Widok

Dzieci robić!

Rodziny proszę powiększać! :-) nie chcemy niżu!
http://serwisy.gazetaprawna.pl/edukacja/artykuly/829145,bezplatne-studia-dla-kazdego.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

KOCIO

>wysłaliśmy na eksport ponad 3miliony młodych

No i wpadłaś w pułapkę, bo skoncentrowałaś się,na spekcie krótkofalowym i tuiteraz. Gdybyś wzięła pod uwagę aspekt długofalowy, to doszłabyś do tego kto i dlaczego wysłał 3 mln na emigrację. Zawsze trzeba zwracać uwagę na dwa aspekty ludzkiej kondycji - indywidualny i wspólnotowy,a co za tym idzie - krótkofalowy długofalowy. Inaczej analiza będzie kulawa na jedną nogę..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego właściwie tak mało jest w Polsce dostępnych miejsc pracy?
Mam różne teorie:
- automatyzacja procesów produkcyjnych
- kapitalistyczni pracodawcy zatrudniają tylko tyle osób, ile potrzebują, przy czym każda ma pracować za dwóch
- lenistwo w narodzie, a ci niepracujący nie rozkręcają gospodarki, która oczywiście i tak ma się świetnie, bije rekordy itp.
Bezrobocie występuje też w Niemczech i Francji, więc to jakieś zjawisko ponadnarodowe.

bywa

Mówi się, że zamknięto wiele zakładów pracy. Jednak eksport nieznacznie przewyższa import. Powstały nowe zakłady.
Emigranci wyjechali niekoniecznie dlatego, że nie było dla nich pracy, tylko z powodu niskich oferowanych pensji.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (234 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry