Widok

Działka Bojano

Zdecydowanie kupię działkę Bojano ul.Szkolna , Derdowskiego .Pozdrawiam. hossplatan@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie polecam, korki jadąc do pracy i z powrotem dziury na drogach no i nic z tym nierobiąca władza gminna.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mówiąc o budowanej autostradzie w pobliżu...

Nie w pobliżu tylko przez

Tomek, dobrze się zastanów. Szemud to nie gmina, to stan umysłu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Działkę kupiłem 10 lat temu, piękna okolica, przyjaźni mieszkańcy. Obecnie żałuję. Bojano jest wsią tranzytową do Gdyni dla okolicznych mieszkańców. W planach budowa autostrady i drogi łączącej zajazd w Koleczkowie z Gdynią. Ilość pędzących samochodów w obie strony zwiększy się. Zastanów się bo do spokojnego mieszkania to tutaj warunków nie ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Sam przeprowadziłem się z Gdyni w poszukiwaniu spokoju, a teraz buduje się w donimierzu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wystarczy kupić działkę w dobrej lokalizacji , nie przy głównych drogach i ma się spokój . Dedrowskiego gdzieś pod lasem jedynie , polecam szukać w okolicach Ołowianej , Poległych Żołnierzy i okolice Jana Chrzciciela (jeżeli dzieci mają same chodzić do szkoły) . 15 lat tutaj mieszkam , Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Bojanie nie ma dobrych lokalizacji. Kiedyś mówiono w Urzędzie Gminy, że nie zbudują autostrady bo od 20 lat próbują i co? A dojazd planowany do Gdyni wzdłuż lasu przy Poległych Żołnierzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Osobiście to czekam na "autostradę" i popieram ją rękoma i nogami. Mam nadzieje, że rozładuje to chociaż trochę niewydolną obwodnicę i drogi krajowe . 200-300 m od głównych arterii w linii prostej nie słychać już zupełnie nic. Do Gdyni (20min) , Sopotu i Gdańska (centrum, port 30-40min , oczywiście nie w godzinach szczytów) . Jakbym nie miał dzieci ,ani nie musiał pracować to bym się wyprowadził na mazury. Jestem bardzo zadowolony i nie wiem co by się musiało tutaj wydarzyć żeby to się zmieniło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej zakorkuje obwodnicę...

Działka przy ruchliwej ulicy-masakra, smród, hałas, a na owocach i w ogródku ołów gratis.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Raczej pomyśl o kupnie działki w kielnie, warznie bo przy autostradzie to będzie stratna inwestycja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jeśli ma łączyć funkcje mieszkaniowe z działalnością gospodarczą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tez lepiej blizej węzła czyli kielno koleczkowo

Tak czy siak będziesz miał problem z dojazdem do pracy plus nie najlepsza nawierzchnia na drogach a w zimę to szkoda gadać. Dobrze, że narazie zimy są teraz lżejsze. Lepiej So w mieście w spokojniej dzielnicy mieszkać. Ja też planuje się do miasta w przyszłości przeprowadzić. Ekologicznej ekonomicznej i w ogóle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

a skąd wiesz gdzie on pracuje, że zakładasz że będzie miał zły dojazd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tym dojazdem to przesada, bo bezproblemowo dojeżdżasz przez Wiczlino, korki są w Gdyni. Codziennie jeżdżę przez Wiczlino i jest ok. Jest dużo fajnych miejsc w Bojanie, jedni wolą w polach na odludziu, inni trochę dalej od ulicy ale w cywilizowanym miejscu-dla każdego wedle jego potrzeb. Bojano o wiele bardziej rozwinięta sypialnia od Kielna czy Koleczkowa, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Proszę brać pod uwagę również, czy działka nie jest blisko planowanej drogi (dziś decyzja może być na nie z drogą a jutro na tak, zawsze to miejsca zagrożone).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poległych Żołnierzy okolice świętych, to zgoda na cofnięcie się w XVII wiek. Dziury nie do przebycia, spychaczowy "równa" je na 2 cm, czyli "zlizuje", jak to oni mówią i to wtedy, kiedy już nie można przejechać. Gmina ma nas w nosie. Potrzebne co najmniej 2 samochody i to terenówki. Żurawie niebawem nadlecą, sarny tez się pojawiają, zajęcy już nie ma, ale to wszystko nie rekompensuje wykluczenia cywilizacyjnego. To mentalność zapyziałków.Z powietrzem tez bywa różnie, nie wiadomo czym palą, a wiatry wieją. Odradzam.

Ja także odradzam. Z tymi krokami to prawda, a co do drogi w wiczlini to prawda jest ale straszne dziury są a te plyty jumbo czy jak to się tam pisze strasznie hałasuja. Porostu nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Niedziela czynu społecznego (7 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę zapraszam wszystkich towarzyszy i wszystkie towarzyszki do zamiatania...

Światłowód w gminie Szemud (16 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?

do góry