Widok

Dziady cz. II

Dziady cz. II Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Dziady cz. II.
Adam MickiewiczReżyseria i opracowanie tekstu: Gabriel GietzkyScenografia: Anita BurdzińskaOpracowanie muzyczne: Gabriel Gietzky"Gabriel Gietzky, reżyser, zbudował przedstawienie z II części Dziadów (...). Powstał spektakl o lękach młodego pokolenia, które pogańskim obrzędem odgania swoje strachy, pyta o wartości. (...) Dorota Lulka znakomicie bawi się tekstem - wykrzywiając karykaturalnie ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Da rady !!

Dziady po przeczytaniu wydają się nudne , lecz po dogłębnym zbadaniu odkrywamy ich sens .

opozycja

nie wiem czy mam prawo wydawac swoja opinie na temat sztuki,ktorej nawet nie widzialem.Uwazam, ze kazdy ma prawo interpretowac Dziady i kazdy inny utwor w taki sposob,jaki chce i podpowiada mu serce czy tez rozum.Osobisci b. podoba mi sie pomysl spektaklu,a to ze nie wszyscy zrozumieli, bo krzeselka byly niewygodne.. coz, wspolczuje braku inteligencji i gratulluje odwagi, aby sie do tego przyznac

jacus

Nudy

Mi sie nie podobało, nie można było usiedzieć, bo na scenie działo się ciągle to samo. Sala, w której odbywało się przedstawienie było beznadziejnie: Nieygodne krzesła, wszystkie ustawione prawie na jednym poziomie, przez caly spektakl musiałam siedzieć bokiem, aby osoby siedzące za mną mogły coś widzieć. Większość osób w ogóle nie była zainteresowana tym co się dzieje na scenie i zerkali na zegarki, czekając na koniec. Oprócz tego teksty były nie tylko z dziadów, ale i fragmentów "Wielkiej improwizacji" i "Ody do młodości", które bardzo gmatwały przedstawienie. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2004-01-31 19:46:39

--------------------------------------------------------------------------------
Głupie to jest!!

czemu tu niema tego co ja chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2004-02-23 16:31:37

--------------------------------------------------------------------------------
Te przedstawienie jest straszne

Te przedstawienie jest straszne bo widziałem ze swoją klasą te przedstawienie

Autor: Juni -GOŚĆ 1 maliagenci2@wp.pl 2004-03-03 20:23:17

opinia

beznadzieja totalna klapa wspułczucie dla innych którzy to widzieli nara

2004-04-19 12:51:03

beznadzieja

Moim zdaniem dziady to beznadiejna ksiazka wogule sie ja głupio czyta i wszystko jest do badi tak głupio pisana ze jak sie ja czyta to i tak sie nic nie wie

Autor: anonim 2004-04-29 15:28:49

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

do anonim

jak się umie czytać to się ją rozumie!! mi się bardzo podoba księżka oczywiście bo spektaklu nie ogladalam dowalona książka:) opowiada o tym o czym marze- o śmierci

ocena

Beznadzieja. Jestem polonistką i akurat omawiam ze swoją klasą tą lekture. Poszliśmy na spektakl i co... wielka za pszeproszeniem kicha. Nie podobało mi się jak i zarówno klasie. NNNNNNNIIIIIIIIIEEEEEEEE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spoko

spoko maszz ............................fajne niema co;d;d;d

Siemanko
Ja nie tego szukalem ja chce znales charakterystyke jednego z bohaterow z ksiazki ,,Dziady"
Ale tak to stronka spoko

laseczka

popieram spoxxxika ta książka jest super jak wam coś nie tnie rozumiecie tego to znaczy że jesteście mało bystrzy i inteligetni i nie umiecie czytać dobrych książek :P :P :P (^_^) (-_-)

tyteczka

dziady cz.2 są do kitu \hehehe

tyteczka

dziady cz.2 są do kitu \hehehe

tyteczka

a moze nawet heheh:) fajne:)(:

POLECAM

Moze wam sie wydawac, ze to głupie, ale jak dobrze odegrane to to jest naprawde fajne. i jeszcze jak ktos jest troszke z tym zwiazany i słucha 'pożadnej' muzyki (psycho rap) ten naprawde docenia!!

Inne tematy z forum Kultura

Musical Kosmos (15 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Musical Kosmos . Musical Kosmos Niepowtarzalna opowieść Wszechświata,...

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....

Quo vadis (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Quo vadis . - Wartka akcja, krwiste postaci, wyrazisty wątek miłosny,...

do góry