Widok
Dworzec Gdynia główna
Niesamowity smród bezdomnych, po wejściu nie da się zrobić kilku kroków bez odruchu wymiotnego. W efekcie podróżni czekają na śniegu i mrozie, a bezdomni w ciepełku
Błąd systemowy
więcej
Błąd systemowy
więcej
Nie śmieszkuj
Nie ma z czego kręcić beki. Ty siedzisz na czterech w swoim kwadracie, nigdzie nie wychodzisz, to się nie produkuj. Może kiedyś wyjdziesz i usiądziesz albo na poszczanym przez Żuljana siedzeniu, albo przejdzie na ciebie jedna z jego wesz odzieżowych, tudzież łoniaczowa, lub głowowa. Może jednak trafisz na świerzb. Ich mega przykry zapach to tylko ostrzeżenie.
XD
Co ma zrobić? Albo się ogarnąć i iść do schroniska, albo iść sie leczyć jak nie umie pić. A jak nie chce to dla mnie jest nikim i niech sobie marznie.
Znam wielu bezdomnych ogarniętych, im akurat zawsze pomogę, bo wiem że próbują sie wygrzebać z bagna.
Meneli natomiast szanować nigdy nie będę.
Pomyśl lepiej o ludziach którzy przez takie osoby muszą trzymać rzygi w buzi, albo iść na stocznie lub wzgórze i czekać na skm, płacąc swoje ciężko zarobione pieniądze na bilet.
Znam wielu bezdomnych ogarniętych, im akurat zawsze pomogę, bo wiem że próbują sie wygrzebać z bagna.
Meneli natomiast szanować nigdy nie będę.
Pomyśl lepiej o ludziach którzy przez takie osoby muszą trzymać rzygi w buzi, albo iść na stocznie lub wzgórze i czekać na skm, płacąc swoje ciężko zarobione pieniądze na bilet.
Ci bezdomni są bezdomnymi na własne życzenie, bo są alkoholikami. Alkoholizm to nie choroba to wybór, a ośrodki dla bezdomnych ludzi pod wpływem nie trzymają. Zresztą jak alkoholik sam nie zechce przestać pić to nawet modlitwy nie pomogą, a utrzymywanie takie pasożyta społecznego, który na własne życzenie się doprowadził do takiej sytuacji i nie chce z tego wyjść jest bezsensowne. A jak ktoś chce pomagać to proszę zabrac sobie jednego do domu i pomagać. Raz wziąłem takiego do domu dałem się umyć, jedzenie, nocleg, załatwiłem pracę. Po tygodniu pracy dalej pił, sprzedał ciuchy, śmierdział moczem... Bezdomni alkoholicy to są wszy na du**e społeczeństwa. Jeszcze rentę niech im dadzą i mieszkanie z miasta. A np osobie, która ma raka - choroba nie z wyboru jak alkoholizm nic się nie należy ma sobie sama radzić, a ZUS cudownie uzdrawia.
Łatwiej jest wydać kasę na koncert i scenę na 100 lecie miasta, a bezdomni mają sobie poradzić sami. Za te stracone pieniądze można zbudować nowe lokum dla potrzebujących i naprawić wiele dróg. Hutnicza od strony przejazdu przez tory z Rumi to bagno!! Wiele jest do zrobienia ale lepszy będzie koncert na mrozie.