 lub 500.
A tu sugerują jak dasz im kasę to jesteś DOBRA MAMA jak nie to RYZYKUJESZ ŻYCIEM SWOJEGO DZIECKA. Co za wredny manewr!!! Przeca im chodzi o kasę a nie dobro dziecka.
Jak o tym myślę to jeszcze mnie telepie...
mnie to najbardziej bawi zupelnie idiotyczna reklama - nie wiem co za d.... ją wymyślił - reklama środka pomagającego na "nietrzymanie moczu" :)
CO PRZYCIĄGA TWOJĄ UWAGĘ, GDY NA MNIE PATRZYSZ?MOJE PRZENIKLIWE SPOJRZENIE CZY MOJE RUCHY W TAŃCU? BO NA PEWNO NIE ZWRÓCISZ UWAGI NA MOJE LEKKIE NIETRZYMANIE MOCZU :D
http://www.youtube.com/watch?v=i0NzpIDleeM
no porażka na maxa - w ogóle co ma piernik do wiatraka :)
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
CO PRZYCIĄGA TWOJĄ UWAGĘ, GDY NA MNIE PATRZYSZ?MOJE PRZENIKLIWE SPOJRZENIE CZY MOJE RUCHY W TAŃCU? BO NA PEWNO NIE ZWRÓCISZ UWAGI NA MOJE LEKKIE NIETRZYMANIE MOCZU :D
http://www.youtube.com/watch?v=i0NzpIDleeM
no porażka na maxa - w ogóle co ma piernik do wiatraka :)
reklama always - myślałam na początku, że to będzie reklama barbie (chodzi o infantylną muzyczkę)
nietrzymanie moczu - bez komentarza:))))))
ale dla nie debilizmem reklamowym jest media markt - na cmentarzu babka opłakuje kogoś kto umarł, ale jak dostała gazetkę to już myśli o zakupach i tak samo druga która zastaje męża z kochanką. No dla mnie to szczyt sama niewiem czego.
nietrzymanie moczu - bez komentarza:))))))
ale dla nie debilizmem reklamowym jest media markt - na cmentarzu babka opłakuje kogoś kto umarł, ale jak dostała gazetkę to już myśli o zakupach i tak samo druga która zastaje męża z kochanką. No dla mnie to szczyt sama niewiem czego.
ja lubię reklamy biedronki :)
http://www.youtube.com/watch?v=oiSNpTnSIzI
http://www.youtube.com/watch?v=oiSNpTnSIzI
moje dziecko uwielbiało reklamę z latającą kurą (chyba, że chodziło mu o kota) . teraz kury są dwie, melodia inna i już nie lubi tej reklamy.
pokazuję mu czasem reklamy ze zwierzętami, jakieś kocie czy psie jedzenie. synek widząc zwierzątko - normalnie sapie z radości.
fakt - beidronkowe reklamy są śmieszne, wesołe.
a tak na marginesie - to ja po prostu nie mogę patrzeć na Ibisza.
pokazuję mu czasem reklamy ze zwierzętami, jakieś kocie czy psie jedzenie. synek widząc zwierzątko - normalnie sapie z radości.
fakt - beidronkowe reklamy są śmieszne, wesołe.
a tak na marginesie - to ja po prostu nie mogę patrzeć na Ibisza.
A mnie irytuje reklama jakichś witamin w płynie, bodajże Vitaminer, ze śpiewającą (a raczej piejącą) w finalnej scenie rodzinką. Druga trochę starsza to reklama Danone, gdzie syn zagląda do lodówki pełnej zdrowej żywności i drze się do matki że nie ma nic do jedzenia, bardzo wychowawcze. Aha, i "mój piesek robi zdrową kupę" i pogrzeb pryszcza czy trądziku.
Poza tym uważam za durne wszelkie reklamy środków czystości po użyciu których kobieta jest wniebowzięta a bez nich ma depresję.
Poza tym uważam za durne wszelkie reklamy środków czystości po użyciu których kobieta jest wniebowzięta a bez nich ma depresję.
hej, a co sądzicie o reklamach plusa z mumio? mnie zawsze rozwalają (np. teraz z tym odźwiernym...)
a najlepsze reklamy to były hejah z bajkami (np owca - "w Krakowie jestem spalona") - to moim zdaniem było mistrzostwo świata.
A reklama always odnosi zamierzony skutek - jest tak idiotyczna że wszyscy o niej mówią i tak jak koleżanka wspomniała - melodyjka tak wpada w ucho że nie długo będziemy ją sobie pod nosem nucić...koszmar!
a najlepsze reklamy to były hejah z bajkami (np owca - "w Krakowie jestem spalona") - to moim zdaniem było mistrzostwo świata.
A reklama always odnosi zamierzony skutek - jest tak idiotyczna że wszyscy o niej mówią i tak jak koleżanka wspomniała - melodyjka tak wpada w ucho że nie długo będziemy ją sobie pod nosem nucić...koszmar!
Mnie leczą reklamy TUBRO-DYMO-MENA :/
Za to pokochałam reklamę CYFRY+ Fifty, fifty ;)
http://media2.pl/reklama-pr/73627-fifty-fifty,-czyli-cyfraplus-za-pol-ceny-(wideo).html
Za to pokochałam reklamę CYFRY+ Fifty, fifty ;)
http://media2.pl/reklama-pr/73627-fifty-fifty,-czyli-cyfraplus-za-pol-ceny-(wideo).html
Jejku, to BEZENDU było naprawde straszne, ale na domiar złego strasznie przywierała do mnie ta muzyczka, potem chodziła i bezwiednie śpiewałam "bezendu bezendu bezendu bezendu...", szlag mnie trafiał jak jasna cholera a nie chciało sie to ode mnie odczepić, a jak już sie odczepiło to znów trafiałam na tą reklame w TV :-/
A co to jest za reklama always, bo nie kojarzę?
Ogólnie to nie zwracam uwagi na reklamy, jak tylko sie zaczynają to przełączam na inny kanał
A co to jest za reklama always, bo nie kojarzę?
Ogólnie to nie zwracam uwagi na reklamy, jak tylko sie zaczynają to przełączam na inny kanał
mnie też drażni reklama always. Nie mogłam uwierzyć na początku, że coś tak durnego trafiło do telewizji... "zdrowa kupka" też mnie wkurza - ale jak nic wkurzało mnie "tato, tato - kupa!"
a jak byłam w ciąży strasznie się śmiałam, z reklamy "może to zabrzmi bananalnie" wypowiadane przez banana :) ale wtedy wszystko mnie bawiło ;P
a jak byłam w ciąży strasznie się śmiałam, z reklamy "może to zabrzmi bananalnie" wypowiadane przez banana :) ale wtedy wszystko mnie bawiło ;P
Taaa ta reklama z jaskiniowcami to totalna masakra!!! mój mąż się za każdym razem zastanawia o co w niej chodzi i za każdym razem mówi że ona do niego nie trafia:))) a ja mu mówię że to nie on ma być jej odbiorcą choć szczerze mówiąc nie wiem na kogo ona może podziałać.
A reklamy alwaysów też nie kojarzę...
A reklamy alwaysów też nie kojarzę...
Reklamy TP są suuuper!!! "Banan - w cieście banan!" "E rozum a jak Ty się w ogóle czujesz?" ;) Często z mężem gadamy do siebie tymi tekstami :) I jeszcze Canal + fifty fifty jest dobra. Powiedziałam mężowi, że nasza Zuza też będzie taka sprytna ;)) Reszta reklam do bani.
A słyszałyście coś o tym, że mają nakazać stacjom puszczać reklamy w tej samej głośności co resztę bo póki co jest tak że te głupie reklamy dają zawsze głośniej. I szlag mnie trafia jak karmię małą, ona przysypia, oglądamy sobie jakieś wiadomości ciuchutko a tu nagle jeb - zaczyna się pasmo reklamowe :/
A słyszałyście coś o tym, że mają nakazać stacjom puszczać reklamy w tej samej głośności co resztę bo póki co jest tak że te głupie reklamy dają zawsze głośniej. I szlag mnie trafia jak karmię małą, ona przysypia, oglądamy sobie jakieś wiadomości ciuchutko a tu nagle jeb - zaczyna się pasmo reklamowe :/
[/url]
[/url]
[/url]
A słyszałyście coś o tym, że mają nakazać stacjom puszczać reklamy w tej samej głośności co resztę bo póki co jest tak że te głupie reklamy dają zawsze głośniej.
Coś słyszałam i mam nadzieję że to zrobią bo jak mi maluchy przysypiają to się zdarza,jeb i po spaniu ;)
Lubię najbardziej dronkowe,rozum&serducho,i kiedyś pierwsze plusa kopytko itd.natomiast tato,tato kupa,zdrowa kupka i media co za z*** to wymyślił to po prostu koszmar
Coś słyszałam i mam nadzieję że to zrobią bo jak mi maluchy przysypiają to się zdarza,jeb i po spaniu ;)
Lubię najbardziej dronkowe,rozum&serducho,i kiedyś pierwsze plusa kopytko itd.natomiast tato,tato kupa,zdrowa kupka i media co za z*** to wymyślił to po prostu koszmar
podsumowując: facet oglądający reklamy na ich podstawie może wykreować obraz kobiety: z nietrzymaniem moczu (Tena), ze świądem pochwy (Tantum rosa), z opryszczką (compeed), łysiejącej z łupierzem (head&sholders), z żylakami (Lioton), Grzybicą stóp (lamisilat), pękającą skórą na dłoniach (neutrogena) i bólem głowy (reklama z dziećmi w wesołym miasteczku) i do tego podniecającą sie czy plama z koszuli męża zejdzie czy nie.
Nienawidziłam Bezendu bezendu bezednuuuu aż mi się niedobrze robiło fu!
Always to jakaś paranoja, reklama jakby kobiety były durnymi idiotkami! Szczerze to na początku myślałam że to reklama lalki barbie.
Durna jest też ta reklama Perdigree gdzie dziewczynka sprząta kupke swojego psa echeee już widze dziecko sprzątające po swoim psie z takąąąą przyjemnością.
Uwielbiam biedronkowe, rozum i serce i heineken szczególnie tą z ogromną garderobą pełną ciuchów :)
Always to jakaś paranoja, reklama jakby kobiety były durnymi idiotkami! Szczerze to na początku myślałam że to reklama lalki barbie.
Durna jest też ta reklama Perdigree gdzie dziewczynka sprząta kupke swojego psa echeee już widze dziecko sprzątające po swoim psie z takąąąą przyjemnością.
Uwielbiam biedronkowe, rozum i serce i heineken szczególnie tą z ogromną garderobą pełną ciuchów :)
mnie też przeraża reklama parodontaxu gdzieś ktoś pluje krwią do umywalki, no obleśna na maxa.
za to najj... to reklamy z plusa z mumio, ale te starsze, typu aczkolwiek, kopytko, albo o mazach. przecież to klasyka:)
w radiu za to jest reklama jakiegoś permena czy czegoś innego :wskocz na byka. Dno totalne:)
za to najj... to reklamy z plusa z mumio, ale te starsze, typu aczkolwiek, kopytko, albo o mazach. przecież to klasyka:)
w radiu za to jest reklama jakiegoś permena czy czegoś innego :wskocz na byka. Dno totalne:)
AgaB: jasne, każda bierze na ściance w połowie dnia, jak w Seksmisji – weź pigułkę!
Przypomniała mi się jedna wstrętna reklama jakiegoś leku przeciwko kaszlowi, gdzie facet czy babka obraca naczynie z niebieskim glutem i słychac kaszel i widać jak ta flegma się porusza. Fuj!
Z kolei produkcje animowane Platige Image są świetne, pomysłowe i dobrze wykonane (np. Biedronka – mój faworyt z paprykami w piekarniku, TESCO z Heniem i jego żoną w kuchni itp.).
Przypomniała mi się jedna wstrętna reklama jakiegoś leku przeciwko kaszlowi, gdzie facet czy babka obraca naczynie z niebieskim glutem i słychac kaszel i widać jak ta flegma się porusza. Fuj!
Z kolei produkcje animowane Platige Image są świetne, pomysłowe i dobrze wykonane (np. Biedronka – mój faworyt z paprykami w piekarniku, TESCO z Heniem i jego żoną w kuchni itp.).
A ja (i mój synek zresztą też) Uwielbiamy reklamę Wedla Fabryka przyjemności
http://www.youtube.com/watch?v=QJqYh0X6bgM
http://www.youtube.com/watch?v=QJqYh0X6bgM
podsumowując: facet oglądający reklamy na ich podstawie może wykreować obraz kobiety: z nietrzymaniem moczu (Tena), ze świądem pochwy (Tantum rosa), z opryszczką (compeed), łysiejącej z łupierzem (head&sholders), z żylakami (Lioton), Grzybicą stóp (lamisilat), pękającą skórą na dłoniach (neutrogena) i bólem głowy (reklama z dziećmi w wesołym miasteczku) i do tego podniecającą sie czy plama z koszuli męża zejdzie czy nie.
zapomniałam jeszcze że ponad połowa kobiet po 50 skarży sie na kłopoty trawienne (activia)
co Ci faceci po czymś takim sobie myślą o kobietach?
zapomniałam jeszcze że ponad połowa kobiet po 50 skarży sie na kłopoty trawienne (activia)
co Ci faceci po czymś takim sobie myślą o kobietach?
Reklama always może i jest głupia - ale swój efekt osiągneła prwada?
Każda z was mówi o tej reklamie i o always? a czy nie o to w tej reklamie chodziło?
Są różne sposoby na coś co wy w każdej formie nazywacie "reklamą" i w tej reklamie, którą tak krytykujecie jedną z form przekazu wykorzystano i jak widać skutecznie ;) - bo każda z was zapamietała jedno ALWAYS i teraz idąc do marketu jakie podpaski kupicie - ALWAYS?
Każda z was mówi o tej reklamie i o always? a czy nie o to w tej reklamie chodziło?
Są różne sposoby na coś co wy w każdej formie nazywacie "reklamą" i w tej reklamie, którą tak krytykujecie jedną z form przekazu wykorzystano i jak widać skutecznie ;) - bo każda z was zapamietała jedno ALWAYS i teraz idąc do marketu jakie podpaski kupicie - ALWAYS?
RAZ widziałam reklamę nową alwaysa, ze dwa razy słyszałam (z kuchni)
myślę, że po prostu ta reklama jest skierowana do innego targetu - nie nas 20-30-40 latek tylko dziewczynek z pierwszą/drugą miesiaczką
przecież one jeszcze wtedy sa na etapie zabawy lalkami barbie itp...
tylko tak sobie tę reklamę tłumaczę
a alwaysów nie kupuję, bo mam już przećwiczone różne marki i wybieram tę, która mi najbardziej pasuje (ewentualnie sprawdzam "nowości"):P
myślę, że po prostu ta reklama jest skierowana do innego targetu - nie nas 20-30-40 latek tylko dziewczynek z pierwszą/drugą miesiaczką
przecież one jeszcze wtedy sa na etapie zabawy lalkami barbie itp...
tylko tak sobie tę reklamę tłumaczę
a alwaysów nie kupuję, bo mam już przećwiczone różne marki i wybieram tę, która mi najbardziej pasuje (ewentualnie sprawdzam "nowości"):P
Niektóre są fajne, np te stare IKEI, dyktanda : Coś tam : " ... komódka poraża urodą ciężkich, mosiężnych uchwytów, niby gałek. Abażur obciągnięty krępliną rzęsiście rozjarzy skóżany ciemnoorzechowy wypoczynek, cośtam, cośtam...Kropka" te są fajne :-)
i jeszcze lubię reklamy Tesco albo "internetowi nie płacą - pączki dzielimy na jakieśtam i beznadziejne" :-) No i oczywiście Plus: karciocha pamięciochy, chińskie przywitanie, wierszyk, niewysłowiony i wiele innych ....
i jeszcze lubię reklamy Tesco albo "internetowi nie płacą - pączki dzielimy na jakieśtam i beznadziejne" :-) No i oczywiście Plus: karciocha pamięciochy, chińskie przywitanie, wierszyk, niewysłowiony i wiele innych ....
A mnie ostatnio dobila reklama (podobno juz stara) McDonalda. Mlody koles cos tam gada, ze mu z praca nigdy nie szlo, to czegos tam i czegos sie nie nadawal, ze szkola tez cos nie za bardzo, ale teraz nareszcie jest super bo......robi kariere w McDonaldzie!!! I jeszcze mowia do niego "kierowniku"!! Buahaha....
No normalnie kariera stulecia w sam raz dla kogos, kto w szkole sobie nie radzi :) Super zachecajace :P
No normalnie kariera stulecia w sam raz dla kogos, kto w szkole sobie nie radzi :) Super zachecajace :P
Właśnie też chciałam wspomnieć o reklamie INTELIGO z Peszkową. No masakra jakaś. W każdej reklamie no w większości jest podtekst seksualny. Ale w tej reklamie przegięli na maxa. W****ia mnie to niesamowicie. Co mnie obchodzi że ona czasu nie ma się stukać i co do tego mam konto internetowe.????
A SERCE I ROZUM THE BEST !!!!!!
A SERCE I ROZUM THE BEST !!!!!!