Widok

Dworzec Gdynia główna

Niesamowity smród bezdomnych, po wejściu nie da się zrobić kilku kroków bez odruchu wymiotnego. W efekcie podróżni czekają na śniegu i mrozie, a bezdomni w ciepełku
Błąd systemowy
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko że tam nie można być pod wpływem alkoholu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Buskupi

Proste jak nasza wiara . Oni są miłosierni .puste pałace biskupie i kupa darmozjadow na garnuszku państwa ,czyli naszego .zaraz bedzie dużi minusow i pis

Nie przejmuj się

już niebawem też możesz być bezdomny.
Jednak jako nowicjusz będziesz mieć marne szanse na przetrwanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

100% racja...miliony idą na pseudo śpiewakow ...

Na scenie w Gdyni i innych miastach .Za te pieniądze powinno się poprawić drogi -naprawić dziury w szosie, wybudować baraki dla bezdomnych i zmusić ich za ich utrzymanie do odśniezania przez nich ulic i dbanie o czystość miasta.

Słuzby porządkowe powinny wywozić do baraków...

Dla bezdomnych zale tam jest bezwzględny zakaz picia alkoholu a dużo z tych osób tego nie przestrzega.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Państwo, przedstawiciele miasta niech się tym zajmą.

Biorą podatki to niech zbudują baraki poza miastem dla bezdomnych .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łatwiej jest wydać kasę na koncert i scenę na 100 lecie miasta, a bezdomni mają sobie poradzić sami. Za te stracone pieniądze można zbudować nowe lokum dla potrzebujących i naprawić wiele dróg. Hutnicza od strony przejazdu przez tory z Rumi to bagno!! Wiele jest do zrobienia ale lepszy będzie koncert na mrozie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ci bezdomni są bezdomnymi na własne życzenie, bo są alkoholikami. Alkoholizm to nie choroba to wybór, a ośrodki dla bezdomnych ludzi pod wpływem nie trzymają. Zresztą jak alkoholik sam nie zechce przestać pić to nawet modlitwy nie pomogą, a utrzymywanie takie pasożyta społecznego, który na własne życzenie się doprowadził do takiej sytuacji i nie chce z tego wyjść jest bezsensowne. A jak ktoś chce pomagać to proszę zabrac sobie jednego do domu i pomagać. Raz wziąłem takiego do domu dałem się umyć, jedzenie, nocleg, załatwiłem pracę. Po tygodniu pracy dalej pił, sprzedał ciuchy, śmierdział moczem... Bezdomni alkoholicy to są wszy na du**e społeczeństwa. Jeszcze rentę niech im dadzą i mieszkanie z miasta. A np osobie, która ma raka - choroba nie z wyboru jak alkoholizm nic się nie należy ma sobie sama radzić, a ZUS cudownie uzdrawia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak miasto dba o ludzi,którzy stracili wszystko i są zagubieni, do kościoła też nie pójdą się ogrzać bo wyrzucą ich bardzo szybko, miłość do bliźniego płynie strumieniem aż wstyd
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gddynia

Dworzec to nie miejsce dla bezdomnych. Są odpowiednie miejsca gdzie mogę przebywać bezdomni. Tam mogą się umyć zjeść i wyspać i przebywać. Mają cieplo i coś do jedzenia. Trzeba nimi pokierować.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aż się przypomina gdyński dworzec przed remontem ;) To dopiero były zapachy i mocz cieknący z siedzisk
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i to jest sprawiedliwość:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

XD

Co ma zrobić? Albo się ogarnąć i iść do schroniska, albo iść sie leczyć jak nie umie pić. A jak nie chce to dla mnie jest nikim i niech sobie marznie.

Znam wielu bezdomnych ogarniętych, im akurat zawsze pomogę, bo wiem że próbują sie wygrzebać z bagna.

Meneli natomiast szanować nigdy nie będę.

Pomyśl lepiej o ludziach którzy przez takie osoby muszą trzymać rzygi w buzi, albo iść na stocznie lub wzgórze i czekać na skm, płacąc swoje ciężko zarobione pieniądze na bilet.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

"to co ma robić" - może np. zainwestować w siebie.

To nie są osoby, które chcą iść do schroniska, bo tam trzeba się zachowywać i nie można robić prawie że pod siebie. A na dworcu już tak.

Niektórzy z nich zapewne zostali z tych schronisk wyrzuceni.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miejski tępak nie rozumie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry